,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin salgından etkilenen kırtasiye esnafını ziyaret etti

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin salgından etkilenen kırtasiye esnafını ziyaret etti
Salgın sürecinden etkilenen kesimlerinden biri olan kırtasiye esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, kırtasiye esnafının devan eden sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle birlikte salgın sürecinde büyük bir mağduriyet yaşayan kırtasiye esnafını ziyaret etti.

Ziyarette esnafın sorunlarını dinleyen Başkan Şahin, okulların açılmaması durumunda kırtasiyecilerin mağduriyetlerinin ciddi anlamda artacağını belirterek, kırtasiye esnafının dört gözle okulların açılacağı günü beklediğini söyledi.

Kırtasiye esnafının mağduriyetlerinin giderilmesi için atılan adımların yetersiz olduğuna dikkat çeken Şahin, bu konuda esnafın yetkililerden daha kapsayıcı adımların atılması yönünde taleplerinin olduğunu ifade etti.

“Aldıkları ürünler ellerinde kaldı”

Şahin, “Bugün Batman’ın belli başlı kırtasiye esnafını gezip durum ve sorunlarını sorduk. Zira kırtasiye sektörü salgın sürecinden en çok etkilenenlerin arasında yer alıyor. Kırtasiye sektörü bu süreçten çok kötü etkilenmişler. Kırtasiye işletmecileri her yıl ocak aylarında düzenlenen fuarlara katılıp yeni sezon ürünlerini almaya başlıyorlar. Aldıkları ürünlerin ödemelerini sezon içerisinde taksitle öderlerdi. Fakat okullar salgın tedbirleri nedeniyle açılmayınca aldıkları ürünler ellerinde kaldı.” ifadelerini kullandı.

“Birkaç parça büro malzemesinden başka satışları yok”

Hafta sonu kısıtlamalarının esnafı daha da olumsuz yönde etkilediğini belirten Şahin, “Özellikle hafta sonlarının yasak kapsamına alınması memur, öğretmen ve öğrencilerin dışarı çıkmalarına engeldir. Kırtasiye esnafı o günlerde yapılan satışların yapılamadığını ve çok ciddi sıkıntı içerisine girmekte olduklarını söylediler. Ziyaret ve tespitlerimizde de ciddi bir hareketliliğin olmadığını gördük. Kırtasiye esnafı şu anda birkaç parça büro malzemesi ve farklı ürün satarak ayakta kalmaya çalışıyor. Yetkililer tarafından esnafa yapılan destekler çok yetersiz kaldı .” diye konuştu.

“Kırtasiye esnafının gözü okulların açılmasında”

Kırtasiye esnafının en büyük sorunlarından birinin de kırtasiyecilerin dışında bazı iş yerlerinde de kırtasiye malzemelerinin satılması olduğunu ifade eden Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu sorun da kırtasiye esnafını olumsuz etkilemektedir. Salgın sürecinde gıda ürünü satan iş yerlerinin satışları daha da çoğaldı fakat bunların yanında kırtasiye ürünlerini de satmaları kırtasiye sektörünü olumsuz etkiliyor. Kırtasiyeci esnafımızın bu sorun ve sıkıntıları göz ardı edilmemelidir. Esnafımız dört gözle mart ayında okulların açılmasını bekliyor. Esnaf ciddi bir beklenti içerisinde. Şayet önümüzdeki günlerde okullar açılmazsa esnafımız çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacaktır. Yetkililer esnafın sorunlarına yönelik politika geliştirmelidir.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55