,
  • BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı yerel basın ziyaretlerini sürdürüyor

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı yerel basın ziyaretlerini sürdürüyor
​HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından bir heyet, yerel basın ziyaretleri kapsamında Öz Diyarbakır Gazetesi ve Diyarbakır Yenigün Gazetesini ziyaret ederek kentteki sorunlar hakkında görüşmeler gerçekleştirdi.

Yerelde yazılı yayın yapan Öz Diyarbakır Gazetesi ve Diyarbakır Yenigün Gazetesini ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Metin Turan ve Yenişehir İlçe Başkanı Muzaffer Beber, kentte yaşanan sorunlara dikkat çekti.

HÜDA PAR heyeti ilk olarak Öz Diyarbakır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Beşenk’i ziyaret etti. Heyet daha sonra Diyarbakır Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mesut Fidançiçek’i ziyaret etti.

Ziyaretlerde Kürt Meselesi ve Kürtçe’nin ikinci resmi dil olmasına dair HÜDA PAR’ın ortaya koyduğu çözüm önerilerini anlatan Turan, “Bu mesele seçimden seçime bölgeye gelip 1-2 şarkı veya şiir okuyarak çözülecek bir mesele değildir. Bu mesele yüce Allah’ın daha ilk doğuşta kullarına verdiği haklara saygı göstererek vermekle hal olunabilen bir meseledir. Allah’ın kullarına verdiği hakları çalmak veya gasp etmek beraberinde sorunlar oluşturacaktır. Allah’ın daha doğuştan ve belki daha anne karnındayken verdiği bu haklar; pazarlık konusu yapılmadan ve hiçbir şarta bağlanmadan verilmelidir. Doğu’da okul hayatına başlayan bir öğrenci Batı’da okuyan bir öğrenciye nazaran 1-0 geriden başlamamalıdır. Eğitimde eşitlik sağlanmalıdır.

Parti programımızda da belirtildiği gibi Kürtçe ikinci resmî dil olmalı ve Kürtlerin statüsü anayasa güvencesi altına alınarak tahkim edilmelidir. Türkleri ve Kürtleri ayrıştırmak doğru değildir. Tanımlamalar doğru yapılmalıdır.” dedi. Kelime oyunu cambazlığından vazgeçilmelidir.

“HÜDA PAR olarak şehir hastanelerinin takipçisi olacağız”

Diyarbakır’da 5 yıldır inşa edilmesi planlanan bin 455 yataklı 2 şehir hastanesiyle ilgili de görüşlerini dile getiren Turan, “Metropol kentlerde şehir hastanelerini önemsediklerini, malum pandemi döneminde bu önemin kendini daha görünür kıldığını ifade ederek 5 yıldır Diyarbakır’ın iki ayrı yerinde yapılacağı yetkililer tarafından açıklanan hastanelerle ilgili bırakın adım atılmış olması, henüz yer tespitinde dahi bulunulmamış olması üzüntü vericidir. Diyarbakır coğrafi yerleşimi itibariyle önemli bir şehir. Sınır komşularımızın sağlık turizminde hareketli olan metropol bir şehir. Bütün üniteleriyle tahkim edilmiş, her daldan uzman ekiplerle donatılmış hizmet odaklı yöneticiler ile desteklenmiş bir hastane elbette ki ilimiz için iyi olacaktır. Diyarbakır İl Başkanlığı olarak bu konunun takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

“İdareciler halkla iç içe olmalıdırlar”

Turan son olarak; “Halkın sorunları var. Halk ekonomik krizle boğuşuyor. Esnaf malum pandemiden dolayı sıkıntı yaşıyor. Bunları görmek lazım. Halkı anlamak, esnafın sorun ve sıkıntılarını gidermek için idareciler halkla iç içe olmalıdırlar. Masa başı odaklı çalışmayla halkın sorunlarına çözüm getirilemez. İslam ile idare edilen memleketlerde yöneticiler tebdil-i kıyafet yaparak bire bir halkla görüşüyor ve sıkıntılarını gideriyorlardı. Halk yaşadığı sorun ve sıkıntıları dile getirince idarecilerin hışmına uğramıyordu. İsmi ile müsemma idareci dinleyendir, idare edendir ve sorunlara çözüm üretendir. Sıkıntılarını dile getiren halka efelik idarecilikle bağdaşmaz. Esnafın sorunları var, çiftçinin sorunları var ve genel itibariyle halkın sorunları var. Bu sorunlara kulak tıkamak olmaz. Sorunların kaynağı ne ise halledilmelidir. Ona dokunuyor, buna dokunuyor deyip sorunların üstünü örtbas etmek doğru değildir.” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyarbakır Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mesut Fidançiçek, HÜDA PAR heyetine teşekkür etti. (İLKHA)





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55