,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin: HÜDA PAR ile Meclis'te ezberler bozulacaktır

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin: HÜDA PAR ile Meclis'te ezberler bozulacaktır
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hedeflerine yüzde 100 ulaşarak büyük başarı elde ettiklerini belirterek HÜDA PAR'ın Meclis'e girmesiyle ezberlerin bozulacağını söyledi.

 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mahmut Şahin, seçim sürecinde partilerine karşı yürütülen algı operasyonlarının ve yapılan provokatif eylemlerin yeni olmadığını söyledi.

2014 ve 2015 yılları başta olmak üzere HÜDA PAR'ın parti binalarına ve üyelerine çok sayıda saldırılar gerçekleştirildiğini anımsatan Şahin, HDP/PKK saldırılarında bazı üye ve gönüllülerinin şehit olduğunu kaydetti.

Kuruluşundan bu yana HÜDA PAR'ın siyaset hayatında yaşadığı zorluklar ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Şahin, HÜDA PAR'ın şu anki başarısının; kendilerine yönelik yapılan her türlü saldırıya karşı sergiledikleri dik duruştan kaynaklandığını belirtti.

HÜDA PAR hakkında yalan ve iftiralarla özellikle sosyal medya üzerinden yapılan algı operasyonları ve karalama kampanyalarına karşı hukuki sürecin devam ettiğini ifade eden Şahin, yapılan tüm saldırılara karşı yılmadan, istikamet üzere kalabildiklerini ve nihayetinde son seçimde hedeflerine yüzde 100 ulaşarak Meclis'e girdiklerini aktardı.

"Bugün itibarıyla HÜDA PAR olarak Meclis'teyiz"

Partilerinin 2012 yılı sonunda kurulduğunu hatırlatan Şahin, "HÜDA PAR dönemsel olarak bazı seçimlere logosuyla girmiştir. Özellikle 2014 yerel seçimlerinde belli bölgelerde kendi adaylarını çıkarmıştır. 2015 genel seçimlerde bağımsız adaylarla belli bölgelerde seçimlere girmiştir. 2018 seçimlerinde ise 79 ilde kendi logosuyla, 2 ilde de bağımsız adaylarla yine aynı şekilde seçimlere girmiş bir parti olarak bu günlere geldik ve 2023 seçimlerinde de AK Parti listelerinden bir ittifak kurarak seçime girdik. Bugün itibarıyla HÜDA PAR olarak Meclis'teyiz." dedi.

"HÜDA PAR'ın bu günlere gelmesi çok kolay değil"

Bütün bu siyasal süreçleri yaşamış, deneyimlemiş HÜDA PAR'ın çok farklı süreçleri de yaşadığını kaydeden Şahin, devamında şunları aktardı:

"HÜDA PAR'ın bu günlere gelmesi çok kolay değil. Bunu hafızalarda tazelemek lazım. Özellikle dönemsel olarak FETÖ ve PKK'nin çok ciddi anlamda saldırılarına maruz kalmıştır. Özellikle çözüm Süreci bağlamında hem il başkanlıklarımızın hem de parti yöneticilerimizin ikametgahları da dahil olmak üzere çok yoğun saldırılara maruz kalmış ve bazı arkadaşlarımız şehit edilmiştir. Yasin Börü ve arkadaşları, Aytaç Baran ve daha önce şehit edilen arkadaşlarımız var. FETÖ tarafından bir takım kumpas davaları ve diğer taraftan çok farklı kliklerin saldırılarına ve karalama kampanyalarına maruz kalmıştır. Elhamdülillah bütün bunları geride bırakarak ve bu seçim süreçlerini de yaşayarak bugün itibarıyla HÜDA PAR olarak güçlü bir şekilde kamuoyunda ses getirmiş ve Meclis'te de güçlü bir temsiliyet kazanmış durumdayız."

"Yapılan her türlü saldırıya karşı HÜDA PAR olarak kesinlikle aklıselimi elden bırakmadık"

Seçim süreçlerinin zor süreçler olduğunun altını çizen Şahin, "Bütün bunlarla birlikte bizim açımızdan 2023 seçim kampanyası dönemi gerçekten çok zorlu bir süreçti. Evet, Türkiye çok kritik bir eşikten geçmekteydi. Ama bütün bu kritik eşikle birlikte genel anlamda seçim süreci çok zorlu geçti. HÜDA PAR açısından ise diğer partilere nazaran katbekat daha fazla zorlu ve daha yoğun geçtiğini söyleyebilirim. Bunu bütün kamuoyu da yakından müşahede etti. Evet, hakikaten çalışmaktan ve milletimiz için hizmet etmekten asla yorulmadık. Bu konuda alabildiğince adeta koşarak bu yolda mesafe kat etmeye çalışıyoruz. Bu süreçlerde özellikle yalan, iftira ve karalama üzerine kurulu bir kampanya ile karşı karşıya kaldık. Muhalefetin bütün kampanyası özellikle 14 Mayıs öncesi ve sonrası çok yoğun bir karalama kampanyasına tabi tutulmuştuk. 14 Mayıs sonrası ana argümanlardan bir tanesi HÜDA PAR'a yalan, iftira ve karalama kampanyaları üzerine saldırılar yapılmasıydı. Adeta HÜDA PAR'lı biri Cumhurbaşkanı seçimine giriyormuş gibi bize karşı bir kampanya yürütüldü. Burada rahatsız olduğumuz ne eleştiri ne itirazlar oldu. Asıl rahatsız olduğumuz konu; çok büyük yalan ve iftiralarla yapılmış olan sözlü ve yer yer fiili saldırılardı. HÜDA PAR olarak bütün bu süreçlerin içerisinde kesinlikle aklıselimi elden bırakmadık. İstikametimizi koruyarak doğruları söyleyerek bugünlere geldik. Elhamdülillah kamuoyunun da bizleri iyi anladığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Usul ve üsluba dikkat ederek bir siyaset yapılması herkesin faydasına"

