,
  • BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den 4 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin sükûnet çağrısı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den 4 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin sükûnet çağrısı
Batman'da akrabalar arasında çıkan silahlı kavgada kişinin ölmesini üzüntüyle karşıladıklarını belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, her iki aileye sükûnet çağrısında bulundu.

Batman merkeze bağlı İkiztepe (Gırbereşk) köyünde yakın akrabalar arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi ise yaralanmıştı.

Sabah saatlerinde İki kardeş ve çocukları arasında yaşanan olayın kendilerini derinden üzdüğünü belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin, bu gibi olayların tekrar yaşanmaması için her iki ailenin büyüklerine ve reislerine sulh çağrısında bulundu.

HÜDA PAR olarak her zaman sulhtan ve barıştan yana olduklarını ifade eden Şahin, yaşanan elim olaydan herkesin ders çıkarması gerektiğini belirterek tarafları sükûnete davet etti.

Şahin, HÜDA PAR olarak sulh meselelerine çok girdiklerini ve kapılarının milletin sulhu ve selameti için sürekli açık olduğunu söyledi.

"Allah rızası için bu gibi durumlarda işin sonunu düşünelim"

Şahin, "Bugün ilimizin İkiztepe Mahallesinde iki kardeş ve çocukları arasında bizi hüzne boğan bir olay yaşandı. Arazi yüzünden olduğu söylenen yılların sorunu bugüne taşınmış ve bugün de iki kardeş ve çocukları arasında silahlı kavga yaşanmış ve maalesef şu ana kadar 4 kişi vefat etmiştir. Bu durum bizi hakikaten çok üzmüştür. Ailenin geri kalan fertlerine ve genel olarak halkımıza HÜDA PAR olarak sesleniyor ve rica ediyoruz; Allah rızası için bu gibi durumlarda işin sonunu düşünelim. En kötü neticeyi düşünerek hareket edelim. Hem dünyevi hem de uhrevi zararları ve pişmanlığı düşünelim. Ona göre adım atalım." ifadelerini kullandı.

"Kapımız milletimizin sulhu ve selameti için sürekli açıktır"

Şahin, "Bir haksızlık da etse veya baskın da çıksa, diğeri biraz alttan alsın ve bu sonucun hesabını yapsın. İnşallah vefat edenlerin sayısı artmaz ve geri kalan kardeşlerimizin ve aile fertleri bu durumdan bir ders çıkarıp bu durumu sürdürmezler. Aile büyüklerine ve reislerine sesleniyoruz; Allah için bu kardeşlerimizin arasına girin ve bu ateşi söndürüp bitirin. Genel olarak da halkımıza şunu söylüyor ve ifade ediyoruz; HÜDA PAR olarak sulh meselelerinde kapımız milletimizin sulhu ve selameti için sürekli açıktır." dedi.

"Rabbim bu fitne ateşini söndürsün"

Sulh için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirten Şahin, "Olaylar kavgaya dönüşmeden haberdar olduğumuzda gidip ailelerle görüşüyoruz. Kendilerinin bir müracaatları olsa alimlerle, avukatlarla ve işi bilen kişilerle meselelere müdahil oluyoruz. Halkımızın birbirini vurmaması, kırmaması ve daha kötü sonuçlara sebep olmaması için iki taraf arasında koşup telkinlerde bulunmaya ve meseleleri sulh ile neticelendirmeye çalışıyoruz. Bunun için de çok uğraşıyor, çalışıyoruz. Son yaşananlar Batman halkı ve bölge için bir ibret vesilesi olsun ve Rabbim bu fitneyi söndürsün. Vefat edenlere de Rabbimden rahmet diliyor, yaralı kardeşlerimize de şifa diliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55