,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

HÜDA PAR’dan Irak Kürdistanı’na ziyaret

HÜDA PAR’dan Irak Kürdistanı’na ziyaret
Halepçe katliamının 31’inci yıldönümü dolayısıyla, HÜDA PAR’dan bir heyet, Irak Kürdistanı'na giderek önemli bir dizi ziyaret ve görüşmede bulundu. Ziyaretlerde fikir alışverişinin yanı sıra karşılıklı memnuniyetler dile getirildi.

Halepçe katliamının 31’inci yıldönümü dolayısıyla HÜDA PAR’dan bir heyet, Irak Kürdistanı’na giderek bir dizi temaslarda bulundu.

Heyete başkanlık eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens’in yanı sıra, HÜDA PAR Merkez İstişare Kurulu Başkanı İsa Aydın, HÜDA PAR Merkez İstişare Kurulu üyesi Abdussamet Yalçın ve partililer de ziyaretlere iştirak etti.

Yapılan ziyaretlerde genelde Müslümanların özelde ise Kürdlerin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğine vurgu yapılarak, Kürdlerin dünden bugüne yaşamış oldukları mazlumiyetler dile getirildi.

HÜDA PAR heyeti, ziyaret ve görüşmeler kapsamında ilk önce, devrik Irak diktatörü Saddam Hüseyin tarafından 16 Mart 1988 tarihinde Halepçe şehrinde gerçekleşen kimyasal saldırı sonucu hunhar bir şekilde katledilenlerin kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

HÜDA PAR heyeti, Kürdistan İslami Hareket Partisi’ni (Bizutnewe) ziyaret etti

Heyet, Halepçe Kabristanı ziyaretinden sonra, Irak Kürdistanı partilerinden Kürdistan İslami Hareket Partisi’ni (Bizutnewe), ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini, Kürdistan İslami Hareket Partisi (Bizutnewe) Dış ilişkiler Bürosu Üyesi Nimet Muhammed İzzet ve partili heyet karşıladı.

Ziyarette birlik ve beraberlik vurgusu yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, parti olarak her zaman dünya Müslümanlarının dertleriyle dertlendiklerini, sevinciyle sevindiklerini belirtti.

Bu tür ziyaretlerin karşılıklı olarak sıklıkla yapılması gerektiğini belirten İzzet de HÜDA PAR heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Kürdistan İslami Birlik Partisi’nin (Yekgırtû) Genel Merkezi ziyaret edildi

Halepçe'den de Irak Kürdistanı’nın “Ekonomi ve Kültür Başkenti” olarak adlandırılan Süleymaniye (Silêmanî) şehrine geçen heyet burada, Kürdistan İslami Birlik Partisi’nin (Yekgırtû) Genel Merkezini ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtû) Süleymaniye İl Başkanı Osman Karvani ve parti yetkilileri karşıladı.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Merkez İstişare Kurulu üyesi Abdussamed Yalçın, Halepçe katliamının 31’inci yıl dönümü dolayısıyla Irak Kürdistanı'nda bulunan siyasi partileri ziyaret ettiklerini söyledi.

Yalçın, “Halepçe katliamının yıldönümü programı için Erbil'den Süleymaniye'ye geldik. Bu vesileyle de burada bulunan arkadaşları ziyaret etmek istedik. Bizleri karşılayıp bizleri misafir eden Yekgırtû’ya teşekkür ederiz. Yekgırtu’nun Süleymaniye’deki genel merkezlerini HÜDA PAR’dan bir heyet olarak ziyaret ettik. Bizleri karşıladılar, onları dinledik, onların Süleymaniye ve Irak Kürdistanı genelindeki çalışmalarından bilgi edindik. Bizler de Türkiye Kürdistanı'nın siyasi ve ekonomik durumu, yapılacak seçimler hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Aynı zamanda eğitim, gençlik, kadın ve çocuk konuları hakkında onlardan istifade ettik, sıcak ilgilerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.” dedi.

