,
  • BIST 9534.96
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C

HÜDA PAR Eğitim müfredat değişikliği raporu

HÜDA PAR Eğitim müfredat değişikliği raporu
HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Eğitim Müfredatına dair görüş ve önerilerini rapor halinde kamuoyu ile paylaştı.

İşte HÜDA PAR'ın kamoyu ile paylaştığı eğitim müfredatının detayları...

Partimiz Eğitim İşleri Başkanlığı Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu yeni müfredat taslağını inceledikten sonra görüş ve önerilerini bir rapor haline getirerek bakanlığa iletti. Rapor, ayrıca basın üzerinden kamuoyu ile paylaşıldı.

Eğitim İşleri Başkanlığımız yayımlanan raporda, yaptıkları çalışmada sadece yeni müfredat taslağını inceleme ve değerlendirmede bulunmadıklarını, bunun yanı sıra eğitim sistemini bir bütün olarak ele alıp istek, şikâyet ve önerileri çeşitli başlıklar altında rapora dönüştürmeyi uygun gördükleri ifade edildi.

Hazırlanan raporla toplumun inancı, değerleri ve ihtiyacı ile çağın gereklerinin dikkate alınarak iyi bir eğitim sistemi, iyi bir eğitim programı ve neticede iyi yetişmiş bir nesil için katkıda bulunmanın amaçlandığı ifade edilerek şöyle denildi:

“Derdimiz, toplumumuzun geleceğidir. Eğitim, bir ülkenin en önemli ve temel kurumlarından biridir. Çünkü eğitim, toplumun geleceğini inşa etmektir. Eğitimin amacı yeni nesilleri yetiştirmek, çocuklarımızı geleceğe hazırlamaktır. Bu yeni nesil eğitim kurumlarında yetişecek ve yarının idarecileri olacaklardır. Dolayısıyla eğitim programı, bireylerin yetişmesi ve toplumun şekil almasında önemli rol oynamaktadır. Sağlıklı eğitim sistemi sağlıklı bireylerin yetişmesine vesile olacağı gibi, sorunlu eğitim sistemi de sorunlu bireylerin yetişmesine kaynaklık edecektir.”

Türkiye de uygulanan yanlış eğitim politikasının sonucu olarak yeni nesillerin bir kısmının düşmanlarına hayran; kendi tarihine, örfüne, geleneğine, inanç ve değerlerine yabancı hatta düşman olarak yetiştirildiğine vurgu yapılan raporda, “Sorumluyu uzaklarda aramaya gerek yoktur. Bu sonucun ortaya çıkmasında sorunlu eğitim programının rolü büyüktür. “ denildi.

“Eğitim sistemini bir bütün olarak değerlendirildiğinde birçok sorunu bünyesinde barındırdığı görülür.” denilen raporda,  şu tespitlere yer verildi:

Her şeyden önce eğitim, toplumun gerçekliğinden kopuktur. Toplumun inanç ve değerleriyle pek çok yönden uyuşmamaktadır. Dolayısıyla toplumun beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaktır. Bunun bir neticesi olarak eğitim sistemi istenilen başarı seviyesini yakalayamamakta, toplumun birçok kesimi tarafından da şikâyet konusu olmaktadır. Yoğun şikâyetler ve verimsizlik nedeniyle her yeni gelen hükümet tarafından, hatta aynı hükümetin farklı bakanları tarafından sürekli eğitim programına müdahale edilmekte, eğitim programları değiştirilmekte, ancak bir türlü rayına oturtulamamaktadır. Sürekli ve hızlı değişiklikler beraberinde eğitim politikalarının istikrarsız, güvensiz ve başarısız olmasını netice vermektedir.”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredatın değiştirilmesi amacıyla “Yeni Müfredat Taslağı”nın halkın görüşüne sunulmasının isabetli bir adım olduğu belirtilen açıklamada, taslak programda birçok yanlışın devam ettirildiğine dikkat çekildi.

Raporda devam ettirilen yanlışlar madde madde sıralanarak alınması gereken önlemler, görüş ve önerilere yer verildi.

RAPORU PDF OLARAK OKUMAK İÇİN TIKLAYIN 

 

 

Kaynak: DOĞRUHABER
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55