,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 28 °C

HÜDA PAR heyeti Adıyaman’da deprem bölgesinde

HÜDA PAR heyeti Adıyaman’da deprem bölgesinde
Kahramanmaraş merkezli depremden büyük oranda etkilenen Adıyaman’da bulunan HÜDA PAR yönetiminden bir heyet, Kahta ilçesinde halkın, cenazelerini defnetmek için yeterli sayıda Diyanet personeli bulamadığını ve barınma sorunu yaşadığını belirtti.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam, Genel Başkan Yardımcısı Halef Yılmaz, Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, Genel İdare Kurulu üyeleri Vedat Turgut, Mahmut İrtem ve Mahmut Eminoğlu'ndan oluşan bir heyet, Kahramanmaraş merkezli depremden büyük oranda etkilenen Adıyaman’da depremin ilk gününden bu yana temaslarda bulunuyor.

Temaslarının ikinci gününde Kahta ilçesinde depremde yıkılan bölgeleri ziyaret eden heyet, depremzedelerin yaşamış olduğu sorun ve sıkıntılarla yakından ilgilendi.

Parti  Sözcüsü Serkan Ramanlı, yaptıkları incelemenin ardından Kahta Devlet Hastanesinin önünde açıklamalarda bulundu.

Halkın büyük bir acı yaşadığını belirten Ramanlı, insanların enkazlardan çıkarmış oldukları yakınlarını hastanede yıkayıp defnetmek için uğraştığını söyledi.

“Halk cenazelerini yıkayacak imam bulamıyor”

Binaların güvenli olmadığı için insanların evlerine girmeye korktuğunu ifade eden Ramanlı, “Su kesintileri var, insanlar vefat etmiş yakınlarını yıkayacak su bulamıyorlar. Çok ciddi bir altyapı sorunu var, personel eksikliği var. Saatlerce bu soğukta insanlar yakınlarının defin işlemlerinin bitirilmesi için uğraşıyorlar. Diyanet personeli eksikliği var, halk cenazelerini yıkayacak imam bulamıyor. Burada imkansızlıktan dolayı insanlar perişan bir şekilde duruyorlar.” dedi.

Ramanlı, “Evet büyük bir felaket var ama özellikle yerel yönetimlerin ciddi bir zafiyeti var. Buraya su tedariki konusunda ciddi bir zafiyet olduğu anlaşılıyor. İnsanların toplanma alanı diye belirlenen yerlere gitmeleri ayrı bir sorun. Toplanma alanlarında bir sahra çadırı bile yok. İnsanlar açıkta ve sıkıntılar içerisinde. Artçı depremlerin şokuyla insanlar kapalı alanlarda da duramıyorlar. Biz taziyelerimizi bildirmek üzere vefat etmiş kişilerini yakınlarına ziyarette bulunduğumuz bir sırada da bir artçı deprem yaşandı ve herkes dışarı çıkmak zorunda kaldı. Şu anda dondurucu bir soğuk var.” diye konuştu.

Deprem bölgelerinde olağanüstü halin ilan edildiğini hatırlatan Ramanlı, “Ama bunun etkilerinin bir an önce gösterilmesi lazım. Bu insanlar dışarıda aç ve açıkta daha fazla duramazlar. Bu felaketin sonuçlarının bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. İnsanların şu anda birinci önceliği evet acılarını yaşıyorlar ama bir an önce yakınlarını defnetmekle meşguller. En azından sevdiklerini çok kısa bir süre içerisinde toprağa vermenin gayreti içerisindedirler. Yetkililerin bir an önce hem içme suyu hem kullanma suyu hem de barınma ihtiyacını karşılamaları gerekiyor.” diye konuştu.

Ramanlı, Kahta’daki temaslarının ardından bugün Adıyaman merkeze geçeceklerini ve incelemelerini sürdüreceklerini kaydetti. (İLKHA)

http://

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55