,
  • BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'dan Kahramankazan ilçe esnafına ziyaret

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'dan Kahramankazan ilçe esnafına ziyaret
Ankara Kahramankazan ilçesinde esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, esnafın sorun ve sıkıntılarına dikkat çekti.

Kahramankazan ilçesinde bulunan Kahramankazan Et Pazarı esnafı ziyaretinde HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan'a Başkan Yardımcıları Reşat Uşar ve parti yönetiminden bir heyet eşlik etti. Karaarslan ayrıca yöresel ürünler satan esnafı da ziyaret etti.

Ziyaretlerde Karaarslan, esnafla hasbihal ederek partisinin misyon ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Karaarslan, esnafın sorunlarını yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Karaarslan, esnafın sıkıntılarını anlatarak, "özellikle kasaplarımızın en büyük problemi karkas et fiyatının artmış olması yem ve tarımsal girdilerin artmış olması bunun yanında özellikle soğuk hava depolarında kullandıkları elektrik onların maliyetini artıran unsurlardan bir tanesidir. Önceki yıllara göre et satışları düşmüş durumda. Yöresel ürün satanların da satışları düşmüş durumda. Hâlihazırda birçok esnaf belli bir oranda et satabilmektedir. Kahramankazan’da böyle bir yerin olması fiyatların Ankara merkeze göre daha uygun olmasının yanında merkeze olan uzaklığından dolayı satışlar istenilen seviyede değildir. Böyle bir satış mağazasının Ankara merkez Kızılay veya Ulus’ta olması büyük bir ihtiyaçtır. Bu hem merkezdeki vatandaşlarımızın ucuza et ve yöresel ürünlere ulaşmasını kolaylaştıracak. Hem de et satışında bir hareketliğini artıracaktır." dedi.

Ekonomik sorunların yanında birçok sorunun daha da olduğunu belirten Karaarslan, "Bu sorunların başında kira fiyatlarının ve nakliye bedellerinin artmış olmasıdır. Ayrıca ticarette özellikle vatandaşımız nakitten çok daha kart kullanmakta esnafımızın düşük olan bu kârının büyük bir kısmı banka komisyonlarına gitmektedir. Banka komisyonlarının indirilmesi için hükümetin bu anlamda bir düzenleme yapması gerekmektedir. Vatandaşlardan talebimiz alışverişlerini kredi kartlarının yerine nakit kullanmaları esnafımızın kârını koruyacaktır." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55