,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

HÜDA PAR Muş teşkilatı çiftçileri tarlada ziyaret etti

HÜDA PAR Muş teşkilatı çiftçileri tarlada ziyaret etti
HÜDA PAR Muş İl Teşkilatı il genelinde köy, esnaf ve çiftçi ziyaretlerine devam ederken, HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, partilerinin Tarım ve Hayvancılık komisyonuyla beraber çiftçileri tarlada ziyaret ederek arazide incelemede bulundu.

​HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, partilerinin Tarım ve Hayvancılık komisyonuyla beraber çiftçileri tarlada ziyaret ederek arazide incelemede bulundu ve çiftçilerin sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR Muş İl Teşkilatı il genelinde köy, esnaf ve çiftçi ziyaretlerine devam ederken, HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, partilerinin Tarım ve Hayvancılık komisyonuyla beraber çiftçileri tarlada ziyaret ederek arazide incelemede bulundu ve çiftçilerin sıkıntılarını dinledi.

Merkeze bağlı Bağlar (Çıriş) köyünü ziyaret eden Çağlayan ve beraberindeki heyet, halkının genel olarak uğraştığı lahana tarlalarında incelemelerde bulunarak sıkıntılarının çözümü noktasında ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Lahana tarlalarında çeşitli hastalıkların baş gösterdiğini ve Tarım İl Müdürlüğünün duruma sessiz kaldığını belirten çiftçiler ise, tarım mühendislerinin arazide inceleme yapmalarını talep ederek yaşadıkları sıkıntılara çözüm istediler.

Çağlayan arazide yaptığı açıklamada, çiftçinin yaşadığı çeşitli sıkıntılara değinerek, dinledikleri sıkıntıları yetkili mercilere ileteceklerini ve durumun takipçisi olacaklarını söyledi.

Çağlayan, “Biz bu gün Tarım ve Hayvancılık Komisyonumuzla beraber Muş merkez Bağlar köyünü ziyaret ettik. Bu köy halkı genel olarak lahanacılık ile uğraşıyor. Bölgeye kıyasla baktığımızda bu köyde yetiştirilen lahana kaliteli bir lahanadır. Çiftçilerimizin burada yaşadıkları bazı sıkıntılar vardır. Özellikle arazinin çoraklaşması noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Sürekli aynı ürün yetiştirildiği için artık verim alınamadığı ve toprakta çeşitli hastalıkların başladığı söyleniliyor. Bunun dışında çiftçimizin temel sorunlarından biriside ürettikleri lahanayı pazarlamama sıkıntısıdır. Bunun için Tarım İl Müdürlüğünün buna el atıp bir kooperatifleştirme ile çiftçiye yardımcı olunmasını istiyorlar. Genel itibariyle ürün yetiştiriciliğinde maliyetlerin çok yüksek olduğu malumdur. Bu çiftçilerimiz de aynı sorunları yaşıyor. Sulama ve yakıt konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Dönemimizde tarım işleri zirai makinelerle yapıldığı için bunlar çiftçimize yük oluyor. Devletten talepleri var. Devletinde kazanması için çiftçiye bazı kolaylıkların sağlanmasını istiyorlar. Bizde bugün geldik çiftçinin sıkıntılarını ve taleplerini dinledik. Bu şekilde bu tespitlerimizi yetkililere iletiyoruz. HÜDA PAR İl Teşkilatı olarak biz her zaman çiftçimizin yanında olacağız. Onları destekleyip sorunlarına ortak olamaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.(İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55