,
  • BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR heyetinden kitap fuarı ziyareti

HÜDA PAR heyetinden kitap fuarı ziyareti
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, il yönetiminden oluşan bir heyet ile Ramazan ayı dolayısıyla açılan Gaziantep Kitap ve Kültür Etkinlikleri Fuarı'nı ziyaret etti.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığından bir heyet, Ramazan ayı dolayısıyla açılan kitap fuarını ziyaret ederek, yayınevlerinin stantlarını gezdi.

İstasyon Parkı'nda düzenlenen fuarı ziyaret eden Erat ve beraberindekiler, yayınevlerinin açtığı stantları ziyaret ederek, destek ziyaretinde bulundular.

Fuarda stant açan yayınevleri sahipleri tarafından ilgiyle karşılanan heyet, yayınevlerini tek tek ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kitap fuarına olan ilgiden memnun kalmadıklarını dile getiren yayınevi sahipleri, fuara ilginin beklentilerinin altında olduğunu belirterek, yerel yönetimler tarafından fuarın tanıtımının yeterince yapılmadığından ve kendilerine destek verilmemesinden yakındılar.

HÜDA PAR heyetine, göstermiş oldukları ilgi ve destekten dolayı teşekkür eden yayınevi sahipleri, bu tür fuarların yeterince tanıtımının yapılması için yerel yönetimlere, kentteki sivil toplum kuruluşu, kurum ve siyasi parti yetkililerine önemli görevler düştüğüne değindiler.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Erat, fuarın daha canlı geçmesi için gerekli çalışmaların derhal yapılması çağrısında bulunarak, halkı fuara davet etti.

Kitap fuarında emeği geçen herkese teşekkür eden Erat, "Birçok ilimizden Gaziantep'e gelen yayınevleri var. Tek tek stantların hepsini gezdik. Kendilerine 'Hoş geldin.' diyerek, tebrik ettik. Fuarda stant açan yayınevi sahipleri sıkıntılarını dile getirdiler. Gerçekten biz de gezdik, fuar çok sakin geçiyor. Ziyaret ettiğimiz yayınevleri, bunun nedeninin fuarın yeterince tanıtımının yapılmaması olduğunu dile getirdiler. Ramazan ayı olmasından dolayı biraz sakin geçiyor. Ümit ediyoruz ki halkımız teveccüh eder, teveccüh gösterilmesi gerekiyor." dedi.

Halkın fuara daha fazla katılım göstermesini istediklerini dile getiren Erat, şunları söyledi: "Kitap okumanın faydaları saymakla bitmez. Malumunuz, ilk nazil olan ayet ve Rabbimizin ilk emri 'oku'dur. Bu ayetin gereği olarak elbette okumamız gerekiyor. Bazı eksikler olmasıyla beraber yine de çok güzel bir fuar. İnşallah Gaziantep halkımızın daha fazla teveccüh etmesini bekliyoruz."

Yayınevlerinin, ciddi anlamda fuarın tanıtımının yapılmasını istediklerini söyleyen Erat, "Yayınevleri, kitap fuarı için yerin çok iyi olmadığını dile getirdiler. Bununla ilgili daha detaylı, güzel bir çalışma yapılırsa en azından verilen bu kadar emek boşa gitmez. İstanbul başta olmak üzere farklı illerden fuar için gelen yayınevlerimiz var. İnşallah bu konuda daha ciddi bir ilgi gösterilse ve bir tanıtım yapılsa halk ile yayınevlerinin ciddi bir buluşması olur. Halkımız da kitapla buluşur. Bu eksikliklerin bir an önce giderilip, en azından seneye böyle bir hataya düşülmemesi noktasında da yetkililerin bu konuda gereken adımı atmalarını bekliyoruz. Bizler de parti olarak yayınevlerinin şikâyet ve önerilerini not aldık. İnşallah bunları bir rapor haline getirip, yetkililerle görüşüp sıkıntılarının giderilmesi noktasında gereken adımları atacağız." şeklinde konuştu.

Fuarda stantları gezdiği sırada Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile karşılaşan Erat, kendisiyle bir süre sohbet ederek, fuarın hayırlı olmasını diledi. Yayınevlerinin fuarla ilgili sıkıntılarını Şahin'e ileten Erat, fuara katılanlara destek sunulması gerektiğini dile getirdi.

Şahin de fuarın tanıtımının yapıldığını, reklamlarda yapılan duyuruların küçük kaldığını ve bu konuda gereken adımları attıklarını bildirdi. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55