,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

HÜDA PAR, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi otogar esnafını ziyaret etti

HÜDA PAR, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi otogar esnafını ziyaret etti
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer’in ziyaret ettiği otogar esnafı, akaryakıt fiyatlarından ve bayram öncesi olmasına rağmen işlerinin olmamasından yakındı.

 

Göçer, beraberindeki heyetle birlikte akaryakıta yapılan zamlar başta olmak üzere tamir ve bakım ücretlerinin artmasından dolayı zor günler geçiren Gaziantep Şehirler Arası Otobüs Terminali esnafını ziyaret etti.

Esnaf ziyaretleri kapsamında kentin farklı noktalarında bulunan sektör temsilcilerini ziyaret ederek sıkıntılarını, sorunlarını ve taleplerini dinleyen Göçer, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Gaziantep Şehirler Arası Otobüs Terminali esnafına ziyaretinde bulundu.

Göçer, ilk olarak Gaziantep Otogar A. Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Savcı’yı ziyaret ederek, sektörün sorun, sıkıntı ve taleplerini birinci ağızdan dinledi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ve esnafın son durumunun ele alındığı ziyarette Savcı, akaryakıt fiyatlarının sektörü ciddi anlamda olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Esnafın kontak kapatacak duruma geldiğine dikkat çeken Savcı, bayram öncesi olmasına rağmen yolcu sayısında ciddi düşüş yaşandığını belirtti.

Bayram öncesi yoğunluğun geçmişe oranlara düştüğünü söyleyen Savcı, “Daha önceki bayramlarla kıyasladığımız zaman bu bayram aşırı bir yoğunluk yok. Normal seferlerimiz dolarsa ek araba çıkarma şansımız yok gibi görünüyor. İstanbul bileti 550 TL oldu. 4 kişilik bir aile İstanbul’a gitmek istese 2 bin 200 TL’yi gözden çıkarması gerekiyor.” dedi.

Savcı, Göçer’e ziyaretleri ve esnafın sorunlarıyla yakından ilgilendikleri için teşekkür etti.

Daha sonra terminaldeki esnafı tek tek ziyaret eden, sorunlarını, sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen Göçer, ziyarette sanayi esnafına HÜDA PAR'ın misyonunu ve vizyonunu anlatarak, esnaf ile uzun uzun sohbet etti.

Ziyaret sırasında esnafın ekonomik sıkıntılarını dinleyen Göçer, girdiği her işletmede akaryakıt fiyatlarındaki yükseklikten yakınan esnaf ile karşılaştı.

Esnafın sıcak ve yoğun ilgisiyle karşılaşan Göçer'e yaşadıkları sıkıntıları anlatan esnaf, akaryakıt fiyatlarındaki artışla beraber otobüs firmalarının çözümü biletlerde zam yapmakta bulduğunu, seyahat eden vatandaşların ise ulaşım maliyetinin daha da artmasından endişe duyduğuna dikkat çekti.

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların otogarlardaki bayram yoğunluğunu etkilediğini ifade eden esnaf, önceki yıllar bayram öncesi ve bayramlarda ek seferler koyduklarını, ancak bu yıl pahalılık nedeniyle seyahat etmenin artık lüks olduğunu dile getirdi.

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarındaki artış nedeniyle otogarlardaki bayram yoğunluğunun azaldığına dikkat çeken esnaf, akaryakıta gelen son zamlardan sonra yolcu sayılarında ciddi bir azalma olduğunu ve otogar esnafı olarak zor günler yaşadıklarını ifade etti.

Otobüs biletlerine yapılan zammın ana nedeninin akaryakıt fiyatlarındaki büyük artış olduğunu dile getiren esnaf, geçen yıl litresi 7 TL’ye satılan motorinin bu yıl 27 TL’nin üzerine çıktığını, bu durumun da özellikle dar gelirli vatandaşların ve öğrencilerin tercih ettiği otobüs bileti fiyatlarını cep yakar hale getirdiğini, son 4 ayda bilet fiyatlarına yüzde 50 zam geldiğini, peronların boş ve yolcu olmadığını, vatandaşın artık memleketine bile gidemediğini anlattı.

Ziyaret esnasında esnafın dile getirdiği sorunları ve sıkıntıları not aldıran Göçer, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, otobüs firması yetkililerinin artan mazot fiyatları ve giderlerin artışı üzerinden dert yandığını, bu durumun düzelmesi için yetkililerin daha duyarlı olması ve esnafın sorunları ile yakından ilgilenmesi gerektiğini belirtti.

“Otogarda sakinlik var”

HÜDA PAR, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi otogar esnafını ziyaret etti

Esnafa yönelik ziyaretleri kapsamında Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminalindeki esnafı ziyaret ettiklerini anımsatan Göçer, "Esnaf ziyaretlerinde şunu gördük. Özellikle akaryakıt fiyatları çok yüksek olduğundan dolayı bilet fiyatlarına yansıyor. Şu an bir İstanbul bileti 500-550 TL civarında, bu rakam 4 kişilik aile için hemen hemen asgari ücretin yarısıdır. Bayram öncesi olmasına rağmen ciddi anlamda otogarda sakinlik var. Bu durumda bilet fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayıdır. Tabi otogar esnafımızın sadece akaryakıt fiyatının yüksek olmasından dert yanmıyor. Araçlarının bakımı, yedek parçalarının fiyatının da ciddi anlamda yüksek olmasından dolayı şikayetleri var. Bunun bir an önce çözülmesi lazım. Yoksa vatandaşımız kendi memleketlerine bile bayram öncesi ziyaret gerçekleştiremiyorlar." dedi.

“Ekonomik sorunların bir an önce çözülmesi lazım”

HÜDA PAR, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi otogar esnafını ziyaret etti

Ekonomik sorunların her kesimi mağdur ettiğini belirten Göçer, "Diğer esnafın da ekonomik anlamda sorun ve sıkıntıları devam ediyor. Ekonomik sorunların bir an önce çözülmesi lazım. Yoksa vatandaşın beli bükülüyor. Vatandaş ve esnaf ekonomik sıkıntının altından kalkamıyor.  Otogarda yolcu sayısında ciddi anlamda düşüş var. Nedeni ise bilet fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayıdır. Bir kişinin İstanbul-Gaziantep yolculuğu 500-550 TL ise 4 kişilik aile için çok büyük bir sıkıntıdır. Ondan dolayı otogarda şu an sakin geçiyor. Esnafımızda bu anlamda beklenti içinde ama maalesef şu anda müşteri bulamıyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55