,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Parlamento seçimlerine Cumhur İttifakı'yla girme konusunda prensipte problem yok

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Parlamento seçimlerine Cumhur İttifakı'yla girme konusunda prensipte problem yok
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Parlamento seçimlerine birlikte girme (Cumhur İttifakı) konusunda, birlikte hareket etme konusunda prensip olarak bir problem yok. Fakat bunun nasıllığıyla ilgili detaylarda henüz bir netleşme yok." dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu, HÜDA PAR Genel Merkezinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından ortak basın açıklaması düzenlendi.

Kurtulmuş: "Önümüzdeki günlerde görüşmelerimiz netleşecek"

Kurtulmuş, ittifak içinde olan partilerin her birisinin ayrı bir kurumsal kimliği, her birisinin parti programı ve siyasi fikirleri olduğunu belirterek, "Ama hepimizi ortak noktaya getiren ilkelerimizdir. Görüşmelerime devam ettik. Önümüzdeki günlerde bu belli bir noktaya gelecek, kamuoyu ile paylaşılacak. Yeniden güçlü bir Türkiye'yi inşa etmek ideali etrafında buluşmak. Erdoğan'ı yeniden seçmek ve onunla birlikte olan partileri Parlamento'ya taşıyabilmektir. Önümüzdeki günlerde görüşmelerimiz netleşecek. Sizlerle paylaşılacaktır. Cumhurbaşkanımıza açıkladıkları destekten dolayı teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Yapıcıoğlu: "Önceliğimiz milletimizin menfaatidir, memleketimizin selametidir"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini hatırlatan Yapıcıoğlu, "Parlamento seçimlerine de birlikte girme konusunda, birlikte hareket etme konusunda prensip olarak bir problem yok. Fakat bunun nasıllığıyla ilgili detaylarda henüz bir netleşme yok. İnşallah onlar netleşirse onu da kamuoyu ile paylaşırız. Gizli saklı üstü örtülü pazarlıklar olarak algılanmasın açıklamanın gecikmesi. Bizim önceliğimiz milletimizin menfaatidir, memleketimizin selametidir. İnşallah bu menfaate en uygun olanı, bu müzakerelerimizi bir sonuca ulaştıracağız ve sonuca ulaştığı zaman da bunu açıklıkla paylaşacağız." dedi.

Yapıcıoğlu, bir soru üzerine bu hafta içerisinde veya hafta sonuna doğru AK Partiye bir ziyaret gerçekleştirebileceklerini kaydetti. (İLKHA)

http://

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55