,
  • BIST 9572.82
  • Altın 2472.81
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5985
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer'den İHA'ya taziye ziyareti

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer'den İHA'ya taziye ziyareti
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer ve beraberindeki heyet, İhlas Haber Ajansı (İHA) Gaziantep Bölge Müdürlüğü'ne taziye ziyaretinde bulundu.

 

Göçer, İHA Gaziantep Bölge Müdürlüğü'ne taziye ziyaretinde Gaziantep-Nizip Otoyolundaki kazada vefat eden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver için başsağlığı diledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun selamlarını ve taziyelerini ileten Göçer, İHA camiasına sabırlar diledi.

Gaziantep-Nizip Otoyolunda meydana gelen trafik kazasında 16 kişinin vefat etmesine çok üzüldüklerini belirten Göçer, kazada vefat edenlere Allah'tan rahmet, acılı ailelere ve yakınlarına da başsağlığı dilediği, önce Gaziantep'te ardından Mardin'de meydana gelen trafik kazalarının Türkiye'yi yasa boğduğunu ifade ederek bu tür kazaların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu

İHA Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Orhan Akın ise Göçer'e ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Yaşanan kazanın Türkiye halkını çok üzdüğünü belirten Göçer, "Kazayı duyar duymaz İl Başkan Yardımcımız Nihat Yetkin'i 4 kişilik bir ekiple bölgeye gönderdik. Nizip İlçe Başkanımız Bayram Çakar, Karkamış İlçe Başkanımız Ali Kemal Kılıçparlar ve ekipleriyle birlikte ilk olarak kaza yerine daha sonra da yaralıların götürüldüğü Nizip ilçesine gitti. Hastanede yetkililerden bilgi aldılar. Vefat edenlerin ve yaralıların aileleri ile görüştüler. Biz de Genel Başkan Yardımcımız Metin Kaya ile birlikte hastanelere gittik ve hastanede tedavi görenleri ziyaret ettik, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Yaralıları ziyaret ettikten sonra durumu takip etmeye devam ettik." dedi.

"Kazanın takipçisi olacağız"

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer'den İHA'ya taziye ziyareti

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer

Göçer, "Pazartesi günü de Genel Başkan Yardımcımız Metin Kaya, Genel İdare Genel Kurulu (GİK) Üyesi ve Parti Sözcümüz Yunus Emiroğlu, il yönetimimiz, ilçe başkanlarımız ve kadın kollarımızdan oluşan bir heyetle Gaziantep-Nizip yolundaki trafik kazasında vefat edenlerin taziyesine katılarak ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledik. Genel Başkanımız Zekeriya Yapıcıoğlu'nun selamlarını ve taziyelerini ilettik. Bu acı hepimizin acısıdır. Biz bir daha bu tür kazaların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Parti olarak bize ne düşüyorsa maddi ve manevi olarak yapmaya hazırız. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Ayrıca kaza ile ilgili detaylı bir rapor hazırlıyoruz. Bu raporu kamuoyu ile ilerleyen günlerde paylaşacağız. Çünkü kaza ile ilgili iddialar var. Bu iddiaların giderilmesi adına kazanın takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

"İkinci bir kazanın yaşanmaması için yeterli önlem alındı mı?"

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer'den İHA'ya taziye ziyareti

Kazanın detaylarını bilmenin en başta acılı aileler olmak üzere herkesin hakkı olduğunu ifade eden Göçer, kaza ile ilgili soruşturma tamamlanır tamamlanmaz kazanın detayları ile ilgili kamuoyunun acilen bilgilendirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"İlk kazadan sonra yolcu otobüsünün neden devrildiği ve ikinci kazanın yaşanması ile ilgili yeterli tedbir alınıp alınmadığı yönünde iddialar var. Her ne kadar kaza öncesine ait bazı görüntüler olsa da ikinci bir kazanın yaşanmaması için yeterli önlem alındı mı alınmadı mı, bir ihmal olup olmadığı akıllarda bir şüphe bırakmıştır. Kaza sonrası otoyol üzerine duba ile birlikte ekiplerin de trafiği kontrollü bir şekilde sağlaması gerekirdi. Genelde şahit olduğumuz bazı kazalarda trafik kontrollü bir şekilde sağlandığında hem kaza mahallinde bekleyenlere izin verilmiyor hem de ikinci bir kazanın yaşanmasının önüne geçiliyor. Özellikle otoyollarda meydana gelen trafik kazalarında daha yoğun tedbir alınmalıdır. Çünkü tedbir alındığında araçların hızı düşüyor. İkinci bir kazanın da önüne geçilmiş oluyor. Kazalarda yolun en az birkaç kilometre öncesinde daha sıkı ve ikinci bir kazaya neden olmayacak şekilde önlem alınması lazım."

"Trafik kurallarına riayet etmede çok hassas olmalıyız"

Vatandaşların da trafik kurallarına uyması gerektiğini ifade eden Göçer, "Yapılan araştırmalara göre Türkiye'deki trafik kazalarının dikkatsizlik, acemilik, alkollü araç kullanma, uykusuzluk, sabırsızlık ve aşırı hız gibi nedenlere bağlı olarak yüzde 90'ının sürücü kusurlarından kaynaklı kazaların olduğu ifade ediliyor. Trafik kurallarına uymamak, trafikte aracı dikkatsiz şekilde kullanmak, aşırı hız yapmak, yeterince trafik kurallarını bilmemek, uygulamamak çok risklidir. Bizler trafik kurallarına uymakla mükellefiz. Vatandaş olarak üzerimize düşen sorumluluklar vardır. Trafik kurallarına riayet etmede çok hassas olmalıyız." diye konuştu.

Trafiğe çıkan araçların bakımları, muayeneleri ve denetimleri hakkında daha sıkı bir sürecin işletilmesi gerektiğini belirten Göçer, denetimlerin de daha sıkı olması gerektiğini ifade etti. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55