,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu afet bölgesinde

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu afet bölgesinde
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, selin vurduğu ve afet bölgesi ilan edilen Kastamonu’nun Bozkurt ve Sinop’un Ayancık ilçelerini ziyaret etti, yetkililer ve afetzedeler ile görüştü.

 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kastamonu ve Sinop'ta selin oluşturduğu hasarı yerinde görmek, yetkililerden bilgi almak ve selzedelerin acılarını paylaşmak için afet bölgesini ziyaret etti.

İlk olarak selin vurduğu alanları gezen Yapıcıoğlu, selzedelerle bir araya geldi. Mağduriyet yaşayan vatandaşlara 'geçmiş olsun' dileklerini ileten Yapıcıoğlu, acılarına ortak olduklarını söyledi.

Yapıcıoğlu, enkaz kaldırma ve altyapı çalışmalarını yapan arama kurtarma ekipleri ile Kızılay'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı, kendilerine başarılar diledi.

Halkın yemek ihtiyacını karşılamak için gönüllü faaliyet yürüten yardım kuruluşlarının stantlarını da gezen Yapıcıoğlu, yardım çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti.

Bozkurt Kaymakamlık binasında bulunan AFAD Koordinasyon Merkezini ziyaret eden Yapıcıoğlu, Koordinasyon Merkezi Başkanı Abdulkadir Tezcan ile görüştü.

Sel felaketi ve arama kurtarma çalışmaları hakkında Yapıcıoğlu'na bilgi veren Tezcan, kayıp ihbarlarının ilk başlarda fazla görünmesinin sebebinin aynı kişi için birden fazla yakınının ihbarda bulunmasından kaynaklandığını söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu afet bölgesinde

 

Yapıcıoğlu, selde hasar gören Bozkurt Belediyesini de ziyaret etti, Belediye Başkanı Muammer Yanık ile görüştü. Yanık, görüşmede Yapıcıoğlu'na selden dolayı yaşanan can kayıpları, selin oluşturduğu yıkım, hasar tespit ve enkaz kaldırma çalışmaları, büyük hasar gören temiz su şebekesi ve altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yapıcıoğlu afette yakınlarını da kaybeden Belediye Başkanı Yanık’a taziyelerini sundu. Yapıcıoğlu, Bozkurt'taki temaslarının ardından selin vurduğu Sinop'un Ayancık ilçesine geçti.

Selden en fazla etkilenen Ayancık Sanayi Sitesini ziyaret eden Yapıcıoğlu, selde işyerleri hasar gören sanayi esnafı ile görüştü, sorunlarını dinledi. Yapıcıoğlu, Sanayi Sitesi Müdüründen de hasar tespit çalışmaları ve hasarın boyutları hakkında bilgi aldı.

Beraberindeki heyet ile Ayancık Sanayi Sitesinde incelemelerde bulunmak üzere gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile karşılaşan Yapıcıoğlu bakan ile kısa bir görüşme yaptı.

Selde 3 yakını vefat eden ve 2’sine halen ulaşılamayan Hüseyin Demirkol’u ziyaret eden Yapıcıoğlu, aileye teselli ve taziyede bulunduktan sonra Fatiha okuyup dua etti ve sabır dileğinde bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu afet bölgesinde

 

"Yerinde gezip afetin boyutunun ne kadar büyük olduğunu gördük"

Temaslarının ardından açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, selde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

Yerinde gezip, afetin boyutunun ne kadar büyük olduğunu gördüklerini belirten Yapıcıoğlu, "Allah bir daha benzer afetler yaşatmasın, beterinden de korusun." temennisinde bulundu.

Yapıcıoğlu, "Fakat şunu da unutmamamız lazım, Allah'ın mülkü olan tabiatı kendi mülkümüz olarak görüp, sınırsızca tüketebileceğimizi düşündük. Havayı, suyu, toprağı kirlettik ve neticede benzer afetleri daha sık yaşar duruma geldik. İnşallah bir daha olmaz diye temenni ediyoruz. Fakat kendi elimizle tabiatta yaptığımız tahribat dolayısıyla bundan sonra daha yoğun yağışların olabileceğini de sürekli hesaba katmamız ve buna göre tedbirlerimizi almamız gerekir." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu afet bölgesinde

 

"Dere yatıklarında yapılaşmamak adına ne gerekiyorsa yapılmalıdır"

Dere yataklarında yapılaşmanın çok ciddi hasara neden olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, "Evet, bir daha olmaz inşallah diyoruz ama bir daha tekrar tekrar olacakmış gibi tedbirlerin alınması gerekir. Maalesef bu sel felaketinde de diğerlerinde olduğu gibi dere yataklarındaki yapılaşmaları gördük. Sadece meskenler değil, kaymakamlık ve belediye binasını da su basmış, tamamen tahrip olan okul var, okulun zemin katı komple sular altında kalmış. Bu bize şunu gösteriyor ki, dere yataklarından kaçmak için kesin bir kararlılık gerekiyor. Dere yataklarında yapılaşmamak adına ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Hatta sel felaketinden dolayı sadece yıkılan binalar değil, benzer bir felakette yıkılma durumu olan binalar da bugünden yıkılmalıdır ki benzer acılar bir daha yaşanmasın." ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, "Afetin boyutları çok büyük, kimse bu boyutta bir afet beklemiyordu belki. Ağaçlar kökünden sökülüp gelmiş ve o ağaçların köprülere takılması sonucu su yön değiştirmiş, dere yatağı taşmış ve bütün şehri su basmış durumdadır." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu afet bölgesinde

 

"Ümit ediyoruz ki can kaybı sayısı daha fazla artmaz"

Şu ana kadar sel felaketinde 78 kişinin vefat ettiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, "Ümit ediyoruz ki can kaybı daha fazla artmaz. Benzer olayların bir daha yaşanmaması için elden gelen tedbirleri almak lazım." diye belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55