,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Bir çocuğu kurtarmakla birlikte birçok hayatı kurtarabilirsiniz

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Bir çocuğu kurtarmakla birlikte birçok hayatı kurtarabilirsiniz
Kurum ve dernek ziyaretleri kapsamında Ramanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret eden HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman’da artan uyuşturucu ve hırsızlık olaylarına dikkat çekti.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin ve beraberindeki heyeti, Ramanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini Dernek Başkanı Ferzet Turan ve yönetimi karşıladı. Dernek başkanı ve yönetimi yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Şahin, Batmanın en büyük sorununun aileyi parçalayan uyuşturucu ve hırsızlık olduğu ifade etti. Ziyarette en çok konuşulan konun ise uyuşturucu kullanımının Batman’da çok ciddi olarak arttığına dikkat çeken Şahin, yetkililere seslenerek hep beraber bu sorunu çözmeye davet etti.

HÜDA PAR olarak uyuşturucu sorununa gittikleri bütün kurumlarda dile getirdiklerini ve kurumlardan bekledikleri çözümü bulamadıklarını belirten Şahin, çözüm için en kısa sürede bütün kurumların birleşim çözüm çalışmalarına başlaması gerektiğinin altını çizdi.

Şahin, “Bugün bölgemizin tanınan aşiretlerinden Ramanlılar Aşiretinin mensupları tarafından kurulan Ramanlılar Derneğini ziyaret ettik. Dernek Başkanı Ferzet Turan ve yönetimiz bizleri sıcak bir ilgiyle karşıladılar. Bizler de derneklerinin hayırlara vesile olması temennisinde bulunduk. Bir siyasi parti olarak kuruluş gayemizi, hedeflerimizi ve Batman için düşündüklerimizi anlattık. Arkadaşlarımız da Batman’a dair sorularını sordular ve bizler de içtenlikle cevapladık.” ifadelerini kullandı.

“Uyuşturucu kullanımı ciddi anlamda artmış durumda”

Uyuşturucu kullanımının Batman’da ciddi anlamda büyük bir sorun halile geldiğinin altını çizen Şahin, “Özellikle arkadaşların en çok yakındıkları konuların başında uyuşturucu ve hırsızlık olaylarına değindiler. Bilhassa uyuşturucu bağımlılığını ön plana çıkardılar. Bu konularla ilgili yetkililer ile yaptığımız görüşmeleri ve bize dönüşlerini sordular. Bizlerde izahatlarını yaptık. Ve bununla ilgili çözüm önerilerimizi arkadaşlara anlattık. Uyuşturucu kullanımı Batman’da ciddi anlamda büyük bir sorun halile gelmiş durumda. Bu durumu ancak aile içerimde madde bağımlısı biri varsa anlaya biliyor. Bu toplumumuzun ciddi bir yarası halene gelmiş durumda.” dedi.

“Bir çocuğu kurtarmakla birlikte birçok hayatı kurtarabiliriz”

Uyuşturucu meselesinin Batmanın gündeminden artık çıkması gerektiğini ifade eden Şahin, bütünüyle çıkmasa bile gerekli çabanın yetkili kişiler tarafından sarf edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Şahin, “Çünkü bu uyuşturucu illeti yüzünden birçok ocak sönüyor, birçok aile parçalanıyor, birçok gencimiz daha hayatının baharındayken kaybediliyor. Kullanıcı kişi yaşıyor olsa dahi yaşamıyor durumundadır. Çünkü adeta yaşadığı hayatın bir anlamı kalmamış gibi yaşıyor. Bu şekilde yaşayanlar bu alışkanlıklarını başka gençlere de bulaştırarak aileleri perişan ediyor. Bu hem maddi hem de manevi anlamda ciddi bir sorun. Bu vesileyle başta Sayın Valimize, Emniyet müdürlüğümüze, Müftülüğümüze ve Milli Eğitim kurumumuza çağrıda bulanarak bir konses oluşturup bu soruna bir el atalım. Bunu artık halkımızın gündeminden çıkaralım. Çünkü bir çocuğu kurtarırsanız bununla birlikte birçok hayatı kurtarabiliriz. HÜDA PAR olarak özellikle şunu ifade ediyoruz; bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu. (İLKHA)







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55