,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR Siirt il Başkanı Tekin, kentin sorunlarına ilişkin hazırladığı raporu paylaştı

HÜDA PAR Siirt il Başkanı Tekin, kentin sorunlarına ilişkin hazırladığı raporu paylaştı
HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, kentin sorunları ve çözüm raporunu sunmak üzere yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

HÜDA PAR Siirt İl Başkanlığı, kentin genel sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili kapsamlı bir rapor hazırladı. Partinin toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, kentin genel sorunlarıyla ilgili yapmış oldukları tespitleri rapor haline getirerek kamuoyu ile paylaştı.

Yerel yönetimlerin siyasi bir partinin birimiymiş gibi davranmayı bırakıp asıl görevleri ve işleri olan yerel hizmetlere odaklanmaları gerektiğine dikkat çeken Tekin, kentin sorunları ve çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı:

"Yol çalışmalarında halk, ciddi anlamda işin israf boyutunu konuşuyor"

"Siirt'te yolların bir anda asfalt çalışmasına alınması hem esnafı mağdur etti hem de birbirine alternatif yolların kapatılması trafik sorununa yol açtı. Halk ciddi anlamda israf boyutunu konuşuyor. Bir yıl önce yapılan bir yol neden bu kadar çabuk bozuluyor? Bir anda her tarafta duman yükseltmek,  bozmak bu işi çok iyi yapıyor ve hizmet ediyorsunuz anlamını çıkarmaz. Şu anda mevcut 3 semt pazarı var ama bu yeterli değil. Tınaztepe, Conkbayır, Doğan, Barış, Ülkü, Ulus, Batı, Algül mahallesinde semt pazarları yok. Siz şehri ikiye bölüp sadece bir kesime hizmet anlayışında değilseniz diğer mahallelere de aynı kalitede hizmeti ulaştırmak zorundasınız. Eski hayvan pazarı ve ilçe otogarına semt pazarları yapılabilir." önerilerinde bulundu.

"Şehiriçi otobüs seferleri yetersiz ve bazı mahallelerde uyuşturucu aleni satılmaktadır"

Şehiriçi otobüs seferleri ile otobüs sayılarının yetersiz kaldığını dile getiren Tekin, "Halk bu noktada mustarip, konfor yok, vatandaşın hak ettiği kalitede bir servis hizmeti yapılmalıdır. Bazı mahallelerde uyuşturucu aleni satılmaktadır. Özellikle Ülkü Mahallesinde vatandaşlar ne yapacaklarını bilemiyorlar, sıkıntılarının çözümü için nereye başvurabileceklerini bilmiyorlar. İstikbalimiz olan çocuklarımızı madde satıcılarının insafına terk etmemeliyiz." dedi.

"Peki, çöpe atılan damlama sistemi kimin cebinden gitti bu israf niye?"

Güres Caddesi'ndeki damlama sistemlerinin çöpe atılmasına tepki gösteren Tekin, "Malumunuz Güres Caddesi yakın bir dönemde tadilattan geçti, ciddi bir para harcandı. Peki, çöpe atılan damlama sistemi kimin cebinden gitti, bu israf niye, hatta bu israf birilerini rahatsız etmiyor, gündem bile olmuyor? Bir diğer mesele de kenar mahallelerde çocuklar için oyun parkları yok. Sizler hizmeti aynı kalitede bütün vatandaşlara ulaştırmak zorundasınız." şeklinde konuştu.

"Kentte gelişi güzel çarpık bir şehirleşme var"

Siirt'te çarpık ve sağlıksız bir kentleşmenin mevcut olduğunu dile getiren Tekin, "Ciddi anlamda refahtan uzak bir şehirleşmeye doğru gidiyoruz. Bütün apartmanların altında otopark var ama uygun yapılmadığı ve denetlenmediği için kullanılamıyor. Kentte gelişi güzel çarpık bir şehirleşme var. Bu önlenmelidir. Kooperatif Mahallesinde halen hayvan besiciliği yapılmaktadır. Orada besicilik yapanlar mağdur edilmeden bu sorun çözülmelidir. Şehrin göbeğinde bu görüntüler hoş olmuyor." dedi.

"Son dönemde park ve bahçelerde meydana gelen kavgalar önlenmeli"

Park ve bahçelerde meydana gelen kavgalara da değinen Tekin, "Bu kavgalar önlenmeli, zira bunlar önlenebilir bir durumdur. Orada bulunan görevli şahıslar biraz daha hassasiyet göstererek kavgaları önleyebilirler. Kent merkezinde yoğun bir araç trafiği var. Otopark yeri yok, yeni yıkılan meslek lisesinin enkaz olan yeri şu anda duruyor. Orası da geçici olarak halkın hizmetine sunulabilir. Siz eğer halka hizmet etme anlayışı ve perspektifinde olursanız yapılacak şey çoktur." ifadelerini kullandı.

"Tarım Kredi Marketleri dar gelirli halkın yaşadığı mahallelerde açılmalıdır"

Çevre yollarında durup gece geç saatlere kadar yüksek sesle müzik dinleyen, içki içen şahısların halkı rahatsız ettiğine dikkat çeken Tekin, "Bu durum bir an önce engellenmelidir. Yeni açılan Tarım Kredi Marketleri dar gelirli halkın yaşadığı mahallelerde açılmalıdır. Vatandaşa hizmet etme anlamında güzel bir uygulama ama siz öyle bir noktada açmışsınız ki dar gelirli vatandaş oraya gidip gelene kadar yakıtı hesapladığında daha pahalıya mal olacaktır." diye konuştu

"Yerel yönetimler siyasi bir partinin birimiymiş gibi davranmayı bıraksınlar"

Veyselkarani, Doğan ve Barış mahallelerinde yaşanan servis sorunu ile sağlık ocağı problemine de değinen Tekin, "Veyselkarani Mahallesinde sağlık ocağı projesi var ama binası yok. Gerekçede bütçe gösterilmektedir. Şu anda bir sürü harcama yapılıyor. Sağlık önemli bir alandır. Göz ardı edilecek bir husus değildir. Oraya da gerekli bütçeler ayrılıp sağlık ocağı bir an önce yapılmalıdır. Yerel yönetimler siyasi bir partinin birimiymiş gibi davranmayı bıraksınlar. Asıl görevleri ve işleri olan yerel hizmetlere odaklanıp onunla uğraşsınlar." şeklinde sözlerini tamamladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55