,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

​HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer, Abdulkadir Üstündağ için taziye mesajı yayımladı

​HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer, Abdulkadir Üstündağ için taziye mesajı yayımladı
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Coronavirus (Covid-19) tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Üstündağ için bir taziye mesajı yayımladı.

Üstündağ’ın aynı zamanda Gaziantep’in kanaat önderlerinden olduğunu belirten Göçer, Üstündağ’ın vefat ettiği ana kadar İslami hizmetten geri kalmadığını ve “Ölüm gelip sizi buluncaya kadar Rabbinize ibadet edin” ayetini hayatına nakşeden bir dava adamı olduğunu söyledi.

Göçer, yıllardır İslam davası için mücadele veren Üstündağ’ın 28 Şubat ve FETÖ'nün brifingli yargısının mağdurlarından olduğunu belirtti.

“Hayatını ilme adamış, hikmet ehli bir zattı”

Üstündağ’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileyen Göçer, “Gaziantep’in tanınmış kanaat önderlerinden, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkan Yardımcımız Abdulkadir Üstündağ yakalanmış olduğu Covid-19 hastalığı nedeniyle bu sabah Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayata gözlerini yumdu. Evli ve 3 çocuk babası olan 48 yaşındaki Abdulkadir Üstündağ, aynı zamanda medrese eğitimi almış, bölgenin tanınan hocalarındandır. Hayatını ilme adamış, hikmet ehli bir zattı.” dedi.

“Gaziantep’in manevi yönden kalkınması için büyük emekler verdi”

İTTİHADUL ULEMA’nın üyesi olan Üstündağ’ın İslami alanda yapmış olduğu çalışmalarıyla halkın gönlünde taht kurmuş bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Göçer, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkan Yardımcılığı görevini en güzel şekilde ihya eden Üstündağ, Gaziantep’in manevi yönden kalkınması için büyük emekler verdiği herkes tarafından bilinmekte ve takdirle karşılanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Vefat ettiği ana kadar İslami hizmetten geri kalmadı”

Yapmış olduğu İslami hizmetlerinden dolayı Üstündağ’ın, 28 Şubat döneminde Gaziantep'in Nizip ilçesinin Turlu Mahallesi'ndeki (köy) camide görev yaptığını, bir cuma gecesi namaz kıldırdığı esnada camiye yapılan baskın sonucu gözaltına alındığını ve günlerce işkence gördükten sonra 5 yıl cezaevinde kaldığını hatırlatan Göçer, şunları söyledi:

“Cezaevinden çıktıktan sonra davasına kaldığı yerden devam eden Üstündağ, vefat ettiği ana kadar hizmetten geri kalmamıştır. ‘Ölüm gelip sizi buluncaya kadar Rabbinize ibadet edin’ ayetini hayatına nakşeden bir dava adamıydı. Bu vesile ile başkanımıza, hocamıza, seydamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ederiz.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55