,
  • BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığından HAK-İŞ Konfederasyonuna ziyaret

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığından HAK-İŞ Konfederasyonuna ziyaret
HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, il başkan yardımcısı Burhanettin Manas ve il yönetim üyesi Ayhan Demirkol ile birlikte Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman’ı makamında ziyaret etti.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, beraberindeki heyetle HAK-İŞ Konfederasyonu İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti.

Yapılan ziyarette konuşan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Elibüyük, 1 Mayıs kutlamaları için Şanlıurfa’ya giderken hayatlarını kaybeden işçiler için taziye mesajını iletti.

HAK-İŞ gibi haklı emek için mücadele eden kurumların önemli bir görev icra ettiğini vurgulayan Elibüyük, "HAK-İŞ şimdiye kadar güzel işler yaptı. Manevi değerleriyle, toplumun değerleriyle barışık olan bu tür kurumları önemsiyoruz. Yapılan bu tür güzel çalışmaların da devam etmesini diliyoruz." dedi.

Son seçimle birlikte İstanbul’un bazı ilçe belediyelerinin CHP yönetimine geçmesinin ardından yeni yönetimin zorlamasıyla işçilerin üye oldukları sendikalardan istifa edip sol kesimin yönetimindeki sendikalara geçmesini istemelerinin etik olmadığını belirten Elibüyük, "İşçilerin böyle bir seçenekle karşı karşıya bırakılmaları çok üzücüdür. Seçim meydanlarında hiç kimsenin işinden olmayacağını söyleyen siyasiler bunun gereğini yerine getirmeliler. Bu vaatleri vermelerine rağmen daha mazbatalarını bile almadan işçilerin başka sendikaya geçmelerini istemek söylem ile eylemin bir olmadığının göstergesidir. İşçilerin sendika konusunda zorlanmaları kabul edilemez." diye konuştu.

Elibüyük, "1 Mayıs kutlamalarının gerçek anlamda işçi ve emekçilerin haklarının korunması için bir etkinlik havasında geçmesi gerekirken farklı kesimler tarafından ideolojik bir meseleye dönüştü. Bir an önce bundan vazgeçilmesi lazım. 1 Mayıs, işçi haklarının konuşulması, işçilerin daha iyi bir yaşam sürmesi için mücadele verilmesi gereken bir gün olmalıdır." dedi.

HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, HÜDA PAR’ın siyasi arenada yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini, zaman zaman da parti üyeleriyle bir araya geldiğini dile getirerek  yapılan çalışmaları takdir ettiğini söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55