,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C

HÜDA PAR'dan Şırnaktaki kasap esnafına ziyaret

HÜDA PAR'dan Şırnaktaki kasap esnafına ziyaret
HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın ve beraberindeki heyet il merkezindeki kasap esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

 

HÜDA PAR İl Başkanı Emcet Yalçın'a yaşadıkları sıkıntıları anlatan kasaplar, il merkezinde hayvan pazarının bulunmaması ve mezbahanedeki hayvan kesim maliyetinin yüksek olmasından dolayı maliyetin yüksek olduğunu dile getirerek artık iş yapamaz hale geldiklerini belirttiler.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Yalçın, Şırnak'ta hayvan pazarının kurulması ve kasap esnafına maddi desteğin yapılması gerektiği çağrısında bulundu.

"Şırnak 'ta hayvan pazarının yapılması gereklidir"

Hayvan pazarı olmadığı için bölge illerden hayvanların temin edildiğini belirten Emcet Yalçın, "Kasap esnafımızın bu dönemde sıkıntıları hat safhaya ulaşmış. Et temin etmede, satışında sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler.  Özellikle Şırnak merkez de şu an için bir hayvan pazarı yok. Kasaplarımız bundan çok muzdarip.  Et teminini bölge illerden yapmaktalar. İmkânı olanlar köylerde, tanıdıklar vasıtasıyla hayvan temin etmeye çalışıyorlar. Diyarbakır'dan, Kızıltepe'den, Mardin'den hayvan getirip burada hazır hale et şeklinde dönüştürüp ve müşteriye verene kadar maliyetleri katta kat artmaktadır. Fakat hayvan pazarının yapılması belki de et fiyatlarının daha az maliyetine olacak. Dolayısıyla bu bir şekilde hem kasaplarımıza fayda sağlayacak hem de bundan faydalanmak isteyen halkımıza da bir hizmet olarak geri dönecek. Özellikle Kasap esnafımız hayvan pazarının yapılması oluşturulması için taleplerini dile getirdiler." ifade etti.

"Kasap esnafımıza yardımcı olunmalıdır"

HÜDA PAR'dan Şırnaktaki kasap esnafına ziyaret

 

Yalçın, "Bununla beraber kasap esnafımız mevcut mezbahanede hayvan kesimini gerçekleştirdiklerini dile getirdiler. Yakın ilçelerde kesimlerin daha ucuz olduğunu Şırnak'ta ise daha çok pahalıya kestiklerini belirttiler. Hatta bir hayvan başına yaklaşık olarak 27-28 liralık bir kesim maliyeti söz konusu. Bununla birlikte mevcut kasaphane veterineri haricinde hayvan başına özel veteriner raporu talep ediyorlar.  Bu raporun maliyeti de 100 liradır. Hayvan başına alınan bu ücretler dönüp dolaşıp halka pahalı et olarak yansımaktadır. Bu maliyetlerin düşürülmesi lazım. Tabi bu dönemde kira artışları ve ekonomik kaynaklı sıkıntılar var. Kasaplar şu anda eskisi gibi kazanamadıklarını, iş olmadığını, talep olmadığını beyan ettiler. Fakat bizim gördüğümüz kadarıyla onlar için özellikle bir hayvan pazarının oluşturulması elzemdir. Bu esnafı bir nebze de olsa rahatlatacaktır. Hem de maliyeti düşeceği için bunun yansıması halka ucuz et olacaktır. Arz talep meselesi artacağı için satışlarında da iyileşme olacaktır. Bir de mezbahanede kasaplara yardımcı olunması gerekiyor. Eğer bir hayvan başına alınan ücret kendilerini kurtarmıyorsa bunların giderlerini ona göre bir düzenlemek gerekiyor.

Bu konuda esnafımıza yardımcı olunmalıdır. Eğer yapılabiliyorsa kira buna benzer yardımlar yapılmalıdır. Kasap esnafı zor şartlarda iş yapıyor. Esnafımıza sahip çıkma konusunda bu işin de takipçisi olacağız. Her platformda bunu dillendireceğiz. Gerekli yetkililerle bunu konuşacağız, bunu dillendireceğiz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55