,
  • BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR Siirt il Başkanı Tekin: Halkın parası festivallerle heba edilmemeli

HÜDA PAR Siirt il Başkanı Tekin: Halkın parası festivallerle heba edilmemeli
​Festivallerin halkın değerlerine ve inancına uygun yapılmadığını dile getiren HÜDA PAR Siirt il Başkanı Abdulhakim Tekin, ekonomik darboğazdan geçen halkın paralarının heba edilmemesi gerektiğini söyledi.

"Siirt'te çıkıp birçok insana sorarsanız açık bir şekilde göreceksiniz ki vatandaşlar, paraların bu tür festivallere paralarının harcanmasını istemediklerini göreceksiniz." diyen Tekin, halkımızın değer ve inançlarına uymayan bu tür etkinliklerin gençliğe de bir şek katmayacağına dikkat çekti.

"Festivale harcanacak paraların Siirt'in öncelikli meselelerine harcanmalı"

Siirt'te yapılması gereken öncelikli işler olduğuna dikkat çeken Tekin, "Siirt'te Valilik ve Belediye organizasyonunda Cuma günü fıstık festivali başlayacak. Vatandaş belki festival olması hasebiyle gülüp eğleneceklerini sanıyorlar ama öyle olmayacak. Siirt'in daha öncelikli ve ihtiyaç duyduğu meseleleri bulunmaktadır. Bir aya aşkın bir süredir merkezde yapılan yol çalışması bitmediği ya da hızlı yürümediği için hem esnaf hem de oradan geçen vatandaşlar mağdur olmaktadır. Festivale verilecek halkın paralarının bu tür öncelikli hususlara harcanması daha doğrudur. Festivalden bu anlamda rahatsızlık duyuyoruz, doğru da bulmuyoruz."

"Festivaller gençlerimize ve istikballerine bire katkı sunmayacaktır"

Festivaller aracılığıyla halkın örfünde, inancında ve değerlerinde olmayan davranışların oluştuğuna dikkat çeken Tekin, "Bu festivaller gençlerimize ve istikballerine bir katkı sunmayacaktır. Ve onlara bir şey vermeyecek festivallerin yapılmasını yanlış buluyoruz. Siirt Belediyesinin öncelikli işlerine dönmesi gerekiyor. Halkın hizmetine harcanması gereken paraları festivaller aracılığı ile harcanması yanlıştır." ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlar paraların bu tür yerlere harcanmasını istemiyor"

Halkın ciddi bir ekonomik sıkıntı içerisinde olduğuna dikkat çeken Tekin, "Siirt'te ay sonunu bile getirmenin derdinde olan insanlar bulunmaktadır. Eğer dışarı çıkıp birçok insana sorarsanız açık bir şekilde göreceksiniz ki vatandaşlar, paraların bu tür yerlere harcanmasını istemediğini göreceksiniz. Yöneticiler bu konuda bir empati kurmalıdırlar. Vatandaşlar kendi aylığının derdine düşmüşken, yeni okulların açılmasıyla öğrenciler kaynak kitap alma derdine düşmüşken, ya da baba çocuğuna istediği birçok şeyi alamaz, faturaları ödeyemez durumdayken belediyelerin kalkıp festivale çok ciddi bir meblağ harcaması doğru değildir." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55