,
  • BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: 600 okula 170 temizlik personelinin verilmesi büyük sıkıntı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: 600 okula 170 temizlik personelinin verilmesi büyük sıkıntı
Batman’daki okullara yetersiz sayıda temizlik personelinin istihdam edilmesine tepkiler sürerken bir tepki de HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin’den geldi.

 

Batman’daki 600’ü aşkın okula sadece 170 temizlik personelinin verilmesine tepki gösteren HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, hijyen ve temizliğe büyük önem verilmesi gereken hastalık ortamında az sayıda personelin verilmesinin büyük sıkıntı olduğunu söyledi.

Vatandaşların bu konuda kendilerine sürekli şikâyette bulunduklarını vurgulayan Şahin, pandemiden önce 400 civarında temizlik personelinin verilmesine rağmen temizliğe daha çok ihtiyacın duyulduğu böyle bir ortamda 170 personelin verilmesinin çelişki olduğunu ifade etti.

Okullara verilen personelin bir ay sonra iş başı yapacak olmalarına da anlam veremediklerini belirten Şahin, okulların açılmadan önce bu personelin istihdam edilmiş olmaları gerektiğini kaydetti. Vatandaşların, öğrenci velilerinin kaygılarının giderilmesini isteyen Şahin, personel sayısının artırılmasını talep etti.

Pandemiden ötürü velilerin okullara alınmaması kararı alındığını anımsatan Şahin, okullara bunu denetleyecek güvenlik görevlilerinin verilmemesini de eleştirdi. Şahin, eksikliklerin bir an önce giderilmesini istedi.

“Pandemiden önce 400, pandemide 170 personel”

Şahin, “2021-2022 eğitim-öğretim yılı hayırlısıyla başladı. Evlatlarımız, öğretmenlerimiz okullarıyla buluştular. Bu güzel bir gelişmedir. Maalesef uzun bir süredir çocuklarımız bu eğitimden yoksun kaldılar. Batman’ımızda ilçelerle birlikte toplamda 600’ü aşkın okul mevcuttur. Pandemiden önce bu okullara 400’ü aşkın temizlik personeli alınmaktaydı. Fakat pandemi şartlarına rağmen maalesef toplamda 170 temizlik personelinin alınmasından söz ediliyor.” dedi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: 600 okula 170 temizlik personelinin verilmesi büyük sıkıntı

 

“Okullara bir ay önce temizlik personeli alınmalıydı”

Salgında öne çıkan en önemli hususun hijyen ve temizlik olduğuna işaret eden Şahin, şöyle devam etti:

“Okullar açılmadan önce tedbirler alınması gerekirken maalesef henüz temizlik personeli alınmamıştır. Merkez için 110 temizlik personelinin alınacağı konuşuluyor. Bu personelin de ekim ayında iş başı yapacağı belirtiliyor. Okulların açılmasından bir ay sonra bu personel iş başı yapacak. Oysa olması gereken, bir ay öncesinden bu personeller alınıp okulların temizliği, hijyeni sağlanmış olması gerekiyordu.”

“Bu eksikliğin ihmal edilmesi ciddi bir sıkıntıdır”

Çocukların hastalığı taşıma noktasında hassas olduğunu dile getiren Şahin, “Çocuklar hastalığı ebeveynlere, evdeki yaşlılara bulaştırırlar. Okullara alınacak temizlik personelinin sayısı hem yetersiz hem de bunların bir ay geç iş başı yapması büyük bir sorundur. Bu önemli, hayati bir husustur. Bu hastalığın ucunda ölüm söz konusudur. Son zamanlarda bunun ağır bedelini de ödüyoruz. Bu eksikliğin bu kadar ihmal edilmesi ciddi bir sıkıntıdır.” diye konuştu.

“Temizlik, hijyen hayati öneme sahip”

Konuşmasının devamında Şahin, “Yeteri kadar işçi alınsa hem işsizlik açısından bir nebze de olsa bir boşluğu dolduracak hem de hayati derecede öneme sahip bu temizlik, hijyen olayı yerine getirilmiş olacak. Maalesef bu yapılmadı. Sadece 170 temizlik personelinin alınacak olması çok büyük bir sıkıntıdır. Yöneticilerimizin bu konuda daha fazla duyarlılık geliştirmesi gerekir. Bunu neden bu kadar ihmal ettiler anlayamıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Bir an önce adım atılmalı”

Okullarda güvenlik personeline ilişkin sıkıntılarının da olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:

“Bu hastalıktan dolayı velilerin okul ortamına alınmıyor olması gerekiyorken yine güvenlik personelinin yetersizliğinden dolayı bu denetim yapılamamaktadır. Veliler okullara girip çıkabilmektedir. Bu durum salgının bulaş riskini artırma anlamında ciddi bir risk oluşturmaktadır. Bunun da dikkate alınması gerekiyordu. Gerek güvenlik gerekse de temizlik personelinin alınması noktasında bir an önce adım atılması gerekir. Zira bu konuda ciddi şikayetler var.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55