,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Manisa'da esnafın sorunlarını dinledi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Manisa'da esnafın sorunlarını dinledi
Memleket gezileri kapsamında Manisa'ya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, teşkilat üyeleriyle birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

 

Türkiye'yi karış karış dolaşan Yapıcıoğlu, halkla buluşmaya devam ediyor. Batıdan doğuya, güneyden kuzeye şehir şehir, ilçe ilçe, belde belde dolaşan Yapıcıoğlu, toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelmeyi sürdürüyor.

Önceki gün vefat eden HÜDA PAR kurucularından Fadıl Şani'nin taziye ziyareti için İzmir'e gelen Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet, ardından Manisa'ya geçti.

Parti teşkilatıyla bir araya gelen Yapıcıoğlu, partisinin Manisa İl Başkanı Sait Seyitoğlu'ndan ildeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret eden Yapıcıoğlu, esnafın sorun ve taleplerini dinledi. Yapılan ziyaretten duydukları memnuniyetini dile getiren esnaf, hayat pahalılığı ve fiyat artışlarından yakındı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Manisa'da esnafın sorunlarını dinledi

Ayrıca vatandaşlarla da sohbet eden Yapıcıoğlu, esnaf ve vatandaşların sorularını cevapladı.

Esnaf ziyareti sonrası basına değerlendirmede bulunan Yapıcıoğlu, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Manisa'da da ekonomik sıkıntıların yaşandığı benzer tablolarla karşılaştıklarına dikkat çekti.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle piyasanın durgunlaştığını dile getiren Yapıcıoğlu, alım gücündeki düşüşün en çok dar gelirlileri olumsuz etkilediğini kaydetti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Manisa'da esnafın sorunlarını dinledi

"Asgari ücrete yapılan zamma rağmen esnaf işlerin yeterince açılmadığından şikayetçi"

Yaptıkları ziyareti değerlendiren Yapıcıoğlu, "Manisa'daki sıkıntılar, Türkiye'nin diğer taraflarındaki sıkıntılarla çok benzerdir. Bu ay içerisinde hem emekli maaşlarına hem de asgari ücrete önemli oranlarda zam yapılmasına rağmen esnaf hala işlerin yeterince açılmadığından şikâyet ediyor. Piyasa durgun… Alım gücü iyi olanlar için belki fiyatların yükselmiş olması bir şeyi değiştirmiyor. Zira hali vakti yerinde olanlar alması gereken şeyleri almaya devam ediyor ama özellikle dar kesim, gelir seviyesi düşük olanlar, özellikle sabit gelirliler artan fiyatlar karşısında bir şey alırken kılı kırk yaran hesaplar yapmak zorunda hissediyor. Bu da esnafın cirosunu düşürüyor." diye konuştu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Manisa'da esnafın sorunlarını dinledi

"Vatandaşın alım gücünde ciddi bir artış olmadığı müddetçe bu ekonomik sıkıntının kısa vadede geçmesi çok beklenmiyor"

Mevcut ekonomik sıkıntıların çok uzun sürmeyeceği temennisinde bulunan Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda küresel manada hem enerji fiyatlarında hem gıda fiyatlarında bir yavaşlama, en azından artış hızında bir yavaşlama görülse de vatandaşın alım gücünde ciddi bir artış olmadığı müddetçe bu ekonomik sıkıntının kısa vadede geçmesi çok beklenmiyor. En azından Manisa'dan edindiğimiz izlenim bu. Mesela konserve malzemeleri satan bir iş yerine girdiğimizde esnaf kardeşimize alışverişin nasıl olduğunu sorduk. O da önceki yıla göre fiyatların çok arttığını, bu nedenle bir durgunluğun yaşandığını, sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olmasından dolayı da ayrıca bir sıkıntının olduğunu ve bu nedenle de konserveye rağbetin önceki yıllardaki gibi olmadığını söyledi. Şimdi tam mevsimindeyken, sebze ve meyvenin ucuzlamış olması gerekirken eğer şu anda konserve yapılmıyorsa ve fiyatlar yüksek geliyorsa mevsimi geçtikten sonra yani turfanda sebzelerin çıktığı dönemde fiyatlar çok daha yükselecektir… Allah dar gelirlilerin yardımcısı olsun."

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Manisa'da esnafın sorunlarını dinledi

Yapıcıoğlu daha sonra Manisa ETV'de 'Ramazan Duman ile Gündem' Programı'nın canlı yayın konuğu oldu.

Ziyarette Yapıcıoğlu'na Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerinden Mahmut İrtem, Ege Bölge Koordinatörü Hasan Aşkın, İl Başkanı Sait Seyitoğlu ve teşkilat üyeleri eşlik etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55