,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 16 °C

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'dan STK ve basına ziyaret

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'dan STK ve basına ziyaret
​HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve beraberindeki heyet, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu ve basına ziyaretlerde bulunarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

 

Karaarslan ve beraberindeki heyet, Ankara'da faaliyet gösteren İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) ile ​Köklü Değişim Medya'yı ziyaret etti.

MAZLUMDER ziyaretinde HÜDA PAR heyeti, MAZLUMDER Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz Ay ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Ziyarette, sivil toplum kuruluşları ve basının önemine değinen Karaarslan, halkın ıslahı için çalışan ve faaliyet gösteren dernek ve basına her zaman ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'dan STK ve basına ziyaret

 

MAZLUMDER ziyaretinde, "Terör Finansmanının Önlenmesine Yönelik Yasa Değişikliği" ve "Hukuk reformu söyleminin sahaya yansımadığı" konuları konuşuldu.

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'dan STK ve basına ziyaret

 

Karaarslan, "Kitle İmha Silahlarının Önlenmesi' düzenlemesine baktığımızda; en çok dikkat çeken noktalardan bir tanesi, 'Yardım Toplama Yönetmeliği ve Kanunu' ile 'Dernekler Kanunu'na dair çeşitli düzenlemeleri içermesidir. Bir diğer düzenleme de anonim şirketlerle ilgilidir. Çeklerin devri durumunda terör finansmanı olması üzerinden hareket edilmektedir. Bir diğer düzenleme de avukatlarla ilgilidir. Burada en çok dikkat çeken şey; terör ya da iltisak kavramlarının, devlet tarafından kendisine tehdit görülen yapılara karşı kullanılacak olmasıdır. Maalesef şu anda devletin hâkim yapısı, özellikle 15 Temmuz'dan sonra devreye giren güvenlikçi politikalar nedeniyle birçok yapıyı terör kategorisine almaya müsait bir zemindedir." dedi.

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'dan STK ve basına ziyaret

 

Köklü Değişim Medya'ya yapılan ziyarette, HÜDA PAR heyetini Köklü Değişim Medya Genel Sekreteri Yılmaz Çelik ile Köklü Değişim Ankara Temsilcisi Kadir Kaşıkçı karşıladı.

TBMM Adalet Komisyonu'ndaki "Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Önlenmesi ve Terör Finansmanının Önlenmesine Yönelik Yasa Değişikliği" teklifinin doğuracağı hukuksuzluklar hakkında konuşulan ziyarette Karaarslan, ceza ve tevkif evlerinde yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekti.

Hizb-ut Tahrir'in yaşadığı hukuksuzlukların dile getirildiği ziyarette, diyaloğun geliştirilmesi ve ana sorunlarda ortak hareket konuları konuşuldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55