,
  • BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

HÜDA PAR'dan "Geleceğe Nefes" kampanyasına destek

HÜDA PAR'dan "Geleceğe Nefes" kampanyasına destek
HÜDA PAR, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda geçen yıl başlatılan "Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes" kampanyasına birçok ilde teşkilatlarıyla destek verdi.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Türkiye'nin 81 ilinde ve dünyanın 33 ülkesinde saat 11.11'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes Projesi" kapsamında başlatılan fidan dikme kampanyasına; il, ilçe teşkilatları ve gençlik kollarıyla HÜDA PAR da büyük destek verdi.

Türkiye'nin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak amacıyla 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle ilan edilen "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" etkinliğinin ikincisi yapıldı.

Türkiye'nin yanı sıra 30 ülkede aynı anda başlatılan kampanyada 83 milyon fidan dikildi

"Geleceğe Nefes" kampanyası bu yıl, 81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleştirildi.

Bu yıl ilk defa Azerbaycan, Bosna-Hersek, Malta, Kosova, Senegal, Kazakistan ve Ukrayna gibi yaklaşık 30 ülkenin katılımıyla 83 milyon fidan toprakla buluşturuldu.

HÜDA PAR'ın birçok ilde katılım gösterdiği "Geleceğe Nefes" kampanyasında binlerce fidan dikildi.

HÜDA PAR'dan

Bitlis

Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis'te de merkez ve 6 ilçede fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Bitlis merkez Beşminare Mahallesi Devlet Hastanesi üst kısımda bulunan Kent Orman'ında, Ahlat ilçesinde Gençlik Merkezinin arkası, Tatvan'da Karşıyaka Mahallesi, Mutki ilçesinde Merkez YBO, Adilcevaz'da Merkez Yüksek Okulu, Hizan ilçesinde Kelhuk mevkiinde ve Güroymak ilçesinde ise Gençlik Spor Müdürlüğü arkasında binlerce fidan toprakla buluştu.

Bitlis merkez Beşminare Mahallesi Devlet Hastanesi üst kısımda bulunan Kent Orman'ında düzenlenen etkinliğe katılan HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül ve beraberindeki heyet, fidanları toprakla buluşturdu.

İl ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte kent merkezi ve 6 ilçede düzenlenen fidan dikim kampanyası etkinliğine destek verdiklerini belirten Gül, Türkiye'yi ve dünyayı kirleten sanayi teknolojisinin geliştiği günümüzde, ağaçlandırmanın daha da bir önem kazandığını vurguladı.

HÜDA PAR'dan

Gül, "İl teşkilatımızla birlikte merkezdeki Kent Ormanı'na gelerek bu etkinliğe destek verdik. İlçe teşkilatlarımız da bulundukları ilçelerde ağaçlandırmanın yapıldığı alanlarda fidanları toprakla buluşturdular. Gerek Türkiye'de gerekse de Türkiye'de sanayileşmenin arttığı bu zaman diliminde fidanları toprakla buluşturmanın daha da önemli olduğuna inanıyoruz. Hem kendimiz ağaç dikeceğiz hem de halkımızı teşvik edip bunun ehemmiyeti hakkında bilinçlendireceğiz." diye konuştu.

HÜDA PAR'dan

Batman

Batman Üniversitesi tarafından Batı Raman kampüsünde düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz ve Batman Gençlik Kolları üyeleri katılarak fidan dikti.

Fidan dikmenin Sevgili Peygamberimizin tavsiye ettiği bir husus olduğunu dile getiren Durmaz, "Bir hadiste, 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, elinizdeki fidanı dikiniz.' diye buyurulmaktadır. Başka bir hadiste ise 'Müslüman, bir ağaç diker, o ağaçtan insan, hayvan veya kuşlar istifade ederse; kıyamet gününe kadar o kimse için sadaka olur.' diye buyurulmuştur. Bu hadislerden de anlaşılıyor ki İslam medeniyeti, ağaç dikmeye çok büyük bir önem vermiştir." dedi.

Van

Van'ın Edremit ilçesinde toplam 2 bin 500 fidan toprakla buluştu. Etkinliğe katılan HÜDA PAR Van Gençlik Kolları, yapılan etkinliğin takdire şayan olduğunu belirtti.

Ülkeye ve millete fayda sağlayacak her türlü organizasyonda her alan HÜDA PAR Gençlik Kolları, ülkenin ve milletin zararına olan etkinliklerin ise karşısında olacaklarını ifade ettiler.

