,
  • BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

HÜDA PAR’dan şehit ve tutukluların ailelerine ziyaret

HÜDA PAR’dan şehit ve tutukluların ailelerine ziyaret
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki partili heyet Batman'da, İslami hizmetlerinden dolayı cezaevine konulan, 28 Şubat ve FETÖ mağduru ile JİTEM ve PKK tarafından katledilen Müslümanların ailelerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

HÜDA PAR Batman ve Şanlıurfa İl Başkanlıkları, İslami davadan cezaevinde bulunan ve JİTEM ve PKK tarafından katledilen Müslümanların ailelerine bayram ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR heyeti, ziyarette şehit ve mahkûmların çocuklarına yakın ilgi gösterdiler.

Yaptıkları ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, 6 ekiple Batman’daki tüm şehit ve tutuklu yakınlarını ziyaret ederek bayramlarını tebrik ettiklerini belirtti.

Şahin, "Her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da yine şehit, tutuklu, muhacir kardeşlerimizin ailelerini ziyaret ettik, hepsinin bayramlarını tebrik ediyoruz. Allah-u Teâlâ’dan bundan sonraki bayramlarda cezaevinde, muhaceratta bulunan kardeşlerimizin kendi aileleri içerisinde bayramlarını geçirmesini niyaz ediyoruz." dedi.

"Tek suçları, İslam’ı yaşamak ve insanlara anlatmaktır"

İslami kimliklerinden dolayı insanların yıllardır cezaevinde olduklarını anımsatan Şahin, "Hakikaten bu kardeşlerimizin çok acı veren öyküleri var. 17 yıl ila 27 yıl arasında cezaevinde bulunan kardeşlerimiz var. Bu seneler içerisinde muhaceret yaşayan kardeşlerimiz var. Bunların tek suçu, İslam’ı yaşamak ve insanlara anlatmaktır. Bu mağduriyet ve mazlumiyetlerin dünyada başka örnekleri var mıdır bilmiyoruz. Ancak bu insanların İslam’ı yaşamaktan dolayı bu kadar ağır cezalara çarptırılmaları, eziyet ve sıkıntılara duçar edilmeleri anlatılması zor bir durumdur." diye konuştu.

"Mazlumiyet ve mağduriyetler hâlâ devam ediyor"

28 Şubat ve FETÖ yargısının mahkûm ettiği İslami kimlikli Müslümanların mağduriyetlerinin hâlâ devam ettiğine işaret eden Şahin, "Kimisi cezaevine girerken ellerinde bebekleri olanların şu anda o bebekler evlenip torun sahibi olmuşlar. Birçok kardeşimiz cezaevine girerken, muhacerattayken annesi, babası, eşleri vefat etti, göremediler. Cenazelerine de bir zamanlar gelemiyorlardı. Hakikaten çok üzücü, yaralayıcı bir durumları söz konusudur. 16 yıldır mevcut hükümet döneminde de bu mazlumiyetler, mağduriyetler hâlâ devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Kardeşlerimizin mağduriyetlerine son verin"

Konuşmasının devamında hükümet yetkililerine seslenen Şahin, şunları söyledi: "Hükümet yetkililerine sesleniyoruz; bir an önce artık bu ayıptan kurtulun. Onun ilahi hesabı zaten sorulacak, fakat bu son zamanlarda da olsa, geç de olsa bu kardeşlerimizin mağduriyetlerine son verin. Dosyalarını yeniden açın ve onları yeniden yargılayın. Bu insanlar İslami bir hayat yaşadıkları için, çocuklarımıza İslam’ı, Kur’an'ı öğretmeye çalıştıkları için bugün bu durumdadırlar. Bu hem hükümet açısından büyük bir vebal hem de tamamen hukuksuz, zorba, adaletsizliğe dayalı bir durumdur. Yetkililer bu duruma bir an önce el atmalı ve bu insanları bu mağduriyetten kurtarmaları gerekir."

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığından bayram ziyaretleri

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, 27 yıldır çeşitli kumpaslarla cezaevine konulan İbrahim Halil Göv ve 90’lı yıllarda işkenceyle katledilen Abdüsselam İrdem’in ailesini ziyaret ederek, bayramlarını tebrik etti.
İl Başkanı Basri Demir ve beraberindeki heyet ilk olarak 90'lı yıllarda Diyarbakır'da işkence altında katledilen Abdüsselam İrdem’in anne ve babasını ziyaret ederek bayramlarını tebrik etti, hayır dualarını aldı.

Geçtiğimiz ay ailesi tarafından düğünü yapılan ve kendi düğününe katılamayan, karanlık güçler ve derin devletin kumpasları sonucu müebbet hapse mahkum edilen ve 27 yıldır cezaevinde bulunan İbrahim Halil Göv’ün ailesini ziyaret eden heyet, Yusufî ailenin çektiği sıkıntıları dinledi.

Daha sonra kurban kesim yerlerini ziyaret eden heyet, buradaki vatandaşların Kurban Bayramlarını tebrik etti.

Heyet ardından, Şanlıurfa Valiliği’nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55