,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

HÜDA PAR Erzincan İl Başkanlığından esnaf ziyareti

HÜDA PAR Erzincan İl Başkanlığından esnaf ziyareti
HÜDA PAR Erzincan İl Başkanı Muhsin Barış ve beraberindeki heyet, kentteki esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Kentteki bir kısım esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinleyen İl Başkanı Barış, vatandaşların sorunlarının çözümü için yetkililere seslendi.

Döviz kurundaki hareketlilik nedeniyle ciddi bir ekonomik sıkıntının yaşandığını belirten Barış, bu nedenle esnafın iş yapamaz hale geldiğini belirtti. Esnafın şikayetlerini aktaran Barış, Esnafımız iş yapamamaktan yakınıyor. Esnaf yapılan zamlardan olumsuz etkileniyor. Durum böyle olunca da esnaf iş yapamıyor. Tüketici artan ürün fiyatlarından rahatsız. Kimi esnafımız aldığı ürünlerin çek ve senedini ödemekte sıkıntı yaşıyor." dedi.

Mahalle muhtarı ve vatandaşların kendilerine ilettikleri sorun ve sıkıntıları da paylaşan Barış, "Araç park sorunu Erzincan için kritik bir sorun haline geldi. Araçlarını park etmek isteyen sürücülerin park yeri arayışı adeta çileye dönüştü. Yetersiz otopark nedeniyle sürücüler araçlarını yol kenarına park etmek zorunda kalıyor. Bu durum da trafiğin seyrini ve güvenliğini tehlikeye atıyor. Yer yer 3 şeritli yolun sadece bir şeridi kullanılabiliyor." dedi.

Kentteki metruk binaların vatandaşı ciddi manada tedirgin ettiğini belirten Barış, "Kızılay Mahallesi'ndeki evler kentsel dönüşüm nedeniyle uzun zamandır kullanılmıyor. Terk edilen ve harabeye dönüşen evler, çevrede yaşayan vatandaşları tedirgin ediyor. Vatandaşlar, kimliği belirsiz kişiler tarafından zaman zaman ateş yakıldığı, madde ve alkol bağımlıları tarafından evlerin mesken tutulduğunu iddia ediliyor. Mahalle sakinleri, okula gidip gelen çocukların yol güzergâhında olduğu için bu evlerin tamamen yıkılması veya mahalle bekçilerinin bu evlerdeki yasadışı madde kullanımı konusunda daha dikkatli olmasını istiyor." ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm nedeniyle evleri yıkılan hak sahiplerinin artan maliyetleri karşısında zor durumda kaldıklarını belirten Barış, aylık taksitleri yüksek olan ev sahiplerinin mağdur olduklarını söyledi.  

Mahalle sakinlerinin kendilerine iletmiş olduğu diğer bir konunun ise Cuma namazındaki yoğunluk olduğunu söyleyen Barış, Camii-Kebir'de özellikle kış aylarında yağmur altında ve yağmurdan dolayı zeminde oluşan çamurunda namaz kılmak zorunda kaldıklarını aktardı. Barış, vatandaşların yetkililerden gerekli adımların atılmasını beklediklerini söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55