,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin İl Halk Kütüphanesini ziyaret etti

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin İl Halk Kütüphanesini ziyaret etti
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman’da 22 milyon TL’ye mal olan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük kütüphanesi olma özelliğine sahip İl Halk Kütüphanesini ziyaret etti.

Ziyarette İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki heyeti, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ve İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar karşıladı. Ziyaret sırasında Aslanlı ve Ilgar, Başkan Şahin’e açılışı gerçekleştirilen kütüphane ile ilgili bilgi aktardı.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, Batman’a bölgenin en büyük ve modern kütüphanesinin kazandırıldığını söyledi.

“Gençler okumaya teşvik edilmezlerse ciddi bir kaybımız olur ”

Okuma mekânlarına şiddetle ihtiyacın olduğunu vurgulayan Şahin, “Hakikaten çok güzel mekân sağlanmış. Bu mekânın hazırlanmasında emeği geçen herkese partim ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Batman’ın, bölgenin bu gibi okumaya müsait, teşvik edici mekânlara şiddetle ihtiyacı vardır. Temennimiz o dur ki inşallah bu mekân gençlere çok ciddi kazanım sağlar. Zira geleceğimiz olan gençler eğer okumaktan mahrum kalırlarsa, okumaya teşvik edilmezlerse bu bizim ciddi bir kaybımız olur.” dedi.

“Okumadan geçen her gün yitirilen bir gündür”

Her medeniyetin geleceğinin gençler üzerine bina edildiğini ifade eden Şahin, “Dolayısıyla gençliğimizi okumaya teşvik etmemiz lazım. Bize göre okumadan geçen her gün yitirilen bir gündür. Okumak bizi aydınlığa götürür. Kitapların yaprakları bizi aydınlığa götüren kanatlar gibidir. Medeniyetimizin ilk emri ‘Oku’ emridir. Medeniyetimiz okumayla başlar. Bir Müslüman’ın okuması, eğitimi ölüme kadar devam eder.” diye konuştu.

“İlimle buluşturulmayan bir gençlik kaybedilen bir gençliktir”

Konuşmasının devamında Şahin, şunları söyledi:

“Bu kütüphane Batman halkı için büyük bir fırsattır. Tabi bu mekânların yapılmasıyla iş bitmiyor. Gençliğimiz farklı teşviklerle okumaya özendirilmesi lazım. Özellikle son zamanlarda yaygınlaşan gerek teknoloji gerekse de uyuşturucu bağımlılığından gençlerimizi kurtarıp okuma mekânlarına teşvik edilmeleri gerekir. Bu kütüphanede binlerce kaynak eser var. Güzel bir mekân oluşturulmuş. Gençlerimiz bu okuma imkânlarından istifade ettirilmelidir. İlimle buluşturulmayan bir gençlik kaybedilen bir gençliktir. Eğer gençlik kaybedilirse geleceğimiz kaybedilir.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55