,
  • BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

HÜDA PAR'dan mağdur Bakırcılar Çarşısı esnafına ziyaret

HÜDA PAR'dan mağdur Bakırcılar Çarşısı esnafına ziyaret
​HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığından oluşan bir heyet, hırsızlık olaylarının sıkça yaşanmasından dolayı mağdur olan tarihi Bakırcılar Çarşısı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve parti yetkililerinden oluşan bir heyet, günlerdir hırsızlık olayları ondan dolayı mağduriyet yaşayan tarihi Bakırcılar Çarşısı esnafını ziyaret etti.

Tarihi çarşıda sıkça yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı mağduriyet yaşadıklarını, yetkililerin esnafın sorunlarına çözüm bulmakta aciz kaldığını söyleyen çarşı esnafı, mağduriyetlerinin giderilmesi için de muhatap bulamadıklarını ve yetkililerin hırsızlık sorununa mutlaka bir çözüm bulması gerektiğini ifade etti.

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânlarından olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda hırsızlık olaylarının arttığına dikkat çeken esnaf, çarşıda yeteri kadar güvenlik önlemlerinin alınmadığını ve hırsızların bu durumdan istifade ederek günlük bir iş yerine girerek hırsızlık yaptığını belirtti.

Tarihi yapının sit alanı olması nedeniyle dükkanlarında herhangi bir değişiklik yapamadıklarını, tahta kapı ve pencereler nedeniyle iş yerlerinin hırsızlar için adeta bir hedef olduğunu, çarşıda restorasyon sonrası onarılan dükkânların güvenlikten yoksun olduğunu, yetkililerin kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Tarihi çarşıda bulunan esnafı tek tek ziyaret edip sorun ve sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi gerektiğini, yetkililerin esnafın sorunlarına acil bir şekilde çözüm bulunmasını ve tarihi çarşının güvenilir bir hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Çarşıda yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı esnafın ciddi anlamda mağduriyet yaşadığını belirten Erat, “Gaziantep Bakırcılar Çarşısı esnafını ziyaret ettik. Gerçekten burası muhteşem bir yer. Dünyada tek Bakırcılar Çarşısının olduğu yer burasıdır. Fakat esnafın çok ciddi anlamda mağduriyetleri var. Esnaf ziyaretimizde buna şahit olduk. Daha önceden esnafın bu sıkıntısını medyada görmüştük. Ziyaretteki amacımız esnafın şikâyetini ve yaşadıkları mağduriyeti yerinde görmekti.” dedi.

Çarşıda restorasyon sonrası onarılan dükkânların tarihi dokusu bozulmasın diye kapılarının ahşap kapı olduğunu, ahşap kapıların çok korunaksız olduğunu ve güvenlikten de yoksun olduğunu belirten Erat, şöyle konuştu:

“Bu çarşıdaki dükkanlar hepsi Osmanlı mimarisi olduğu için tarihi bir çarşımızdır. Belediye de çarşının tarihi dokusu bozulmasın diye kapıları ahşap kapı yaptırmış. Fakat bu ahşap kapıların çok korunaksız olduğuna şahit olduk. Kapılar bir çocuğun dahi açabileceği bir şekilde yapılmış. Dolayısıyla esnafımız sürekli mağduriyet yaşıyor. Çarşıda çok sık hırsızlık olayları yaşanıyor. Esnafın ürettiği bakırlar hepsi el emeği göz nurudur. Belki 4-5 saatte üretilen bir fincan veya başka bir hediyelik eşyayı esnafın anlattığına göre değeri 50 lira olan ürünleri 2-3 liraya satıyorlar. Burada böyle ciddi bir mağduriyet var.”

Çarşının tarihi dokusu ve mimarisine uygun korunaklı kepenklerin yapılabileceğini belirten Erat, “Eğer çarşının tarihi dokusunun bozulması istenmiyorsa geceleri buranın güvenliğinin alınması lazım. Gece bekçisi ya da güvenlik de olabilir. Bu çarşının güvenliğinin sağlanması lazım. Yoksa çok ciddi anlamda esnafımız mağdur oluyor. Esnaf ciddi anlamda zararlarının olduğunu söylüyor. Yine esnaf birçok kapıyı çaldıklarını ve şikâyetlerini dile getirdiklerini, fakat sorunlarının çözülmediğini dile getiriyorlar. Bizde HÜDA PAR olarak esnafın sorunlarını yerinde gördük ve inceledik. Buradan da yetkililere sesleniyoruz. Lütfen esnafın bu mağduriyetini giderin. Bu konuda ne gerekiyorsa yapın, esnaf mağdur olmasın. Bu güzide çarşı zarar görmesin.” çağrısında bulundu.

Bir an evvel esnafın bu sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getiren Erat, “Ürünleri çalınan esnaflar, can güvenliği sorunu yaşadıklarını ve hırsızlarla da karşı karşıya geldiklerini dile getiriyorlar. Dolayısıyla burada ciddi bir sıkıntı var. Belediye çarşıya kepenk yapılmasına izin vermiyor. Tarihi doku bozulmasın diye esnafın kendi dükkanını korunaklı hale getirmesine müsaade etmiyor. Belediye eğer buna müsaade etmiyorsa esnafın ürünü çalındığında bunu tanzim etmek zorundadır. Bu zararı tanzim etmediğini de esnaflardan öğrendik. Belediye geceleri buranın güvenliğini almak zorundadır. Esnaf bir çözüm bekliyor. Bir an evvel esnafın bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. İnşallah esnafın bu sorunun takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

Esnafın sorunlarını dinleyen Erat, partili heyetle birlikte daha sonra, Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık’ı ziyaret etti. HÜDA PAR heyetine gösterdiği duyarlılığından dolayı teşekkür eden Açık, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, esnafın yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bunan Erat ise, HÜDA PAR olarak her zaman esnafın ve halkın yanında olduklarını, esnafın sıkıntılarına çözüm bulma adına yaşanan sorunların takipçisi olacaklarını kaydetti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen esnaf ziyaretlerinin ardından HÜDA PAR İl Teşkilatı, çarşıdan ayrıldı. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55