,
  • BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

HÜDA PAR’dan bir heyet Ankara’da esnafın sorunlarını dinledi

HÜDA PAR’dan bir heyet Ankara’da esnafın sorunlarını dinledi
​​HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Ankara İl Başkanlığından bir heyetle, ziyaret ettiği esnafın sıkıntılarını ve şikayetlerini dinledi.

Esnaf ziyaretinde HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir’e HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve parti yönetiminden bir heyet eşlik etti.

Ankara Hacı Bayram Çarşısında esnafını tek tek gezen Demir, esnaf ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, esnafın salgın nedeniyle zor günler geçirdiğini belirtti.

Esnafın durumunu yerinde görmek ve sıkıntıların tespiti için esnaf ziyareti yaptıklarını dile getiren Demir, “Çarşı esnafımızı gezdik. Bu ekonomik kriz sürecinde empati kuralım. Esnaf ayakta duruyor mu? Sorunları neler? Durumları nasıl? Bu ekonomik kriz piyasaya ve esnafa nasıl yansımış görmek istedik. Doğrusu biz gezdiğimize biraz pişman olduk. Çünkü bir söylüyorsun bin işitiyorsun. Hiç kimse memnun değil. Neredeyse iğneden ipliğe her şey dışardan ithal edildiği için dolar ve dövizin yükselmesi esnafı ve ticareti bitirmiş. İnsanlar kiralarını ödeyemiyorlar. Çarkları dönmüyor, çekler ödenmiyor ve çok ciddi bir sıkıntı var piyasada. Doğrusu bunu yetkililere nasıl ulaştıracağız nasıl onları bu acılardan ve sıkıntılardan haberdar edeceğiz diye düşünürken benim aklıma tek bir şey geliyor. Yetkililerin, ekonomi bakanının ve hükümetin diğer yetkililerinin özellikle çarşıya inmelerini, esnafı dinlemelerini ve dertlerini birebir onlardan almalarını isterdim.” dedi.

“Yerli üretime geçmek Türkiye'nin mutlak surette başarması gereken bir meseledir”

Konuşmanın devamında Demir, “Dövizin yükselmesinin piyasayı bu kadar etkilemesi bağımsız, özgür ve kendi ayakları üzerinde durabilen hiçbir ülkeye yakışmadığı gibi bizim ülkemize de yakışmıyor. Türkiye en kısa sürede dışarıya bağlı olmaktan kurtarılmadır yerli üretim desteklenmelidir. Her yıl dış borcun faizlerine verilen 200-300 milyar TL’nin yerli üretimin alt yapısına harcanması durumunda bir iki yıl içinde bizim dışarıya bağlı hiçbir şeyimiz kalmaz. Her şeyi kendimiz üretiriz. Dışarıdan hiçbir şey almaya ihtiyacımız kalmaz. Ancak bu şekilde dışa bağlılıktan kurtuluruz ve doların bizi bu kadar etkilemesinin önüne geçmiş oluruz. Yerli üretime geçmek Türkiye'nin mutlak surette başarması gereken bir meseledir. Bu yapılmadığı müddetçe Türkiye her ne kadar güçlü siyasi askeri ve stratejik güce sahip olsa dahi tam olarak bağımsız olduğu düşünülemez. Çünkü dışardaki en ufak dolar yükselişi Türkiye’de her şeyi alt üst edebiliyor. Türkiye bu ıstırap ve sıkıntıdan kurtarılmadır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)










  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55