,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

HÜDA PAR Gündemi Değerlendirdi!

HÜDA PAR Gündemi Değerlendirdi!
HÜDA PAR’ın yayımladığı gündem değerlendirmesinde, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası özellikle yargı alanında ülkede yaşanan haksızlık ve hukuksuzlukların kısmen de olsa ortaya çıktığı belirtildi.

huda-par-gundem-degerlendirmesi.jpgHÜDA PAR Genel Merkezi tarafından gündeme dair yayımlanan Gündem Değerlendirmesinde iç ve dış gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuldu.

Yazılı olarak yayımlanan gündem değerlendirmesinde; FETÖ ve 28 Şubat mağduru İslami Dava Mahkûmlarının halen daha haksız yere cezaevinde tutulmaları, son günlerde MHP’nin yaptığı açıklamalarla yeniden gündeme gelen Başkanlık Sistemi tartışmaları, 9. Avrasya İslam Şurası ve Türkiye ile siyonist rejim arasında varılan anlaşma hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Haksız yere cezaevinde tutulan mahkûmlar

FETÖ denilen fesat şebekesinin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası özellikle yargı alanında yaptığı haksızlık ve hukuksuzlukların ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, bu şer şebekesinin yargı ve emniyet gücünü bir silaha dönüştürdüğü ifade edildi.

Açıklamada devamla; “Sayın Cumhurbaşkanı'nın da Konya'da, FETÖ üyesi hâkim ve savcıların vicdanlarının yerine bir örgütü ikame ettiklerini, bu hâkim ve savcıların verdiği kararlarla 5-10-15 yıldır hapishanelerde çürüyen vatandaşların olduğunu; şimdi bunları düzeltme fırsatı yakalamış olduklarını beyan etmiş olması, önemli ve anlamlıdır.” İfadeleri kullanıldı.

“Başkanlık Sistemi tartışmaları”

Zaman zaman gündeme gelen başkanlık tartışmalarının şahıslar üzerinden yürütülmesinin sağlıklı olmadığı belirtilen açıklamada, mevcut sistemin vesayet kurumları ve darbe ürünü anayasası ile artık sürdürülebilir de olmadığı hususunda halkın kahir ekseriyeti mutabık olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada devamla şöyle denildi:

“Halkın özgürlük alanlarını kısıtlamış, inanç ve değerleri üzerine vesayet kurumları ihdas etmiş,  bu kurumları halka karşı bir tehdit unsuru haline getirmiş sistem, acilen değiştirilmelidir. Tartışılması gereken sistemin ismi değil; nasıl işlediği ve adil olup olmadığıdır. Asıl önemli olan adaleti tesis edecek bir sistemin kurulmasıdır.”

9’uncu Avrasya İslam Şurası

“İslam Dünyası'nın en önemli sıkıntılarından biri de uluslararası ölçekte etkinlik ve caydırıcılığı olan bir birlikten yoksun olmasıdır.” denilen açıklamada,  parti olarak böyle bir birliği tesis etmeye dönük her adımı kıymetli gördükleri ifade edilen açıklamada, Türkiye'de yapılan 9’uncu Avrasya İslam Şurası ve bu şurada alınan kararları önemli buldukları belirtildi.

Açıklamada, “Âlim ve yöneticilerin istikamet üzere olması toplumun selametine vesile olacaktır. Bu tür organizasyonlar ile İslam toplumunun âlim ve yöneticilerinin ihtilaflarını gidermesi, ittihatlarını güçlendirmesi gerekmektedir. İslam ülkeleri arasında mezhep, meşrep ve kavmiyet farkı gözetmeksizin düzenlenecek bu tür organizasyonların siyasi sorunlara da çözümler getirmesini ümid ediyoruz.” temennisinde bulunuldu.  

Türkiye ile siyonist rejim arasında varılan anlaşma

Siyonist terör rejiminin bir devlet olduğu anlamını taşıyacak hiçbir adım atılmaması ve bu konuda hiçbir çabanın içine girilmemesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, siyonist rejimin elde ettiği meşruiyet üzerinden sadece Ortadoğu barışının değil, dünya barışının önündeki en büyük engel olmaya devam edeceği ifade edildi.

Açıklamada devamla şöyle denildi:

“Siyonist rejimin meşruiyeti kabul edildikçe ve bu yolla nüfuz alanı genişledikçe bütün insanlığa siyonist zehri daha fazla akıtacak ve dünyanın kan deryasına dönmesine sebebiyet verecektir. Türkiye'nin Mavi Marmara sonrası siyonist rejimle imzaladığı anlaşma bu mahzurları taşıyan büyük bir yanlıştır. Anlaşmanın imzalanmasından sonra Türkiye ve siyonist rejim arasında karşılıklı büyükelçilerin atanacak olması ve yine siyonist rejimin doğalgazının doğrudan Türkiye'ye taşınmasını sağlayacak boru hattı için görüşmelere başlanması suretiyle yanlışlar devam ettirilmiştir.” 

Açıklamada ayrıca, Şehid Furkan Doğan'ın ailesi tarafından siyonist rejim aleyhine ABD'de açılan davanın düşürülmüş olmasının da bu anlaşmanın olumsuz neticelerinden biri olarak şehid aileleriyle birlikte Türkiye ve Dünya Müslüman kamuoyunun vicdanını derinden yaraladığına vurgu yapıldı. 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55