Bu kapsamda Van'ın Edremit ilçesinde gerçekleşen ağaç dikme etkinliğine de seve seve katıldıklarını dile getirdiler.

HÜDA PAR'dan

HÜDA PAR Van Gençlik Kolları adına bir açıklama yapan, Gençlik Kolları İl Başkanı Fethullah Kaymaz, Türkiye geneli gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine, İl ve İlçe Gençlik Kolları ile beraber katıldıklarını ve bu tür etkinliklerin umut verici olduğunu belirtti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin ciddi manada ağaçlandırmaya ihtiyacı olduğunu belirten Kaymaz, "Bölgemizin ağaçlandırılması ve yeşillenmesi ancak geleceğinin kaygısını taşıyan gençler sayesinde olacaktır. Ağacı, yeşili seviyoruz. Ama bu bölgede yaşayan çocuklar ve gençlerin birçoğu ormanı sadece televizyondan ve belgesellerden görmüştür. Bu gerçekten vahim bir durumdur. Bölgemizde her ne kadar karasal iklim yaşanıyor olsa da bu bölgenin iklimine uygun ağaçlar dikilebilir ve bizim dağlarımız da Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde olduğu gibi belgesel ve doğa gezilerine elverişli hale getirilebilir. Bunu sağlamak biz gençlerin elindedir. HÜDA PAR ve Gençli Kolları olarak ülke ve millet menfaatine olacak etkinlik ve organizasyonların yanında yer almaya ve ülkeye zarar veren işlerin de karşısında durmaya devam edeceğiz." dedi.

Etkinliğe HÜDA PAR Van İl Başkanının yanı sıra, Tuşba ve İpekyolu İlçe Başkanları ve İl Gençlik Kolları Teşkilatları katıldı.

HÜDA PAR'dan

Antalya

HÜDA PAR Antalya Gençlik kollarının da katılım gösterdiği Antalya Kepez Ağaçlandırma Sahası'ndaki etkinliğe; siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, oda ve STK başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik sonrası basına konuşan HÜDA PAR Antalya Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Şahin, ikincisi gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes" kampanyasına destek verdiklerini söyledi.

Şahin, "Orman Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu "Geleceğe Nefes" temalı fidan dikim programına HÜDA PAR Antalya Gençlik Kolları Başkanlığı olarak katılım gösterdik. Peygamber Efendimizin, hadis-i şerifinden yola çıkarak bizler de fidanlarımızı diktik. İnşallah bu fidanlar, gelecek nesillerimize nefes olacaktır. Gençlik kolları olarak bu tür etkinliklere destek vermeye devam edeceğiz. Programımıza İl Başkanımız Veysi Yumlu ve yönetim üyelerinin katılması bizleri sevindirmiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gaziantep

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kollarının da destek verdiği etkinlikte Gaziantep'te 15 bin fidan dikildi.

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Ubeydullah Çakır ve beraberindeki heyet, diktikleri fidanlara can suyu verdi.

HÜDA PAR'dan

Mardin

HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığının da destek verdiği fidan dikimi etkinliğinde 160 bin fidan toprakla buluştu.

Fidan dikimi sonrası konuşan HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, "Daha yeşil bir gelecek için fidan dikimine destek verdik. Mardin'imizin, bölgemizin ve ülkemizin daha yeşil olması için elimizden gelen gayret ve çabayı göstereceğiz inşallah." diye konuştu.

HÜDA PAR'dan

Adana

Adana'nın Sarıçam ilçesi, Gökbuket Köyü Hakkıbeyli Mahallesi'nde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün belirlediği alanda fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe il ve ilçe yönetimi olarak tam kadroyla katıldıklarını belirten HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, fidanları toprakla buluşturmanın önemine işaret etti.

Demir, Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in "Kıyametin kopacağını da bilseniz elinizdeki fidanı dikin." tavsiyesine uyarak hareket ettiklerini belirterek "Ormanlar geleceğe bırakılmış en önemli mirastır. Rabbimiz mübarek eylesin." dedi.

HÜDA PAR'dan

Siirt

HÜDA PAR Siirt Gençlik Kolları olarak kampanyaya katılım sağladıklarını belirten HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak, Peygamber Efendimizin ağaç dikmenin önemine dikkat çektiği hadis-i şerifini hatırlattı.

Toprak, ağaç dikmenin çok önemli olduğunu ve bundan bütün canlıların faydalandığını kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55