,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Sulama kanalları için acil tedbirler alınmalı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Sulama kanalları için acil tedbirler alınmalı
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, boğulma vakalarına sahne olan kentteki sulama kanalının etrafında herhangi bir tedbirin alınmamış olmasının tehlikelere davetiye çıkardığını söyledi.

 

Şahin ve beraberindeki heyet, boğulma vakalarının yaşandığı sulama kanalının etrafında tedbir alınması ve halkın şikâyetlerine ses olmak için Devlet Su İşleri (DSİ) Batman Şube Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirdi.

HÜDA PAR heyetini, DSİ Batman Şube Müdürü Kerem Aydın karşıladı.

Görüşmede, boğulma vakalarının yaşandığı yaklaşık 10 kilometrelik sulama kanalının geçtiği şehir merkezinde herhangi bir önlemin olmadığını belirten Şahin, çocukların serinlemek için girdiği kanal etrafında yetkililerin gerekli tedbirleri alması gerektiğini söyledi.

Sulama kanalının etrafının açık olmasının olası can kayıplarına davetiye çıkardığının altını çizen Şahin, böylesi bir acının yaşanmaması için kanal etrafında bir an önce önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Ziyaretin ardından HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle birlikte kanalın şehir merkezine ve parklara yakın bölümlerini gezerek yerinde gördü.

"Bu sene birçok çocuk boğulma tehlikesi yaşadı"

Su kanalının üstünün açık olması ve kenarlarında herhangi bir koruma tedbirinin olmamasının büyük bir risk teşkil ettiğini belirten Şahin, "Tarım alanlarının sulanması amacıyla kurulan su kanalının yaklaşık 10 kilometresi şehrin içinden geçmektedir. Parka yakın su kanalının etrafı belediye tarafından düzenlenerek yürüyüş yeri yapılmaktadır. Fakat su kanalının üstünün açık olması ve kenarlarında herhangi bir koruma tedbirinin olmaması büyük bir risk teşkil etmektedir. Bu yaz mevsiminde bizi arayan bir aile, çocuklarının su kanalına kapıldığını ve son anda kurtarıldığını ancak boğulma tehlikesi geçirdiğini söylediler. İl dışında ise boğulma vakaları yaşanmış durumda."

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Sulama kanalları için acil tedbirler alınmalı

"Boğulma riskine karşı su kanalının etrafında bir an önce tedbir alınmalı"

Şahin, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bu konuyu konuşmak üzere Batman Devlet Su İşleri 13'üncü Bölge 103'üncü Şube Müdürlüğümüzü ziyaret ettik. Müdür Bey'den bu konu ile ilgili bilgiler aldık. Müdür Bey bize 'Şehir içinden geçen sulama kanalı kısmının kapatılması veya tedbir alınmasının Batman Belediyesine ait olduğunu ve aralarında bir protokol olduğunu' söyledi. Basın aracılığıyla ilgili kurumlara sesleniyoruz. İlgili kurumların bir an önce çocukların boğulma riskine karşı su kanalının etrafında bir tedbir geliştirmeleri gerekmektedir."

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Sulama kanalları için acil tedbirler alınmalı

"Bir çocuğumuz, bir gencimiz burada boğulursa bunun maddi karşılığı olmaz"

Su kanalının etrafında tedbir alınana kadar halkı ve çocukları kanaldan uzak tutacak görevlilerin tayin edilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, "Bu kurumların buna bir an önce bir el atıp bu riski ortadan kaldırmak üzere üstünü ızgarayla kapatma ya da etrafına tel veya çit yapmak gibi tedbirler geliştirmeleri gerekir. Çünkü Allah muhafaza bir çocuğumuz, bir gencimiz burada boğulursa bunun maddi karşılığı olmaz. Dolaysıyla ilgili kurumların bir an önce gerekli tedbirleri alması gerekiyor. HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı olarak bu konunun takipçisi olacağız. Kurumların işleyişleri, ihaleler yüzünden gecikebileceğinden su kanalının etrafına tedbir alınana kadar halkı ve çocukları sudan uzak tutacak görevli veya kurtarıcı bir ekibin geliştirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55