,
  • BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın: Güçlükonak'ta öğretmen açığı var, gelen tayin isteyip gidiyor!

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın: Güçlükonak'ta öğretmen açığı var, gelen tayin isteyip gidiyor!
HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın, Güçlükonak ilçesinde öğretmen açığının olduğunu belirterek bu sorunun kalıcı olarak çözülmesi gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın, Merkez ilçe, Cizre ve İdil teşkilatıyla birlikte Güçlükonak'ta esnafı ziyaret etti.

Güçlükonak esnafı tarafından sıcak karşılanan Yalçın, esnafla bir süre sohbet ederek sorunları dinledi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Yalçın, ilçede hastane eksikliğinin olduğunu belirtti. İlçenin günlerce susuz kaldığını ve elektriklerin sürekli kesildiğini söyleyen Yalçın, sorunların çözümü için yetkililere çağrıda bulundu.


“Güçlükonak’a acilen bir hastane yapılmalıdır”

İlçede entegre hastanesinin olduğunu bu hastanenin Güçlükonak halkına yetmediğini belirten Yalçın, "Güçlükonak ilçemizde esnaf ziyaretinde bulunduk. Esnaflarımızın sıcak ilgisiyle karşılaştık. Esnaflarımız genel itibariyle ekonomik sıkıntılardan bahsetti. Bunu ötesinde ilçede bir hastanenin olmayışı büyük sıkıntı oluşturmaktadır. Hastaların tedavileri güzel bir şekilde yapılamamaktadır. Buradan en yakın bölge hastanelere gitmektedirler. Bu da Güçlükonak halkı için sıkıntı olmaktadır. Buraya acilen bir hastanenin yapılması elzemdir.  Gençler için burada sportif faaliyetlerde bulunabilecek bir alan yok. İlçede park ve bahçeler konusunda yeşil alan söz konusu değil. Bunun da biran önce bitirilmesi lazım.  İş alanında kalfalık, öğrenim yapmak isteyen vatandaşlarımız Halkk Eğitim'de eğitmen eksiği olduğunu belirttiler. Bir de özellikle Güçlükonak ilçemiz ulaşımda zor olduğu için buraya gelen öğretmenler, memurlar kısa bir süre sonra tekrar tayin çıkarıp gitmektedirler. Esnaflarımız ilçede öğretmen açığı olduğunu beyan ettiler. Dışarıdan geçici olarak gelen öğretmenler olabilir ama bu sorunu halletmemektedir. Bu yüzden öğretmen açığı da kapatılarak, öğretmen tayinleri yapılmalıdır. Bu konuda adımlar atılmalıdır. Güçlükonak esnafını ziyaretimiz esnasında sıcak ilgilerinden dolayı esnaflarımıza teşekkür ediyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55