,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından esnaf ziyareti

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından esnaf ziyareti
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz ve beraberindeki partili heyet Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Pirinçlik Mahallesi esnafını ziyaret ederek sorun ve şikâyetlerini dinledi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz ve beraberindeki heyet Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Pirinçlik Mahallesi esnafını ziyaret etti.

Ziyaret sonrası basına değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, esnafın ciddi sıkıntılarının bulunduğunu belirterek, mahallede özellikle altyapı eksikliği ve kaçak elektrik bahanesiyle usulsüzce kesilen kaçak elektrik cezalarının halkı mağdur ettiğini söyledi.

“Yetkililer bu konuya duyarlılık göstermeli”

Vatandaşların köy yolu üzerinde bulunan karakol için alınan güvenlik nedeniyle de mağdur edildiğini belirten Yılmaz, “Pirinçlik mahallemizdeki esnafların en büyük sorunu güvenlik sebebiyle karakolun önünden geçen yolun kapatılması. Yol kesintilerinden dolayı Karacadağ bölgesinden gelen müşteriler veya ticaret için gelenler mahalleye uğramıyor. Bu durumda esnafın işini sıkıntıya sokuyor. Yetkililer isterse karakolun yolunu biraz daha ileriden, araziden verebilir. Yetkililerin bir an önce bu konuya duyarlılık göstermesi ve bu sorunu çözmesi gerekir.” dedi.

“HÜDA PAR olarak vatandaşların şikâyetlerinin takipçisi olacağız”

Mahallenin alt yapısından da halkın şikâyetçi olduğunu belirten Yılmaz, merkeze bağlı bir mahalle olan Pirinçlik’in halen bir köyü andırdığını ve belediyecilik hizmetinden yararlanamadığını söyledi.

Yılmaz, “Mahalle sakinlerinin bir diğer sorunu da mahallenin bir kısmında altyapı ve kanalizasyon sistemi yapılmışken diğer bir kısmında yapılmamış olmasıdır. Mahallenin bazı sokak ve caddelerine hiçbir şekilde hizmet gitmemiş olması, sokakların halen belirlenmemiş olması, mahalle aralarındaki sokakların açılmamış olması… Tüm bunlar acil olarak giderilmesi gereken sıkıntılar. HÜDA PAR olarak vatandaşların tüm bu şikâyetlerinin takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

“Keyfiliğe müsaade edilmemesi gerekiyor”

DEDAŞ yetkililerinin kaçak elektrik tespiti yaparken usulüne uygun davranmadığı yönünde iddiaların olduğunu belirten Yılmaz, iddialara göre DEDAŞ memurlarının yerinde değil de masa başı tespit yaptıklarını söyledi.

Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Vatandaş en çokta bu husustan muzdarip. Kuruma yaptıkları şikâyetlerin değerlendirilmediğini söyleyen vatandaşlarımız var. Bunlar ciddi iddialar. Normalde bu tip kaçak tespitlerinin kameralar eşliğinde olması lazım. Köyün muhtarı veya komşulardan birinin huzurunda olması lazım. Böylece tespiti üçüncü bir kişi tarafından teyit edilmesi lazım. Yoksa sırf prim alma amacıyla, yüzdelik almak amacıyla bazı memurların bu tip keyfi muamelede bulunduğu ve masa başı evrak hazırladığı yönünde esnafın ve mahallelinin ciddi iddiaları söz konusu. Bunun da yetkililer tarafından ciddiyetle araştırılması gerekir. Keyfiliğe müsaade edilmemesi gerekiyor. Bu konunun da takipçisi olacağız.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55