,
  • BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

HÜDA PAR Batman'daki yerel sorunlara dikkat çekti

HÜDA PAR Batman'daki yerel sorunlara dikkat çekti
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz aylarda Batman merkez mahallelerinde var olan sorunları yerinde tespit edip çözüme kavuşturmak için başlattığı "Yerel Sorunları Yerinde Tespit ve Çözüm İçin Takip" adlı projenin sonuçlarını paylaştı.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı, hayata geçirdikleri "Yerel Sorunları Yerinde Tespit ve Çözüm İçin Takip" projesi kapsamında tespit ettikleri sorunları kamuoyuyla paylaştı.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz aylarda Batman merkez mahallelerinde var olan sorunları yerinde tespit edip çözüme kavuşturmak için başlattığı "Yerel Sorunları Yerinde Tespit ve Çözüm İçin Takip" adlı projenin tanıtımını yaparak kamuoyuna duyurmuştu.

Bu kapsamda ağustos ayında Pazaryeri, Çarşı, Kültür ve Aydınlıkevler Mahallelerini ziyaret ederek buralarda tespit edilen sorunları kamuoyuyla paylaşıp çözüme kavuşmasını talep eden Merkez İlçe Başkanlığı, bu kez Fatih, Şafak, Belde ve Çamlıtepe Mahallelerinde çalışma yaptı.

Merkez İlçe Başkanlığı, basın açıklamasıyla çalışma yaptığı 4 mahallede tespit edilen sorunları başlıklar halinde basın mensuplarıyla paylaştı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığında saat 11.00'da yapılan basın açıklamasında; HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz ve projenin komisyon üyeleri hazır bulundu.

Burada düzenlenen basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, halkın var olan sorunlarının daha çabuk çözüme kavuşması için mahalleleri tek tek ziyaret edip muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi.

"Hedeflerimize ulaşmak adına gayretlerimizi ve hizmetlerimizi sürdürüyoruz"

Durmaz, "Bilindiği üzere HÜDA PAR Batman Teşkilatı olarak 'Yerel Sorunları Tespit ve Çözüm İçin Takip' adlı bir proje başlatmış ve bu projemiz kapsamında mahallelerimizdeki sorunların çözümü için girişimlerde bulunacağımızı ifade etmiştik. Hedefimiz, her mahallemizle ilgili bir çalışma yapmaktır. Yaptığımız çalışmalarda mahallelerimizdeki sorunları tespit edip çözümün zamanında sağlanabilmesi için işin takipçisi oluyoruz. Bu doğrultuda, hedeflerimize ulaşmak adına gayretlerimizi ve hizmetlerimizi sürdürüyoruz." dedi.

"Bütün vatandaşlarımız hizmetlerinden eşit ve adilce faydalanmalıdır"

Vatandaşlara hizmet etmenin, siyaset anlayışlarının öncelikleri arasında yer aldığına vurgu yapan Durmaz, "İyilik ve doğruya destek olmak, kötülük ve düşmanlığa karşı olmak, parti olarak en temel ilkelerimizdendir. Bizim anlayışımıza göre her şey insan içindir. Dünya, güneş, ay bütün kâinat insan içindir. Din de devlet de insan içindir. İnsanı öncelememiz ve adaleti önceliğimiz haline getirmemizin nedeni budur. Bütün vatandaşlarımız, devletin imkânlarından ve yerel idarenin hizmetlerinden eşit ve adilce faydalanmalıdır." diye konuştu.

"Hizmette denge sağlanmalı"

Yeni yerleşimin olduğu mahallelerdeki sorunların çözümü için gösterilen hassasiyetin, kenar mahalleler için de gösterilmesi gerektiğine işaret eden Durmaz, "Söz konusu mahallelere giden hizmet, az gelişmiş mahallelerimize de gitmeli, ayırım gözetilmemelidir. Hizmette dengenin sağlanması hususu göz ardı edilmemelidir. Hangi mahallemizde sorun varsa öncelik sırasına göre ilgili kurum soruna el atmalı, çözümü için bir plan dâhilinde adımlar atmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Uyuşturucunun toplumumuzu tehdit altına aldığını görüyoruz"

Uyuşturucu kullanımıyla ilgili çok sayıda şikâyet aldıklarını aktaran Durmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Projemizle ilgili önceki açıklamamızda gençlerimizin hayatını karartan ve geleceklerini çalan uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar ile mücadele etmenin önceliklerimiz arasında olacağı vurgusunu yapmıştık. Çalışma yaptığımız mahallelerde ne yazık ki uyuşturucu kullanımıyla ilgili şikâyetler almaya devam ediyoruz. Bu da uyuşturucu illetinin her geçen gün toplumumuzu ve geleceğimizi tehdit altına aldığını gösteriyor. Toplumsal bir sorun haline gelen uyuşturucu konusunda gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması gerekmektedir."

"Kötü alışkanlıkların toplum arasında yayılmasına engel olmalıyız"

Gençlere iyi bir gelecek hazırlamak için herkese önemli görevler düştüğünü söyleyen Durmaz, "İyi bir gelecek ve huzurlu bir toplum için, gençlerimizin bilinçli bir şekilde yetişmeleri elzemdir. Duyarlı ve değerlerine bağlı bir neslin yetişmesi için gençlerimizin sadece bilgi sahibi olmaları tek başına yeterli değildir; ancak, bilgiyi bilince dönüştürerek kötü alışkanlıkların toplum arasında yayılmasına engel olunabilir." şeklinde konuştu.

