,
  • BIST 9572.82
  • Altın 2472.81
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5985
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Çevik: “Uzaktan eğitimde eşitsizlik var”

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Çevik: “Uzaktan eğitimde eşitsizlik var”
Pandemi nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim dönemi TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla yapılırken HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik’ten öğrenciler arasındaki fırsat eşitsizliğine dikkat çeken bir açıklama geldi.

2020-2021 eğitim döneminde anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri sınıflarına girdi. Okul öncesi eğitimde ilk hafta 1 gün 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati uyum eğitimi veriliyor. İlkokul 1. sınıf öğrencileri de ilk hafta 30'ar dakikalık eğitim gördü.

Diğer öğrenciler ise yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) başlatılan uzaktan eğitim yoluyla eğitim görüyorlar.  

Eğitimin uzaktan yapıldığı Covid-19 salgını süresince evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrenciler ise mağdur oluyor.  

Konuyu değerlendiren HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, öğrenciler arasındaki fırsat eşitsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Yeni eğitim öğretimin öğrenciler başta olmak üzere ailelerine ve eğiticilere hayırlar getirmesini temenni eden İl Başkanı Çevik, eğitimin sahadaki aksaklıklarına dikkat çekerek şöyle dedi:

“Pandemi döneminde alınması gereken tedbirler kapsamında eğitim kurumlarımız ellerinden geldiğince vazifelerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Ancak maalesef sahayı gezdiğimizde eğitim alanında fırsat eşitliği noktasında çok ciddi sıkıntılar var. Örneğin birçok öğrencide bilgisayar, tablet ve internet yok. Bunların giderilebilmesi için de ilgili eğitim kurumlar ve şahıslar bazında ziyaretlerimiz oluyor. Birçok öneride bulunduk, bulunmaya devam edeceğiz. Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Şehmuz Sümer ile yaptığımız görüşmede, kendilerinin bu anlamdaki çalışmalarını takdir ettik. Fırsat eşitsizliğinin giderilmesi için mobil istasyonların kurulduğu, bilgisayar ve tablet temini noktasında önümüzdeki günlerde bir kampanyanın başlatılacağını ifade ettiler. Bu sevindirici bir gelişmedir. Bu konuda valimiz başta olmak üzere kurum idarecilerimizin ellerinden geleni cabayı göstereceklerine inanıyoruz. Bizler de bu kampanyaya destek vererek elimizden gelen caba ve gayreti ortaya koyacağız inşallah. Bu şekilde inşallah tüm öğrencilerimiz eğitimde fırsat eşitliğini yakalamış olacaklar inşallah.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55