Kürdistan İslami Birliği (Yekgırtû) Süleymaniye İl Başkanı Osman Karvani de HÜDA PAR heyetinin kendilerine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karvani, “Biz bugün Halepçe katliamı yıl dönümü vesilesiyle Süleymaniye'ye gelen HÜDA PAR’dan bir heyeti karşıladık. Bu programa Kürdistan’ın dört parçasından ve diğer ülkelerden siyasi katılma oluyor. Bu da güzel bir şeydir. Genel olarak toplantımızda bölgenin siyasetinden bahsettik. Kürdistan’ın dört bir yanındaki halkın durumundan özellikle Kuzey Kürdistan ve Güney Kürdistan’dan bahsettik. Özellikle bunu söyledik ki Kürdistan halkı ve toprağı için ne faydalı ise o konuda birbirimize yardımcı olmamız gerekir. Çünkü bizim için asıl olan bizler Kürdistan’ın bir partisiyiz, bundan dolayı Kürdistan’ın haklarını savunmamız gerekir. Aynı zamanda tüm taraflar olarak sorunları birlikte çözmemiz gerekir ki genel olarak halkın yararına olsun. Bu faydalar herkesin faydasına olsun, sadece belirli bir kesim veya partiye olmasın.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR heyeti Süleymaniye’deki Daru-l Beyan Müessesesi’ni ziyaret etti

Heyet daha sonra ise Süleymaniye’deki Daru-l Beyan Müessesesi’ni ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini Daru-l Beyan Müessesi Genel Başkanı Yasin Zengene ve müessese yetkilileri karşıladı. Ziyarette, İslam ümmetinin vahdetine vurgu yapılarak, birlik ve beraberlik mesajı verildi.

HÜDA PAR heyetine yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler de veren Zengene, Müslümanların vahdeti için yapılan çalışmaları önemsediklerini söyledi.

Karşılıklı iyi temennilerin de bulunulduğu ziyarette açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Merkez İstişare Kurulu üyesi Abdussamed Yalçın, Irak Kürdistanı'ndaki siyasi partilerin yanı sıra çeşitli vakıfları da ziyaret ettiklerini söyledi.

Dernek yetkililerinin de kendilerini Türkiye’de ziyaret ettiklerini hatırlatan Yalçın, şunları dile getirdi:

“Halepçe katliamının yıl dönümü programına katılmak için Süleymaniye'ye geldik, birkaç ziyarette bulunduk. Bu kapsamda Daru-l Beyan Müessesi’ne de bir ziyarette bulunduk. Derneğin yetkilileri ile görüştük. Onlar da daha önce bizim memleketimize gelip teşkilatlarımıza ziyarette bulunmuştular ve etkinliklerimize katılmıştılar. Biz de buraya gelip onların yerini gördük, onlarla görüşüp çalışmaları hakkında bilgi edindik. Elhamdülillah onlar da kendi güçleri çerçevesinde bazı çalışmalar yapıyorlar. Kürdistan için medrese ve sivil toplum kuruluşları ile seminer ve kurslarla çalışmalarda bulunuyorlar. Onların gençlik ve toplum hakkındaki çalışmaları hakkında bilgi edindik. Bu vesileyle onlara teşekkür ederiz, Allah onlardan razı olsun, Allah onları, bizleri, hak yolunda çalışan herkesi muvaffak etsin.” diye konuştu.

Daru-l Beyan Müessesi Genel Başkanı Yasin Ahmet Zengene de “Türkiye Kürdistanı'ndan gelen HÜDA PAR’daki değerleri misafirlerimizi derneğimizde karşıladık. Görüşmemizde dernek ve diğer kuruluşlar arasında yardımlaşma dayanışma, kardeşlik, aynı zamanda da ortaklaşa hareket etmekten bahsedildi. Yüce Allah onları muvaffak etsin. Bizler de Darul Beyan Derneği olarak Kürdistan bölgesi çerçevesinde tüm vakıf kuruluş ve şahıslar arasında olması gereken yardımlaşma için hazır olduğumuzu söylüyoruz. HÜDA PAR’ın bu ziyareti bizleri memnun etti.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55