,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: “Girişimcilik teşvik edilerek işsizlik azaltılmalı”

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: “Girişimcilik teşvik edilerek işsizlik azaltılmalı”
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, istihdama ve üretime dayalı çalışan firmaları ziyaret programı kapsamında Kozluk’ta bir fabrikayı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

HÜDA PAR İl Başkanı Şahin ve beraberindeki heyeti, fabrikanın yetkililerinden Tosun Aşkın karşıladı. Çalışmaları hakkında heyete bilgiler aktaran Aşkın, 100`ün üzerinde işçi istihdam ettiklerini belirtti.

İlçede yüksek istihdamlı iş yerlerinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, bu tür yerlerin işsizlik sorununa, ekonomiye katkı sağladığını söyledi. Şahin, özelde ilde, genelde bölgede girişimciliğin teşvik edilerek işsizliğin azaltılmasına yönelik çalışmaların yapılması gerektiğine işaret etti.

Şahin, “Uzun pandemi sürecinde bulaş riskinden dolayı ziyaretlerimize ara vermiştik. Ancak seçmenimizle aramıza daha fazla mesafe koyamayız. Tedbirlere riayet ederek Kozluk İlçe Teşkilatımızla birlikte ilçemizde bir dizi ziyaret gerçekleştirdik. Ziyaret ettiklerimiz arasında HAS Tuğla Fabrikası’ da vardı. Fabrika yetkililerinden Tosun Aşkın’dan iş durumlarını, satışlarını, istihdam ettikleri işçi sayısını, sorun ve isteklerini sorduk.” diye konuştu.

Ziyaretlerinin fabrika yetkililerini memnun ettiğini kaydeden Şahin, “Fabrika yetkilisi Tosun Aşkın, 100`ün üzerinde işçi istihdam ettiklerini, Rabbimizin bir lütfu olarak Kozluk'un toprağının tuğla yapımı için çok uygun ve sağlam olduğunu, bu toprağı işleyip yüksek derecelerde fırınlarında kızartarak tuğlaya dönüştürdüklerini belirtti. Başka katkı maddesi eklemediklerini, sadece topraktan imal ettikleri için tuğlanın insan sağlığına daha uygun olduğunu, hem yalıtım hem de güvenlik anlamında da çok faydalı olduğunu dile getirdi. Sadece Batman’dan değil bütün bölgeden tuğlalarına rağbet olduğunu dile getiren yetkililer, kapasitelerini arttırmak için devletten destek taleplerinin olduğunu da belirttiler.” dedi.

“Gerekli destekler verilmeli”

İstihdam oluşturmanın takdire şayan olduğunu vurgulayan Şahin, “Bir ilçe şartlarında 100’ün üzerinde işçi istihdam etmek elbette takdir edilecek bir durumdur. İşçi istihdamı ile Batman'ımızın işsizlik sorununa bir nebze de olsa katkı sağlayan ve üretimleri ile de Batman ekonomisine katkı sunan fabrika yetkililerine tebrik ve teşekkürlerimizi ilettik. Devletten kendilerine gerekli desteklerin verilmesiyle ilimizde ve bölgemizde girişimciliğin teşvik edilerek işsizliğin azaltılmasına çalışılmalıdır.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55