,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

HÜDA PAR'dan Kutlu Doğum karşıtlarına tepki!

HÜDA PAR'dan Kutlu Doğum karşıtlarına tepki!
"Kutlu Doğum Haftası FETÖ projesidir" haberine tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, 'Kutlu Doğum bir FETÖ projesidir' diyenlerin FETÖ'yle aynı amaca hizmet etmiş olacağını söyledi.

"Kutlu Doğum Haftası FETÖ projesidir" haberine bir tepki de HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan geldi.

'Kutlu Doğum bir FETÖ projesidir' diyenlerin FETÖ'yle aynı amaca hizmet etmiş olacağını söyleyen Yapıcıoğlu'nun açıklamalarının ilgili kısmı şöyle:

"MUHAMMED'SİZ İSLAM"

FETÖ'nün amaçlarından bir tanesi 'Muhammed'siz bir İslamı' vatandaşlara kabul ettirmek. Kelime-i şehadetin birinci bölümünü söyleyip ikinci bölümünü perdelemeye çalışmak yani 'Eşhedü enna Muhammeden resullullah' kısmını bir kenara bırakmak. Bu yüzden ona inanmayanların da cennete gideceğini iddia eden bir hareket. FETÖ belki de Muhammed (SAV) unutturmak istiyordu. 

FETÖ'YLE AYNI AMACA HİZMET ETMİŞ OLURLAR

Bu yönüyle bakarak şöyle diyorum ki 'Kutlu Doğum bir FETÖ projesidir' diyenler farkında olsunlar ya da olmasınlar neticede eğer Hz. Muhammed'in anılmasına, anlaşılmasına, anlatılmasına vesile olan şu kutlu doğumların önüne set çekip onları durdurmaya çalışıyorlarsa, sonuç itibariyle FETÖ'yle aynı amaca hizmet etmiş olurlar. 

KİMSE 20 NİSAN'IN KUTLU BİR GÜN OLDUĞUNU İDDİA ETMİYOR!

Hiç kimse 20 Nisan'ın kutlu bir gün olduğunu bayram olduğunu iddia etmiyor. Fakat bu bir vesiledir. Hz Muhammed'in yaşantısının O'nun davasının O'nun getirdiği vahinin anlatılması için bir vesiledir. Ve her vesileyle O'nun insanlara anlatılması gerekir. 

MAHKUMİYET SEBEPLERİ 'KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ DÜZENLEMEK'

Yapıcıoğlu, program sonunda içeride FETÖ yargısının mahkum ettiği arkadaşlarının olduğunu belirtip, bu kişilerin mahkumiyet sebebinin ise Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlemek olduğunu söyledi. 

İLK TEPKİ GÖRMEZ'DEN GELMİŞTİ

Kutlu doğumun FETÖ liderinin doğumuyla hiçbir ilgisi olmadığını söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, iddiaları "akıl tutulması" olarak değerlendirmişti. 

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, yaptığı açıklamada, Din İşleri Yüksek Kurulu'nun mütalaasını dikkate alarak Kutlu Doğum Haftası'nın bu şekilde idrak edildiğini belirterek, "Yani bu asla Mevlit Kandiline alternatif bir kandil değil, Mevlit Kandiline alternatif bir gece veya bir hafta değil, bu haftaya alternatif bir hafta değil." demişti.

Prof. Dr. Görmez, bütün bunları bir tarafa bırakarak, bunların hepsine sormadan, hiçbirisiyle konuşmadan, sadece bir köşe yazarının yalan-yanlış bir beyanına dayanarak bu haftanın onlar tarafından icat edildiğini, daha da vahimi, o ihaneti bu topluma yapan insanın doğum gününü kutlamak için bunu kullandıklarını, Diyanet’i de bu yönden emellerine alet ettiklerini iddia etmeyi bir akıl tutulmasıyla, bir idrak tutulmasıyla izah edebileceğini belirterek, bunu kabul etmenin asla mümkün olmayacağını söylemişti.

Kaynak: Haber7
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55