,
  • BIST 9804.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin’den ikinci organize sanayinin açılması çağrısı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin’den ikinci organize sanayinin açılması çağrısı
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) ziyaret edip üretim yapan fabrikaları gezdi.

 

HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak OSB Müteşebbis Heyeti Başkanvekili Hıfzullah Özoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özoğlu, Davut Şahin’e yapılan çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgiler aktardı.

Başkan Şahin, daha sonra Sanayi Bölgesinde faaliyetlerini sürdüren fabrikaları ziyaret ederek üretim alanlarını gezdi.

Ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Davut Şahin, Organize Sanayi Bölgesinde 110 fabrikanın faaliyet gösterdiğini, buralarda yaklaşık 7 bin kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Batman’da yaklaşık 300 girişimcinin yatırım için yer tahsisi beklediğini aktaran Şahin, ancak mevcut Organize Sanayi Bölgesinde yer olmadığını söyledi.

Bir an önce ikinci bir organize sanayinin açılıp girişimcilere yatırım için imkan sağlanması gerektiğini vurgulayan Şahin, yeni yatırımlarla birlikte binlerce işsizin daha istihdam edileceğini, bunun işsizliğin azalmasında önemli bir katkı sağlayacağını kaydetti.

“İşleyiş ağır ilerliyor”

Mevcut Organize Sanayi Bölgesinin ihtiyaca cevap vermediğine dikkat çeken Şahin, “Bugün Batman Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ettik. Mütevelli heyeti başkanıyla görüştük. Organize sanayinde bulunan üretim tesisleri gezdik. Organize Sanayi Bölgesinde Batmanlı 7 bin kişi istihdam edilmiş durumda. Tabi ki Organize Sanayi Bölgesi daha da gelişmektedir. Yaklaşık 300 girişimci Organize Sanayi Bölgesinde yer tahsisinde bulunmuş. Bu konuda işleyiş biraz ağır ilerliyor. Mevcut Organize Sanayi Bölgesi ihtiyaca cevap veremiyor. Dolayısıyla ikinci bir organize sanayinin açılması söz konusudur.” dedi.

“Yatırım talepleri bekliyor”

Batman’da ciddi bir yatırım talebinin olduğuna işaret eden Şahin, “İkinci bir Organize Sanayi Bölgesi için onay verilmiş fakat süreç çok ağır ilerliyor. Çok ciddi bir yatırım talebi söz konusudur. Fakat daha altyapının hazırlanmamış olması, gerekli teşviklerin sağlanmamış olmasından dolayı talepler bekliyor. Şayet girişimcilerin önü açılırsa, Batmanlı girişimcilerin yatırım yapmaları teşvik edilirse çok daha önemli sektörler burada iş ortamı bulur. Haliyle bu Batman ekonomisine çok olumlu bir şekilde yansır.” ifadelerini kullandı.

“İnsanlar memleketlerinde iş imkanına kavuşsun”

Yeni iş imkanlarının oluşması için yatırımcıların önünün açılması gerektiğini belirten Şahin, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“İş imkanları çoğalırsa Batman insanı artık batı illerinde, gurbette iş bulma durumlarından kurtulur, kendi kapısının önünde iş bulur. Bunu hep vurguluyorum. Çünkü artık insanımız dışarıya gidip iş arayışında bulunmasın. Memleketinde iş imkanına kavuşsun. Bunu sağlayabilmemiz için acilen altyapının oluşturulup ikinci organize sanayinin açılması gerekir. Girişimciler bir an önce yatırım yapsın ki Batman’daki bu işsizlik oranı da düşsün, azalsın; insanlarımız iş güç sahibi olsun. Bir kez daha yetkililere sesleniyoruz: Bir an önce ikinci organize sanayinin devreye girip, girişimcilik talebinde bulunan insanlarımızın önü açılsın.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55