,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

HÜDA PAR’dan PAK'a "Yeni Anayasa" ziyareti

HÜDA PAR’dan PAK'a "Yeni Anayasa" ziyareti
​​HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, partisinin yeni anayasayla ilgili önerileri kapsamında Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkan Yardımcısı Vahit Aba’yı ziyaret etti.

Yeni anayasa çalışmaları kapsamında Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkan Yardımcısı Vahit Aba’yı ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, herkesin kendini içerisinde ifade edebildiği bir anayasanın oluşması için görüşmelerinin devam edeceğini söyledi.

Siyasi partileri ziyaret ederek yeni anayasa ile ilgili çalışmalarını ilettiklerini söyleyen Yılmaz, mevcut anayasanın cunta anayasası olduğunu, Kürtleri ve Kürt dilinin varlığını kabul etmediğini dolayısıyla değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

“Bu anayasa muhakkak değiştirilmelidir”

Yılmaz, “Bilindiği üzere gündemde anayasa değişikliği var. Bizler de bu çerçevede siyasi partileri ziyaret ediyoruz. Fikir ve isteklerimizi onlarla paylaşıyoruz. Bizler diyoruz ki, bu anayasa muhakkak değiştirilmelidir. Çünkü, mevcut anayasa cunta anayasasıdır. İçeriğinde insanlarımıza faydalı bir şey yok, Kürtleri ve Kürt dilinin varlığını kabul etmiyor, Müslüman ve dindarları dışlıyor. Bu sebeplerden ötürü gerek bizim için gerekse Türk, Kürt veya Arap fark etmeksizin herkes için bu anayasanın değiştirilmesi lazım.” dedi.

“Yeni anayasada Kürtlerin varlığı da kabul edilmeli”

PAK Genel Başkan Yardımcısı Vahit Aba ise; “98 yıldır, 1924 anayasasından beri Türkiye Cumhuriyeti Kürtlerin varlığını inkâr etme politikası üzerine kurulmuştur. Yani Kürtleri yok sayma ve asimilasyon üzerine kurulmuştur. Bu yeni anayasada Kürtlerin hakları da olmalıdır. Şu ana kadar hazırlanan anayasalarda Türkiye'de yaşayan halklar inkâr edilmiş ve hepsi Türk olarak kabul edilmiştir. Biz diyoruz ki, Türkiye'de 25 milyon Kürt yaşıyor ve yeni anayasada Kürtlerin varlığı da kabul edilmeli. Biz Kürtler de kendimizi yeni anayasada görmek istiyoruz. Bu çerçevede diyoruzki, bizler Kürtler olarak istek ve taleplerimizi birlikte Hükümete, Meclise ve anayasayı hazırlayanlara sunalım. Bu yeni anayasada Kürtlerin varlığı kabul edilsin.” ifadelerine yer verdi.

Hatırlanacağı üzere HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, yeni anayasa ziyaretleri kapsamında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Reşit Akıcı’yı ziyaret etmişti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55