,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Zeytin Ağacı Vakfiyesi Projesine destek verdi

HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Zeytin Ağacı Vakfiyesi Projesine destek verdi
HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları, Umut Kervanı Vakfı ve Filistin Vakfı arasında kısa süre önce imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Gazze'de başlayan Zeytin Ağacı Vakfiyesi Projesi’ne destek verdi.

Siyonist işgal rejimi tarafından her türlü ambargoya maruz kalan Filistinli Müslümanlara daimi gelir sağlanabilmesi için Umut Kervanı Vakfı ile Filistin Vakfı arasında imzalanan işbirliği kapsamında Gazze'de 250 dönümlük tarlada 12 bin 500 zeytin ağacı dikilecek.

Kısa süre önce başlayan ve büyük ilgi gören projeye bir destek de HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kollarından geldi.

İl Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş ve beraberindeki heyet, projeye destek vermek amacıyla Umut Kervanı Vakfı Genel Merkezine giderek bir miktar zeytin ağacı dikimi için nakdi yardım yaptı.

Yaptıkları yardım ile ilgili yazılı açıklama yapan HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş, “Şayet oraya gidemez ve orada namaz kılmazsanız, bari oranın kandillerini aydınlatacak yağ gönderin (Ebû Davud, Salat)” hadisi gereğince projeye destek sunduklarını söyledi.

Aktaş, “Bugün Mescid-i Aksa ve bulunduğu topraklar esaret altında. Hür bir şekilde oraya gitmek hepimiz için hasrete dönüşen hayal ve duadır. Filistinli kardeşlerimizin imkânsızlıkları, çaresizlikleri ise başka bir acı. Bu kardeşlerimize yardım etmek, destek olmak, imkânlarımız ölçüsünde onlar için seferber olmak öncellikli projemiz olmalı. Karınca misali safımız belli olmalı. Çünkü sevgi emek ister, ispat ister, gayret ister. Kardeşlerimiz müminlerden, kandillerini yakacak yağ bekler. Bu nedenle biz bugün buradayız. 'Filistin'de Bir Zeytin Ağacınız Olsun' projesine İstanbul Kadın Kolları olarak tüm teşkilatımızla destek veriyoruz." dedi.

Vakıf olarak başlattıkları projeye destek verdikleri için HÜDA PAR İl Kadın Kollarına teşekkür eden Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, şöyle dedi:

“Zeytin Ağacı projemiz ile Filistin Gazze şeridinde toplamda 250 donum arazı üzerine toplamda 12 bin 500 adet zeytin fidanı dikilecek. Projemizin ilk aşamasında 50 dönümlük arazi üzerine 2 bin 500 Zeytin fidanı dikilmeye başlandı. Bu projemiz ile elde edilecek mahsul ile Filistinli yetim, dul ve muhtaç ailelerin ihtiyaçları karşılanacak.  Bir ömür boyu devam edecek bu sadaka-i cariye hükmündeki projemiz hayırseverlerimizin desteğiyle bir nebze de olsa Filistinli kardeşlerimizin sıkıntılarını giderecek.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55