,
  • BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

HÜDA PAR'dan Doğru Haber'e Yapılan Saldırıya Tepki!

HÜDA PAR'dan Doğru Haber'e Yapılan Saldırıya Tepki!
HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı yayımladığı yazılı bir açıklama ile Doğru Medya Yayın Grubu İstanbul çalışma ofisine yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı.

Yayın hayatına başladığı günden bu yana doğru ve ilkeli bir yayın politikası takip eden ve bu doğrultuda yayın yapma gayreti içerisinde olan bir yayın grubuna yapılan bu saldırının kabul edilemez olduğu ifade edilen açıklamada, 1 Kasım'dan itibaren günlük yayına geçecek olan Doğruhaber Gazetesi'ne düzenlenen silahlı ve molotoflu saldırı sert bir dille  kınandı. 
 
Toplumu objektif kaynaklarla gelişmelerden haberdar etme, bilgilendirme ve bilinçlendirme maksadıyla yayın yapan medya kuruluşlarının şiddet yoluyla susturulmaya çalışılmasının kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, “Düşünce ve fikirleri, silahlı yöntemlerle susturmaya çalışmak acziyetin ve tahammülsüzlüğün göstergesidir.” denildi.  
 
Açıklamada devamla; “Topluma fikri açıdan verebilecek bir şeyleri olmayanlar, geçmişten bu yana fikir sahibi kesimleri şiddet yoluyla susturmaya çalışmışlardır. Ancak şu bir hakikattir ki, güneş balçıkla sıvanmaz. Birileri istedi diye hakikatlerin dile getirilmesinden geri durulmaz. Doğru Medya Grubu'na yapılan menfur saldırıyı gerçekleştiren taşeronların ve onları sokağa salan karanlık yapıların biran evvel ortaya çıkarılmaları ve hak ettikleri karşılığı almaları devletin görev ve sorumluluğundadır.” ifadeleri kullanıldı.  
 
Her fırsatta basın özgürlüğünden söz eden medya kuruluşlarının Doğru Medya Gurubu'na yapılan saldırıya ya sessiz kalmaları ya da ciddi bir tepki göstermemelerinin gözden kaçmadığı ifade edilen açıklamada, bu tutumun olayların adalet penceresinden değerlendirmediğinin göstergesi olduğu ifade edildi. 

Açıklamada devamla şöyle denildi:

“Bu tavırlarından vazgeçmeleri, çifte standartı bırakmaları ve mağduriyetlere adaletle yaklaşmaları herkes gibi bizim de istek ve önceliğimizdir.  Bu münasebetle, menfur saldırının faillerini ve perde arkasındaki karanlık güçleri nefretle lanetliyor, Doğru Medya Gurubu şahsında; Doğruhaber, Rehber V, Nisanur, Kelhamed ve İnzar dergilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Açıklamada son olarak; kuklaları Doğru Medya Grubu'na saldırtan kuklacılara da, silahın kaleme hiçbir zaman galebe çalamayacağını hatırlıyoruz.” denildi. 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55