,
  • BIST 9562.51
  • Altın 2488.43
  • Dolar 32.4935
  • Euro 34.7912
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C

HÜDA PAR GİK Üyesi Emiroğlu: HÜDA PAR'ın parti programı bir medeniyet projesidir

HÜDA PAR GİK Üyesi Emiroğlu: HÜDA PAR'ın parti programı bir medeniyet projesidir
HÜDA PAR Mersin İl Gençlik Kolları "Bahar Etkinlikleri" kapsamında düzenlediği kültürel ve sportif etkinliklerin finalini HÜDA PAR GİK üyesi Yunus Emiroğlu'nun da katıldığı programla gerçekleştirdi.

 

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanlığının mayıs ayı boyunca, "Bahar Etkinlikleri" kapsamında düzenlediği etkinliklere iştirak eden Mersin İl Gençlik Kolları Başkanlığı Atatürk Parkı Sahil Kenarı'nda final etkinliğini yaptı.

Sunuculuğunu Abdullah Biçer 'in yaptığı program Yusuf Çakır'ın Kur'an tilaveti ile devam etti.

Birçok aktivitenin bulunduğu şenlikte HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Yunus Emiroğlu bir konuşma gerçekleştirdi.

"Gidin ibadetinizi yapın, Kur'an'ınızı okuyun; devlet yönetmek, insanları yönetmek öyle sizin sandığınız işlerden değil dediler"

Türkiye'de 100'den fazla siyasi partinin olduğunu, bunların bazılarının çok yeni, bazılarının da Cumhuriyet tarihiyle yaşıt olduğunu belirten HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Yunus Emiroğlu, "Öncelikle bizim varlığımızı-HÜDA PAR'ı- farklı kılan hususlar nedir? Herhalde bunu bilmemiz lazım değil mi? Biz bu işi bir iman davası olarak görüyoruz." dedi.

Başta Medeni Hukuk olmak üzere ceza, ticaret hukuklarının başka ülkelere göre düzenlediğini vurgulayan Emiroğlu, "Bize kala kala bir cenaze hukuku kaldı. Bunlar böyle 'bir günde' olmadı. Dediler ki oturun oturduğunuz yerde, gidin ibadetinizi yapın, Kur'an'ınızı okuyun; devlet yönetmek, insanları yönetmek öyle sizin sandığınız işlerden değil. Maalesef öyle inandırdılar bizi. Bu oyunun farkına vardığımızda da iş işten geçmişti. Şimdi diyoruz ki hem parti hem de iş hayatı, eğitim, sağlık ve aklınıza ne geliyorsa hayatın bütün alanlarıyla ilgili söyleyecek sözümüz var." ifadelerini kullandı.

"Müslümanca bir siyaset yapılabilir. Adalet yeniden tesis edilebilir"

HÜDA PAR GİK Üyesi Emiroğlu: HÜDA PAR'ın parti programı bir medeniyet projesidir

"Biz siyaseti ekonomiden, eğitimi sosyal hayattan ayrı tutamayız; ev ile çarşıyı, çarşıyla pazarı birbirinden ayıramayız, hayat bir bütündür." ifadelerini kullanan Emiroğlu, "Biz diyoruz ki hayatın her alanına Allah müdahale eder. Bizi yaratan bizim neye ihtiyaç duyduğumuzu bilmiyor mu? Müslümanca bir siyaset yapılabilir. Adalet yeniden tesis edilebilir." diye konuştu.

"Adalet ve insan merkezli; insanı, adaleti önceleyen bir sisteme ihtiyaç var"

Yeryüzünde barbarlık yapanların, 'İslam hâkim olursa bir başkasının hayatını kısıtlar' olgusunu dayattığını belirten Emiroğlu şunları kaydetti:

"Yok öyle bir şey! İslam herkese hakkını tastamam verir. Gayrimüslim bile olsa İslam onun hayat hakkını garanti ediyor. Bize bunu dayatanlar yeryüzünde en büyük barbarlığı yapmıyor mu? Sadece Müslümanlara değil, Vietnam'da öldürülenler Müslüman mıydı? Adalet ve insan merkezli; insanı, adaleti önceleyen bir sisteme ihtiyaç var. Biz bunu göstermek için varız. En büyük farkımız bu, bunun için varız. Suriye'de Afganistan'da öldürülenler insan ve çocuk değil mi? Çocuk ve kadın haklarından dem vuranlar; Suriye'de ve Ukrayna'da ölen çocukların arasına fark koyuyorlar. Ölen bizim yavrularımız olunca çok fazla kıymeti yok. Ama kendilerinden olunca-sarı saçlı, mavi gözlü- kıymete biniyor. İşte biz bu düzene itiraz ediyoruz."

"Adil devlet, vatandaşının hak ve hukukunu korur"

HÜDA PAR GİK Üyesi Emiroğlu: HÜDA PAR'ın parti programı bir medeniyet projesidir

Mazlumun dininin sorulmaması gerektiğini söyleyen Emiroğlu, "Eğer zulme uğramışsa, onun inancı, mezhebi bizi ilgilendirmez, ona sahip çıkarız. İnsan olmak bunu gerektirir. Bugün insanlığın her zamankinden daha fazla insana değer veren bir medeniyete ihtiyacı var. İşte bizim medeniyetimiz-İslam-bunu bize veriyor. Onun için diyoruz ki insanı önceleyin ve insanı yaşatın ki devlet yaşasın. Biz diyoruz ki yazık etmeyin bu memleketin geleceğine; yargıda ve gelir dağılımında adaleti sağlayın, vergilendirmede adalet olsun, evine ekmek götüremeyen insanlar var. Adil devlet, vatandaşının hak ve hukukunu korur." şeklinde konuştu.

"HÜDA PAR'ın parti programı bir medeniyet projesidir"

Siyasette kullanılan dilin nezih bir üslup olması gerektiğini belirten Emiroğlu, "Onun için HÜDA PAR'a ihtiyaç var. Yani ötekileştirmeden, nefret ettirmeden, memleketin sorunları arasına fark koymadan önem sırasına göre önceleyen, sorun değil çözüm üreten bir siyasi iradeye ihtiyaç var. HÜDA PAR'ın parti programı bir medeniyet projesidir. Bizim tek bir derdimiz var; insanı yaşatalım bu coğrafyanın kader birliğini geleceğe taşıyalım. Emperyalizme ve küresel şer odaklarına, evlatlarımızı yem etmeyelim. Maddi ve manevi kalkınmayı beraber yapalım." ifadelerini kullandı.

"Bu memleketin menfaatine, maslahatına ve geleceğine kim hizmet ederse onun yanındayız"

HÜDA PAR GİK Üyesi Emiroğlu: HÜDA PAR'ın parti programı bir medeniyet projesidir

İktidar olup koltuklara kurulmak gibi bir dertlerinin olmadığına vurgu yapan Emiroğlu, "Biz bu memleketin düşmanı değiliz. Bu memleketin insanını ve geleceğini düşünüyoruz başka bir derdimiz yok. Bunun içinde toplumda görünür olmamız, bu medeniyet projesini insanlara duyurmamız; yalan konuşmadan, ayrımcılık yapmadan siyaset yapılabileceğini göstermemiz lazım. Bu memleketin menfaatine, maslahatına ve geleceğine kim hizmet ederse onun yanındayız ama kim bu memleketin insanının dünyasını ve ahiretini ifsada sürüklerse onun da karşısında dururuz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55