,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'dan sözde sanatçı "Namjoo konseri iptal edilsin" çağrısı

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'dan sözde sanatçı "Namjoo konseri iptal edilsin" çağrısı
​HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, Kur'an ayetlerini şarkı yapan sözde sanatçı Mohsen Namjoo'nun, Ankara ve Türkiye'nin farklı illerinde vermeyi planlandığı konserlerin iptal edilmesi gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Yüce Kur'an-ı Kerim ayetlerini şarkı sözü yapan ABD'de yaşayan sözde sanatçı Mohsen Namjoo'nun Türkiye'de sahne almayı planlaması kamuoyunun sert tepkisine sebep oldu. Tepkilerden biri de HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan'dan geldi.

Duyarlı Müslümanlardan yükselen tepki seslerinden sonra, Namjoo'nun birkaç ildeki konserleri iptal edilirken, aralarında Ankara'nın da bulunduğu diğer illerdeki konserlerin de iptal edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Türkiye'deki ifsat edici tüm kanserlere tepki gösteren HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, "Türkiye'de farklı zamanlarda çeşitli konserler verilmektedir. Bu konserlerin büyük bir kısmı toplumun kodlarıyla asla uyuşmayan ve toplumun inancıyla örtüşmeyen, giyim ve yaşam tarzı ile uyuşmayan kişiler tarafından verilmektedir. Bu konserlerin toplumda meydana getirdiği tahribat çok fazladır. Önümüzdeki süreçte yine benzer nitelikte bir konser turnesi planlanmaktadır." dedi.

Karaarslan, "İran asıllı ve ABD'de yaşayan Mohsen Namjoo isimli şarkıcı ülkemizde aralık ayında konserler verecektir. Bu konserlerden bir tanesi de Ankara'dadır. Allah'ın Kitabından (Kur'an-ı Kerim) Şems, Tekvir ve Müzzemmil surelerinden ayetleri şarkı sözleriyle, ciddiyetsiz bir şekilde alaya alacak bir şekilde dile getirerek müzik yaptığını görmekteyiz. Biz parti olarak bunu asla kabul etmiyoruz. Sadece biz değil toplumun inancını esas alan hiçbir STK, yetkili ve toplumun diğer fertleri bunu asla kabul etmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Konserlerin iptal edilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Karaarslan, "Buradan özellikle medyaya da bir çift sözümüz var: Özellikle Müslümanların dini değerlerinin alenen aşağılandığı etkinlikleri reddeden, kabul etmeyen yapıların, STK'ların ve şahısların; 'gerici' olarak yaftalanmasını asla kabul etmiyoruz. Bunu da buradan tekrardan dile getirmek istiyoruz. Yapılması planlanan bu konser için İstanbul Valiliğinin buna müsaade etmeyeceği yönünde bilgiler aldık. Ama şu ana kadar Ankara Valiliğinden böyle bir açıklama gelmedi. Buradan bütün yetkililere özellikle Ankara Valisine seslenmek istiyoruz; bu konsere asla müsaade etmeyin." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55