,
  • BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

HÜDA PAR: “Batman-Beşiri yoluna sathi kaplama yerine asfalt yapılmalıdır”

HÜDA PAR: “Batman-Beşiri yoluna sathi kaplama yerine asfalt yapılmalıdır”
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Batman-Siirt Karayolu'nun mıcır ile kaplanması ve yaşanan kazalara tepki göstererek, yol çalışmasının yerel yetkililer ve ilgili kurum tarafından bir kez daha masaya yatırılması gerektiğini söyledi.

Batman-Siirt Karayolu'nun mıcır ile kaplanması ve yaşanan kazalar le ilgili olarak HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz yazılı açıklama yaptı.

Ulaşımın daha rahat ve güvenilir olabilmesi hedefiyle ülke genelinde yolların bakımı ve asfaltlanması konusunda gelişmelerin olduğunın kamuoyunun malumu olduğunu belirten Durmaz, "Vatandaşlarımızın rahat ve güvenli bir yolculuk yapmalarına olanak sağlayan yol bakım ve yapım çalışmalarının tümü anlamlı ve önemlidir. Ancak şuana kadar yapılan yollar ihtiyacı tamamen karşılamamaktadır. Yetkililer, yol yapım konusunda kaliteli ve ihtiyacı karşılayacak çalışmaları ivedilikle yapmalıdırlar." dedi.

Batman - Beşiri - Kurtalan yolunda yıllardır dile getirilmesine rağmen henüz ihtiyacı karşılayacak bir şekilde yol bakım çalışması ve asfaltlama yapılmadığına dikkat çeken Durmaz sözlerini şöyle sürdürdü: " Vatandaşlarımızın tepkilerine rağmen bu sene de geçen sene olduğu gibi sathi kaplama için yola mucur dökülmüştür. Dökülen mucurlar maddi hasarlı ve ölümlü kazalara sebep olmakta ve araçlara zarar vermektedir. Bahse konu ettiğimiz yol üzerinde dökülen mucurlar sebebiyle hemen hemen her gün kazalar yaşanmakta, kimi arabaların da camları kırılmaktadır. Bu durum vatandaşımızın hem can hem de mal güvenliği için ciddi anlamda tehlike arz etmektedir."

Durmaz açıklamasının devaında, sorunun çözümü ve halkın güvenli ve rahat bir şekilde yolculuk yapması için Batman - Beşiri yol çalışmasının yerel yetkililer ve ilgili kurum tarafından bir kez daha masaya yatırılması gerektiğini kaydetti. Durmaz, "Şuanda uygulanan sathi kaplama çalışması durdurularak kaliteli sıcak asfalt çalışması yapılmalıdır. Ayrıca tek şerid olan kısımlar çift şerid olmalıdır. Her yıl yeniden bakıma alınan Batman – Beşiri - Kurtalan yoluna orta refüj, aydınlatma ve sıcak asfalt veyahut imkan oluşturularak beton asfalt yapılmadıkça mesele konuşulmaya, vatandaşlarımız mağduriyet yaşamaya ve bu konu hakkında şikayetlerini dile getirmeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Durmaz açıklamasını şu uyarılarla sonlandırdı: "Bundan dolayı mutlak çözüm adına yerel siyaset kurumu konuyu sürekli gündemde tutmalı, ilgili kurumlar da üzerlerine düşeni yapmalı ve şimdiden yeni ve kalıcı projeler geliştirerek sorunun çözüme kavuşmasını sağlamalıdırlar. HÜDA PAR olarak konuyla yakından ilgilenip takipçisi olmaya ve çözüm adına ayırt etmeksizin vatandaşlarımızın yanında bulunup sorun ve sıkıntılarını gündeme getirmeye devam edeceğiz."

micirli-yol.jpg

micirli-yol-001.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55