,
  • BIST 8732.3
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Medeniyetin anahtarı okumaktır

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Medeniyetin anahtarı okumaktır
Batman'da 5'incisi düzenlenen kitap fuarını ziyaret eden HÜDA PAR Batman il Başkanı Şahin, okumanın ünündeki engellerin kaldırılması ve okuma oranının artırılması için yeni politikaların geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Batman Valiliği önünde kurulan kitap fuarı ziyaretinde HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin'e Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet eşlik etti.

100’ün üstünde yayınevinin eserlerini sergilediği kitap fuarında stantları ziyaret eden Şahin, kitap fuarlarının çok faydalı olduğunu belirterek, gençliğin ve halkın kitap fuarları sayesinde yeni eserler ve yayınevleriyle tanıştığını söyledi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, HÜDA PAR olarak okumaya her zaman önem verdiklerini ifade ederek okumanın önündeki maddi engellerin kaldırılmasının ve okuma oranının artırılması için yeni politikaların geliştirilmesi gerektiğini belirti.

"Kitap fuarlarını önemli ve elzem görüyoruz"

HÜDA PAR olarak okumaya çok önem verdiklerini ifade eden Şahin, "Batmanımızda kurulmuş bulunan 5'inci kitap fuarını ziyaret ettik. HÜDA PAR olarak okumaya, araştırmaya ve tefekküre olan hassasiyetimizden dolayı kitap fuarlarını önemli ve elzem görüyoruz. Özellikle gençliğin dijitale mahkûm olduğu bir süreçte kitap fuarlarının açılmasını, gençliğe kitabı arz etmesini ve sunmasını sevindirici ve gerekli görüyoruz. Batman okuyor ve okumada çok fena değil ancak kitaplara yapılan son zamlardan sonra fiyatlara gelen aşırı zamlar okuma noktasında olumsuz bir etki bırakmış durumdadır." ifadelerini kullandı.

"Hükümetin kitap okuma oranının yükselmesi için politika geliştirmesi lazım"

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Medeniyetin anahtarı okumaktır

HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin

Kitap fiyatlarındaki artışın okuma oranını düşürdüğünü belirten Şahin, "Yayın evlerinden aldığımız bilgiye göre artan kitap fiyatları yüzünden gençlerin kitap almada biraz daha temkinli davrandığı ve daha çok kitap alamadıkları yönünde şikâyetleri var. Hükümetin de bu yönde bir politika geliştirmesi ve özellikle okumayı daha cazibeli hale getirmesi için kitap fiyatlarının düşürtülmesi yönünde veya gençlerin alım güçlerinin daha fazla artırılması yönünde bazı politikalar geliştirmesi lazım. HÜDA PAR olarak ilimizde açılan kitap fuarının faydalarını gördüğümüz için kitap fuarlarını çok gerekli ve faydalı görüyoruz. Bu ortamı hazırlayan ve iştirak eden yayın evlerimize ve bütün kesimlere teşekkür ediyoruz." dedi.

"Medeniyetin anahtarı okumaktır"

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Medeniyetin anahtarı okumaktır

Kitap okumanın birçok faydasının olduğuna dikkat çeken Şahin, "Gençliğimize ve insanlarımıza da çağrımız şudur; gelin bu kitap fuarını gezip dolaşın, yeni kaynaklarla tanışın ve kafanızı bu dijital ortamlardan biraz çekin ve biraz kitap okumaya yönelin.  Mutlaka her gecenizi bir miktar kitap okumaya ayırın. Çünkü okumak insana tefekkürü öğretir, tefekkür de insanı geliştirir ve medeniyetin olmazsa olmazlarından bir tanesi okumaktır. Dolayısıyla okumak hayatımızın bütününde olması lazım, gençlere ve insanlarımıza çağrımız budur." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55