,
  • BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

HÜDA PAR’dan Eskişehir esnafına ziyaret

HÜDA PAR’dan Eskişehir esnafına ziyaret
HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Orhan Dikgöz, İnönü ilçe Başkanı Mehmet Emin Tarhan, beraberlerindeki heyetle birlikte Odun Pazarı ve İnönü ilçe esnafını ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinlediler.

HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Orhan Dikgöz, beraberindeki heyetle birlikte esnafı ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

İlk önce Odun Pazarı ilçesi Arifiye Mahallesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve İki Eylül Cadde esnafını ziyaret eden heyet, esnafın durumunu sorarak, sıkıntı ve taleplerini dinlediler. Daha sonra İnönü ilçesine geçen heyet, burada esnafı tek tek dolaşarak, sorunları dinledi.

Esnaf ziyaretinin ardında Dikgöz ve beraberindeki heyet, İnönü İlçesi Ziraat Odası Başkanı Ömer Koyunoğlu’yu makamında ziyaret ederek, ilçenin ekonomisi üzerine fikir alışı verişinde bulunuldu.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Orhan Dikgöz, esnafın fırsatçılar tarafından yerli ürünlere yapılan zamlar, karaborsacılığın artması, doların yükselişi nedeniyle iş yapamaz duruma geldiğini belirtti.

“Yerli ürünlere yapılan zamlar esnafı zor durumda bırakıyor”

Esnafın zor bir süreçten geçtiğini ve yerli üretime dayalı ekonomi modeline geçilmesi gerektiğini vurgulayan Dikgöz, “Odun Pazarı ve İnönü ilçe esnafımızı ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledik. Esnaf gerçekten ziyaretlerimize şaşırdılar. Siyasilerin, sadece seçimden seçime kendilerini ziyaret ettiğini, seçim olmadığı halde böyle bir ziyaretten dolayı teşekkür ettiler. Esnaf; doların artışı, dolar bahanesiyle yerli ürünlerde bazı fırsatçıların yaptığı zamlar başta olmak üzere birçok nedenden dolayı zarar ettiklerini, işlerinde büyük düşüşlerin yaşandığını söylediler. Esnaf, bir an önce giden bu kötü gidişatın önlenmesi için bizden de destek istediler. Yapılan zamlar nedeniyle aldıkları ürünlerde, bir önceki fatura ile şimdiki faturayı karşılaştırıp, aradaki farkı gösterdiler.” dedi.

“Dışa bağımlılık bitirilmelidir”

Artık yerli üretim modeline geçilmesinin elzem olduğunu hatırlatan Dikgöz, şunları söyledi: “Esnafın iş yapamayışı, piyasaların durumu pek de iç açıcı değil. Evet, ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. İktidar halkla bütünleşmeli. Netice itibariyle aynı gemide hep birlikte yaşıyoruz. Bu sürecide birlikte atlatacağız. Artık yerli üretime dayalı ekonomi modeline geçilmeli. Yerli üretim yapan çiftçiler desteklenmeli. Yerli üretim teşvik edilerek, dışa bağımlılık bitirilmelidir.”

Son olarak Dikgöz, esnaf ziyaretinin ardından İnönü İlçe Ziraat Odası Başkanı Ömer Koyunoğlu’yu makamında ziyaret ettiklerini, samimi bir ortamda geçen ziyarette ilçe ekonomisi, çiftçilerin talepleri, karşılaşılan sıkıntılar ve ülkenin ekonomi gidişatıyla ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55