,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

HÜDA PAR'dan Şehit Mustafa Çoban’ın kabrine ziyaret!

HÜDA PAR'dan Şehit Mustafa Çoban’ın kabrine ziyaret!
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat bir heyetle 1996 yılında lise öğrencisi iken mukaddesata dil uzatanlara karşı çıktığı için bir saldırı sonucu şehit edilen Mustafa Çoban'ın kabrine ziyarette bulundu.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, 1996 yılında lise öğrencisi iken mukaddesata dil uzatanlara karşı çıktığı için hain bir saldırı sonucu şehit edilen Mustafa Çoban'ın kabrini ziyaret etti.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Kurban Bayramı dolayısıyla gençlik kolları teşkilatının da yer aldığı beraberindeki heyetle lise öğrencisi olan ve 1996 yılında İslami kimliğinden dolayı mukaddesata dil uzatanlara karşı çıktığı için bir saldırı sonucu şehit edilen Mustafa Çoban'ın kabrine ziyarette bulundu.

Asri Mezarlığı'nda metfun olan şehit Mustafa Çoban’ın kabrini ziyaret eden Mehmet Nakşi Erat’a, İl Başkan yardımcıları, ilçe başkanları ve partililer eşlik etti.

Kabir ziyaretinden sonra açıklamalarda bulunan Erat, bütün Müslümanların Kurban Bayramı’nı tebrik ettiğini, huzur dolu, barış ve sevgi içerisinde nice mutlu bayramlar temennisinde bulundu.

“Genç yaşında Allah’ın ismi için kendini feda eden bir kardeşimizdir”

Şehit Mustafa Çoban’ın şahsında bütün İslam şehitlerine Allah’tan rahmet dileyen Erat, “1996 yılında lise öğrencisi olan ve aynı zamanda cami öğrencisi olan Mustafa Çoban kardeşimiz okulda mukaddese küfür edildiği için bu duruma itiraz ediyor, diliyle müdahale ediyor. Fakat maalesef karanlığın askerleri tarafından bıçaklanarak hunharca şehit ediliyor. Genç yaşında Allah’ın ismi için kendini feda eden bir kardeşimizdir. Kurban Bayramı münasebetiyle bu genç kardeşimizi kabrinde ziyarete geldik. Rabbim onun o dökülen mübarek kanını gençlerimizin hidayetine vesile kılsın, kendisine rahmet etsin ve mekânı cennet olsun.” dedi.

Bu ziyarete gençlerle birlikte geldiklerini belirten Erat, “İstedik ki bu genç kardeşimiz Ashab-ı Uhdut’taki gibi kendini feda eden bu genç kardeşimiz unutulmasın. Onun hayatı ve mücadelesi unutulmasın, tarihin karanlık sayfalarına gömülmesin. Gençler de bu kardeşimizden ibret alsın. Onun nasıl şehit edildiğini öğrensin. Bundan dolayı gençlerimizle ve kardeşlerimizle beraber onun kabrini ziyarete geldik.” diye konuştu.

“Şehitlerimizi ve vefat eden yakınlarımızı unutmamak gerekiyor”

Bayramların kutlanması gereken mübarek günler olduğunu belirten Erat, “Bununla beraber özellikle şehitlerimizi ve vefat eden yakınlarımızı unutmamak gerekiyor. Bu mânâda onların kabirlerini mutlaka ziyaret etmek ve rahmet duası okumak gerekiyor. Halkımız bu konuda duyarlıdır. Halkımız gerçekten bayramlarda mezarlıkları ziyaret ediyor. Mezarları ziyarette bizler için çok büyük faydalar vardır. Burada ölümü hatırlıyorsunuz. Ölümden de gafil olmuyorsunuz. Bu mânâda mezar taşları büyük bir hatiptir. İnsanın nefsine büyük bir tesiri oluyor. Bundan dolayı halkımızın vefat eden yakınlarının ve özellikle de şehitlerin kabirlerini ziyaret etmelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55