Durmaz, basın açıklamasında çalışma yaptıkları Fatih, Şafak, Belde ve Çamlıtepe Mahallelerinde tespit edilen sorunları başlıklar halinde basın mensuplarıyla paylaştı.

Çalışma yapılan mahallelerde tespit edilen sorunlar

Çalışma yapılan mahallelerde tespit edilen sorunlar başlıklar halinde şöyle sıralandı:

Fatih Mahallesi

-Mahallede bulunan TÜPRAŞ İlköğretim Okulu yanında büyük bir trafo yapılmış. Trafo tehlike oluşturuyor, yol görüş mesafesini azaltıyor, bu da kazaların oluşmasına sebep olabilir. Trafonun ya daha uygun bir yere alınması ya da birkaç metre geri çekilmesi sorunu çözecektir. 

-Alt yapı, yol, kaldırım ve kazı çalışmalarının yarıda bırakıldığı konusunda mahalle sakinleri tarafından şikâyetler yapılmaktadır. Alt yapı çalışmaları için çukurlar kazıldığında gerekli tedbirler alınmalı, çalışmalar belirlenen zaman içerisinde bitirilmelidir. Yetkili kurumlar çalışma yapılan yerlerde denetimlerini artırmalıdır.

-Toplu taşıma konusunda, sadece bir otobüsün mahalleye gelmesi ihtiyacı karşılamıyor.

-Mahalle içlerinde imar kat sayısı üçtür. İmar kat sayısının artırılması, kaçak yapılar ve çarpık yapılaşmanın önüne geçecektir. Bunun için de şehir imar planında yeni bir düzenlemenin yapılması gerekmektedir.

-Mevcut sağlık ocağı ihtiyacı karşılamada yetersiz kalıyor, daha yeni ve modern bir sağlık ocağı yapılması vatandaşlarımızın talepleri arasındadır.

-Mahallede sadece bir lise vardır, bu da nüfusu çok olan mahallenin ihtiyacını karşılamada yetersiz kalmaktadır.

-Sürücü test alanlarının mahalle içinde olmasından dolayı kimi zaman rahatsızlıklara sebep olmaktadır.

Şafak Mahallesi

-Elektrik hatlarının yeniden düzenlenmesi için kazılan çukurların henüz kapatılmadığı, tehlike saçan çukurlar konusunda gerekli tedbirlerin alınmadığıyla ilgili şikâyetler yapılmaktadır. Çalışmalar için çukurlar kazıldığında gerekli tedbirler alınmalı, iş bittiği gibi kapatılmalıdır.

-Ne yazık ki birçok mahallemizde olduğu gibi bu mahallemizde de vatandaşlarımız uyuşturucu konusundan mustaripler. Uyuşturucu tacirleri, çok rahat bir şekilde çocuk ve gençlere ulaşmaktadır. Güvenlik birimleri, seferberlik ruhu ile uyuşturucu tacirleriyle ciddi bir şekilde mücadele etmelidirler.

-Mahallede, su kesintisinin sık sık yaşandığı, taziye evi ihtiyacı bulunduğu ve spor alanları ile yürüyüş parkurlarının olmadığı ifade edilmektedir. 

Belde Mahallesi

-Mahallede taziye evi ihtiyacı bulunmaktadır. Şevket Başak Cami'nin yan tarafında hazineye ait bir arazinin olduğu ifade edilmektedir. Söz konusu arazinin taziye evi için tahsis edilmesi, vatandaşların talepleri arasındadır.

-Park ve kuytu yerlerde uyuşturucu kullanan gençler vatandaşlara rahatsızlık veriyor. Uyuşturucuyla mücadeleye ara verilmeden devam edilmesi gerekmektedir.

-Su kesintileri olmaktadır, bu da vatandaşların mağduriyet yaşamasına sebebiyet vermektedir.

Çamlıtepe Mahallesi

-Yaşar Kemal Parkı, uyuşturucu kullanıcılarının mekânı haline gelmiş olmasına rağmen ne yazık ki şu ana kadar gerekli tedbirler alınmamıştır. Parka görevli personellerin tahsis edilmesi ve parkın belirli zamanlarda denetlenmesi sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır.

-Mahalledeki bazı vatandaşlar taziye evi için yetkili kurumlara başvuruda bulunmuş ancak henüz bir gelişme yaşanmamıştır. Uygun bir arazinin belirlenip taziye evinin yapılması için girişimlerde bulunulması vatandaşlarımızın beklentileri arasındadır.  

-Mahallede semt pazarı yok, konuyla ilgili bir imza kampanyası başlatılmış. Mahallede haftada bir gün uygun bir yere semt pazarı kurulup vatandaşların ihtiyaçları karşılanmalıdır. (İLKHA)


'Muhtaçlara Umut Ol' kermesine davet

'Muhtaçlara Umut Ol' kermesine davet

'Muhtaçlara Umut Ol' kermesine davet

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55