HÜDA PAR'ın seçimde yüzde 100 başarı kazandığını belirten Şahin, "Dört ayrı bölgeden AK Parti listelerinde vekil adaylarımız vardı. 4 adayımız da seçilmiş bulunmaktadır. Ve şu anda HÜDA PAR Meclis'te. Dolayısıyla bu anlamda hem seçim kampanyası boyunca zorlu sıkıntılı bir süreç ama bizim açımızdan hem sonuçları itibarıyla hem de mücadele süreci itibarıyla son derece olumlu olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonra da önümüze bakacağız. Evet, seçim sürecinde yapılmış olanları elbette unutmamak lazım. Fakat bundan sonraki sürecin özellikle seçim kampanyası süreci boyunca kullanılan dil üzerine götürmemek lazım. Özellikle bütün partilere sesleniyoruz. Artık asgari nezaket kuralını işleterek usul ve üsluba dikkat ederek bir siyaset yapılması herkesin faydasınadır." dedi.  

"HÜDA PAR'a karşı karalama kampanyasını adeta kendisine yol edinmiş olanlar için hukuki mücadelemizi sürdürüyoruz"

HÜDA PAR'a karşı yapılan karalama kampanyalarının arkasındaki zihniyete karşı hukuki mücadelelerinin devam edeceğini aktaran Şahin, devamında şunları söyledi:

"HÜDA PAR'a yönelik gerek ana akım medyada gerekse sosyal medyada yalan ve iftira mahiyetindeki görsel veya yazılı söylemlere ve paylaşımlara karşı HÜDA PAR Hukuk Birimi ciddi anlamda takiplerini yaptı. Buna ilişkin olarak hem kampanya sürecinde bir takım suç duyurusunda bulundular. RTÜK nezdinde bazı girişimleri oldu, erişimin engellenmesi noktasında bazı girişimleri oldu. Halen devam eden bir süreç söz konusudur. Bu anlamda bunları yapanların yanlarına kar kalmaması gerekiyor ki bundan sonra böyle bir süreç yürümesin. Aynı yola tevessül etmesinler. Özellikle yalanı, iftirayı bu karalama kampanyasını adeta kendisine bir yol edinmiş olan ve halen bunu sürdürmede kararlı olan kesimlere karşı biz de aynı kararlılıkla hukuki mücadelemizi sürdürüyoruz."

"HÜDA PAR olarak bu seçim sürecinde milletimizin vermiş olduğu mesajı aldık"

Şahin, "Nihayetinde seçimler bitti. Seçim sonuçları ortada ve bu seçim sonuçları herkese bir mesaj vermiştir. İktidara, muhalefet partilerine ve bizlere bir mesaj vermiştir. Herkes kendisine düşen bu mesajı analiz etmesi ve ders çıkarması gerekiyor. HÜDA PAR olarak bu seçim sürecinde milletimizin vermiş olduğu mesajı aldık. Kamuoyu bize, 'Siz hakikaten istikamet üzere kaldığınız müddetçe, doğruları savunduğunu müddetçe, doğrular kimden gelirse gelsin destek verdiğiniz müddetçe, yanlışlar kimden gelirse gelsin sizden de olsa karşı çıktığınız sürece, bu siyasi süreci işlettiğiniz müddetçe biz size destek vereceğiz.' şeklinde mesaj verdi ve biz bu mesajı aldık. Bundan sonra da inşallah milletimizin, memleketimizin menfaatini önceleyerek aynı zamanda da istikametten de ayrılmadan usul ve üslubumuzu, nezaketimizi de koruyarak yolumuza devam edeceğiz." dedi.

"Bu seçim döneminde HÜDA PAR'a ciddi bir takdir ve teveccüh gösterildi"

Şahin, "Bazıları bizim üzerimizden çok farklı spekülasyonlar geliştirdi. Biz de hep, 'Bakın siz eski siyasi okumalar üzerine bunu söylüyorsunuz ama HÜDA PAR'ı tanımamışsınız. HÜDA PAR bu memlekete, bu millete hizmet yapmak için geliyor. Kaos, kargaşa ya da kriz çıkarmak için asla gelmiyor.' dedik. O yüzden diyoruz ki HÜDA PAR ile Meclis'te ezberler bozulacaktır. Biz bunun altını özellikle çiziyoruz. Bu seçim dönemine nasıl ki HÜDA PAR damgasını vurdu, bazı ezberler bozuldu ve bozulan bu ezberler üzerinden kamuoyu HÜDA PAR'a ciddi bir takdir ve teveccüh gösterdi. Ben inanıyorum ki biz Meclis'te de yine kavga etmeden bir söylem geliştireceğiz. Bir siyaset yapış tarzı ortaya koyacağız ve bunu da sahaya yansıtacağız. Millet inşallah bunu bizde görecek. Dolayısıyla biz milletimize güveniyoruz. Milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Temsil ettiğimiz değerlerin milletin değeri olduğunun farkındayız. Dolayısıyla bu perdeler tek tek kalktığı zaman inanıyorum ki HÜDA PAR bu milletle çok daha güçlü bir şekilde birleşecek, buluşacaktır. Buradan da millete, memlekete çok daha güçlü hizmet yapma imkânı doğacaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55