,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

HÜDA PAR'dan ABD'nin Kudüs provokasyonuna sert tepki

HÜDA PAR'dan ABD'nin Kudüs provokasyonuna sert tepki
HÜDA PAR, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanımasının ardından Kudüs'te açılması planlanan büyükelçilik için çeşitli hazırlıklar yapılmasına sert tepki gösterdi.

HÜDA PAR, ABD İsrail Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasının hazırlığı niteliğindeki adımların atılmasına sert tepki gösterdi.

HÜDA PAR, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanımasının ardından Kudüs'te açılması planlanan büyükelçilik için çeşitli hazırlıklar yapılmasına sert tepki gösterdi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, tüm kesimlerin ABD'nin bu kararına karşı tepki ortaya koyması gerektiğine vurgu yapıldı.

HÜDA PAR Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, İslam coğrafyasının bölünmüşlüğünden ve Müslümanların dağınıklığından cesaret alan ABD başkanı Trump'ın Kudüs'ü siyonist rejimin başkenti olarak ilan ettiğine ve ABD Büyükelçiliğini de Kudüs'e taşıma kararı aldığına dikkat çekildi.

"Siyonist rejimin hiçbir meşruluğu yoktur"

ABD meclisince alınan bu kararın, 14 Mayıs 2018 tarihinde uygulanması için hazırlıklar yapıldığının görülmekte olduğuna değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Filistin topraklarında işgalci olarak bulunan siyonist rejimin, hiçbir meşruluğu yoktur. Kudüs'ün israilin başkenti olarak ilan edilmesinin de hiçbir anlamı yoktur. siyonizmin hizmetindeki ABD’nin bu kararı provokasyon amaçlı olup, hiçbir şekilde kabul edilmesi söz konusu olamaz. "

Bugüne kadar İslam coğrafyasına müdahalelerde bulunarak her türlü fitne ve fesada sebep olan ABD, almış olduğu bu kararla ilk kıblemiz olan Beyt-ül Makdis'in kudsiyetini çiğnemiş, dünya Müslümanlarını rencide etmiş ve İslam aleminde huzursuzluğa sebep olmuştur. Uygulamaya geçilmesi halinde, başta Filistin olmak üzere İslam coğrafyasında ve dünyada meydana gelebilecek tüm olumsuzlukların tek müsebbibi bu kararı alanlar olacaktır."

"Başta Türkiye olmak üzere tüm ülkeler harekete geçmelidir"

"Dünya barışı adına son derece tehlikeli olacak provokatif amaçlı bu karardan vazgeçilmeli ve uygulamaya koyma ahmaklığında bulunulmamalıdır." denilen açıklamada,  başta Türkiye olmak üzere tüm ülkelerin bu karara karşı harekete geçmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, "BM ve İslam İşbirliği Teşkilatı derhal toplanmalı ve bu kararın uygulamaya geçirilmesine engel olmalıdır. Türkiye başta olmak üzere tüm ülkeleri, siyonist rejim ile olan askeri, siyasi ve ticari ilişkilerini sonlandırmaya davet ediyoruz. Siyonist rejimin Filistin'deki varlığını meşru görmediğimiz gibi, ABD'nin bu kararını da reddediyor ve tel’in ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Tüm kesimlerin ABD'nin aldığı bu karara karşı tepkilerini ortaya koymaya davet edildiği açıklamada "Başta parti teşkilatlarımız olmak üzere diğer partileri, duyarlı STK'ları ve Müslüman halkımızı bu karara karşı çıkmaya ve tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz." denildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55