,
  • BIST 9463.49
  • Altın 2503.831
  • Dolar 32.5998
  • Euro 34.8195
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Teşkilatı ilçe sanayi esnafının sorunlarının çözülmesini istedi

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Teşkilatı ilçe sanayi esnafının sorunlarının çözülmesini istedi
HÜDA PAR Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Başkanı ve beraberindeki heyet, ilçe belediyesi tarafından Evren Sanayi Sitesine gönderilmek istenen Eyyübiye'deki sanayi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Osman Gülebak ve beraberindeki heyet, Eyyübiye sanayi esnafını ziyaret ederek yerlerinden çıkarılmak istenen esnafa destek verdi.

Esnafı yerinden etmenin çözüm olamayacağını belirten Gülebak, "HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanlığı olarak burada esnafımızın sorunlarını dinlemek ve bu sorunları gündeme getirmek için buraya geldik. Buradaki görüşmemizde sanayi esnafımızın sorunlarını dinledik. Bu konuda düşüncemiz şudur: 'HÜDA PAR olarak bir şeyin yasaklanmasının tek başına yeterli olamayacağını düşünüyoruz. Esnafa dükkânlarınızı kapattın demek çare değildir. Bu insanlara bir alternatif sunmanız gerekiyor. Burada 60'a yakın esnaf var, bu esnafların her birinin bir ailesi var ve yanlarında çalışan insanlar var." şeklinde konuştu.

Salgından dolayı insanların evlerine ekmek bile götürmekte zorlandığını belirten Gülebak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Esnafın yerinden çıkarılması daha fazla mağduriyetlere ve işsizliğe neden olacaktır. Bu konuda yetkililere şu çağrıyı yapıyoruz: 'Bu insanların sesini duyun. Bu insanların sorunlarının çözümü için alternatif sunun. Siyaset, insanların sorunlarını çözmek için vardır. İnsanların kendilerine hizmet edilmesi için siyasetçilere oy veririler.'

HÜDA PAR olarak bu konuyla ilgileniyoruz. Evren Sanayindeki esnafın yer sorunu var. Oradaki iş yerlerinin fiyatı 500 bin ile 1 milyon lira arasında değişiyor. Buradaki esnaf tek başına orada bir dükkân alamaz hatta birkaç esnaf birleşse de orada dükkân alamıyor. Aynı şekilde orada kiralarda çok pahalı. Belki esnaf kendilerine daha uygun olduğu için buraya gelmiştir.

Şanlıurfa Büyükşehir olduğundan dolayı her ilçeye küçük bir sanayi sitesinin yapılması gerekir. Esnafın ödeyebileceği kolaylıkta taksitlerle esnafın dükkân sahibi olması sağlanmalıdır. Bu yapılmadığı sürece baskıyla 'dükkânlarını kapatırız' demekle çözüm sağlanmayacaktır.

Bu konuda yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bu konuda Evren Sanayi Kooperatif Başkanı ve Eyyübiye Belediyesi ile görüşeceğiz. Buradaki esnafın sorunlarını duyurmaya çalışacağız."

Ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR teşkilatına teşekkür eden esnaf, "Buradaki dükkânlarımızın kapatılması çözüm değildir. Burada yeni dükkânlar yapılmasını istiyoruz. Bizlere iş imkânı sağlansın. İnsanlar burada hizmet ediyor. Burada çalışan insanları mağdur etmeyin." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55