,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

HÜDA PAR Cizre’de esnafın sorunlarını dinledi

HÜDA PAR Cizre’de esnafın sorunlarını dinledi
HÜDA PAR Şırnak il Başkanı Emcet Yalçın, Cizre ilçe Başkanı Reşit Gözüngül ve beraberindeki heyet, Cizre esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Yapılan ziyarette memnuniyetlerini dile getiren Cizre esnafı, yüksek gelen elektrik faturaları ve sürekli gelen zamlardan dolayı artık iş yapamadıklarını ifade etti.

Ziyaret sonrası açıklama yapan HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın, esnafın ekonomik sorunlarının olduğu bu dönemde özellikle Dicle EDAŞ tarafından kesilen faturaların yüksek geldiği ve esnafın artık iş yapamaz hale geldiğini dile getirdi.

Esnafın sorun ve sıkıntılarını her yerde dile getireceklerini belirten Yalçın, yaşanan bu sıkıntıların çözümünün HÜDA PAR ile gerçekleşeceğini söyledi.

“Esnaf elektrik faturalarını ödeyemiyor”

Alım gücünün azaldığını, esnafların da satış yapmakta zorlandıklarını belirten Yalçın, “Esnafımız şu anda zor durumda, özellikle Dicle EDAŞ'ın yüksek faturalarından dolayı mağdur olduklarını ifade ediyorlar. Bu faturaları ödemekte güçlük çektiklerini ifade ediyorlar. Ekonomik sıkıntının had safhada olduğu bu dönemde bu faturalar esnafı zorlamaktadır. Esnafımız, ekonomik sıkıntıları yaşadığı bu dönemde kendi elemanlarını çalıştırmakta zorlandıklarını dile getiriyorlar. İstedikleri şekilde iş yapamıyorlar. Alım gücü azalan halkımızın da satışlardan etkilediğini ifade ediyorlar. Bununla beraber Habur Sınır kapımızın işlevsel hale gelmesi ve geçişlerde kolaylık sağlanması esnafımızı daha da rahatlatacaktır.” dedi.

“Hükümetin esnafımıza sahip çıkması gerekir”

Yalçın, "Hükümet, esnafa sahip çıkmalı ve destek vermelidir. Özellikle yüksek gelen faturalar için bir çözüm bulunmalı, onlara destek çıkılmalıdır. HÜDA PAR olarak esnafımız ve halkımız için her daim sahada olacağız. Esnafımızın yanında olabilmek için her yerde sorunlarını dile getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Cizre Devlet Hastanesi'nde kadın doğum uzmanının olmadığı belirten Yalçın, “Cizre ilçemizin kadın doğum uzmanının olmaması bir eksikliktir.  Acilen en kısa zamanda Cizre Devlet Hastanesi'ne bir kadın doğum uzmanının atanması elzemdir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55